رویکرد دولت در اعطای اختیارات ویژه به استانداران امید بخش است

تبریز - ایرنا - سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در ارزروم با اشاره به اراده جدی ایران و ترکیه برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری، گفت: رویکرد دولت در اعطای اختیارات ویژه به استانداران استان‌های مرزی برای تسهیل و توسعه روابط با کشورهای همسایه امیدبخش است.

 
سجاد سلطان‌زاده روز پنجشنبه در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی با بیان برخی از فعالیت‌های سرکنسول‌گری ایران در ارزروم، گفت: استان آذربایجان شرقی از بعد فرهنگی حمایت‌های خوبی از این سرکنسول‌گری داشته و امیدواریم این حمایت‌ها همچنان ادامه داشته باشد.
 
وی اشاره به اینکه ارزروم از مراکز فعال اقتصادی در شرق ترکیه است، افزود: شناخت مردم این استان از ایران به دلیل نگاه به غرب، اندک است و لازم است به شکل فعال و هدفمند ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خود را معرفی کنیم.
 
سلطان‌زاده با بیان اینکه همکاری‌های فرهنگی بستر تعاملات اقتصادی است، گفت: ریشه‌ها و علایق فرهنگی و تاریخی دو طرف، زمینه را برای توسعه روابط در همه زمینه‌ها مهیا کرده است و تلاش می‌کنیم تا موانع را برای تحقق این امر برطرف کنیم.

استاندار آذربایجان شرقی هم با اشاره به تأکید رئیس جمهور بر استفاده از مزیت و ظرفیت استان‌های مرزی برای گسترش همکاری‌ها با کشورهای همسایه، گفت: در این زمینه اختیارات ویژه‌ای به استانداران داده شده است تا موانع توسعه روابط را برطرف کرده و زمینه‌های همکاری را فعال کنند.

عابدین خرّم با بیان اینکه تبریز، در طول تاریخ، مبدأ ارتباطات فرهنگی و اقتصادی منطقه بوده است، افزود: باید این موضوع را به عنوان یک فرصت ببینیم و آن را تقویت کنیم.
 
وی با اشاره به پیوندهای فرهنگی و دینی دو ملت ایران و ترکیه، گفت: اگر عزم و اراده جدی وجود داشته باشد، دیپلماسی مردمی و به دنبال آن دیپلماسی فرهنگی فعال می‌شود که همین امر، زمینه توسعه ارتباطات در سایر زمینه‌ها خواهد بود.
 
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به خواهرخواندگی تبریز و ارزروم، گفت: چنین پیوندهایی باید در عمل برای هر دو طرف سودمند باشد و با توجه به ظرفیت‌هایی که وجود دارد، چنین هدفی دور از دسترس نیست.
 
وی اظهار داشت: فرصت‌ها و ظرفیت‌های فراوانی در آذربایجان شرقی وجود دارد که می‌تواند زمینه سرمایه‌گذاری و همکاری مشترک باشد و لازم است اتاق بازرگانی تبریز و فعالان بخش خصوصی در این زمینه فعال‌تر عمل کنند.
 
استاندار آذربایجان شرقی همچنین توسعه ارتباطات علمی و دانشگاهی و جذب دانشجویان ترکیه‌ای در تبریز، رفع موانع گمرکی و معرفی توانمندی‌های استان را از مهم‌ترین اولویت‌ها برای توسعه روابط دوجانبه برشمرد.
 

تمرکززدایی و افزایش اختیارات استان‌ها و استانداران وعده‌ای بود که دولت سیزدهم از همان ابتدای دولت به استان‌های مرزی کشور داده است.

 ایران بیش از ۶ هزار کیلومتر با کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، عراق، پاکستان، افغانستان و ارمنستان مرز زمینی دارد و حذف فرآیند طولانی بوروکراسی‌های اداری و افزایش اختیارات استانداری‌ها می‌توانند به توسعه اقتصادی استان‌های مرزی کمک شایانی کند؛ به باور کارشناسان، باید دیپلماسی منطقه‌ای بیش‌ازپیش در استان‌های مرزی فعال‌تر شود و حضور فعالان اقتصادی و تجار در کشورهای همسایه رونق گیرد.

ارزروم یکی از شهرهای تاریخی و بزرگ ترکیه است که در حدود ۳۰۰ کیلومتری مرز جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.

این شهر یکی از تاریخی ترین شهرهایی است که میزبان بسیاری از تمدن های باستانی بوده است.

 امروزه، این شهر محل تفریحی مورد علاقه گردشگران محلی و خارجی به ویژه در فصل زمستان است. 

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha