۲۸ دی ۱۳۹۹، ۷:۰۰
کد خبرنگار: 832
کد خبر: 84182850
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

روسیه و دیپلماسی واکسن

۲۸ دی ۱۳۹۹، ۷:۰۰
کد خبر: 84182850
روسیه و دیپلماسی واکسن

مسکو - ایرنا - در حالی که بیشتر کشورها به دلیل گسترش بیماری کرونا با مشکلات اقتصادی و کاهش تولید ناخالص ملی مواجه شده اند، روسیه انواع واکسن‌ کووید-۱۹ را در مدار تولید قرار داده است تا علاوه بر تامین نیاز داخلی برای واکسیناسیون عمومی شهروندانش، با ارسال به نقاط مختلف جهان، وجهه و درآمد کسب کند.

به گزارش ایرنا به دنبال شیوع کرونا، روسیه جزو اولین کشورهای بود که واکسن کرونا راساخت و به دنبال آن واکسن های دیگری را هم در مدار تولید قرار داد بطوری که مسوولان این کشور می گویند هم اکنون ۱۰ واکسن در دست ساخت دارند.

به گفته کارشناسان، مسکو با ساخت واکسن فرصت سازی کرد و روسیه امیدوار است که با «دیپلماسی واکسن» باعث تقویت وجهه خود در خارج از کشور شود زیرا بیش از ۵۰ کشور به خرید یا تولید واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه علاقه نشان داده اند.

دو واکسن ضدکرونا به نام های اسپوتنیک-وی و اپی واک کرونا در روسیه بطور رسمی ثبت شده است و مراحل آزمایش بر روی انسان واکسن سوم به نام اسپوتنیک لایت نیز آغاز شد تا این واکسن نیز برای مقابله با کرونا بکار گرفته شود.  

روسیه با چندین کشور برای فروش واکسن کرونا به نام واکسن «اسپوتنیک وی» وارد مذاکره شده است و با برخی کشورها نیز برای تحویل واکسن توافق کرده است.  مسکو که پیش از کشورهای غربی به واکسن کرونا دست یافته است امیدوار است بخشی از بازار جهانی واکسن کرونا را به خود اختصاص دهد.  

روسیه با سه واکسن ضدکرونا به مقابله با ویروس همه گیر کرونا برخاسته و در واکسیناسیون عمومی در این کشور از ان استفاده می کند و انتظار می رود در ماه های آینده واکسن های ساخت روسیه به کشورهای مختلف تحویل شود.

مطابق برنامه دولت روسیه، این کشور از امکانات داروسازی کشورهای دیگر نیز برای تولید واکسن استفاده خواهد کرد.   

واکسن اسپوتنیک وی

اسپوتنیک وی نخستین واکسن ضدکرونای روسیه است که توسط مرکز ویروس شناسی گاملیا وابسته به وزارت بهداشت روسیه در مسکو ساخته شده است و حرف وی (v) بعد از اسپوتنیک همان حرف اول کلمه انگلیسی victory (ویکتوری) به معنای پیروزی است.

این واکسن با مشارکت صندوق سرمایه گذاریهای مستقیم روسیه (تشکیلات دولتی تامین کننده مالی طرح های سرمایه گذاری) ساخته شده است و در ماه اوت سال ۲۰۲۰(مرداد) به ثبت رسید.

تاکنون دو میلیون دوز واکسن اسپوتنیک وی تولید شده است.  

واکسیناسیون کرونا در مسکو با واکسن اسپوتنیک وی از روز ۵ ماه دسامبر سال ۲۰۲۰ (۱۵ آذر ماه) و در سراسر روسیه از روز ۱۵ همان ماه (۲۵ آذر) با توزیع یک و نیم میلیون دوز واکسن اسپوتنیک  روی. پزشکان و معلمان آغاز شد.

اسپوتنیک وی مراحل پایانی آزمایش بالینی (آزمایش روی انسان) را می گذراند و تا کنون ۳۸ هزار نفر افراد داوطلب در روسیه با تزریق دوز اول تحت ازمایش قرار گرفته و حدود ۳۴ هزار داوطلب هم دوز دوم این واکسن تزریق شده است.  

کیریل دمیتریف رئیس صندوق سرمایه گذاری های مستقیم روسیه به تازگی اعلام کرد با تولید دهها میلیون دوز واکسن «اسپوتینک وی» از فوریه (بهمن) به واکسیناسیون عمومی علیه کرونا شتاب خواهیم داد.

دمیتریف در برنامه شبکه «روسیه ۱» گفت: «تولید کنندگان ما اساسا طرح های تولید خود را بهبود بخشیده اند و در ژانویه به مراتب بیشتر از آنچه که برنامه ریزی شده بود تولید خواهد شد. ما قادر خواهیم بود که تولید دهها میلیون دوز واکسن را از فوریه آغاز کنیم».

دنیس مانتوروف، وزیر صنعت و تجارت روسیه نیز پیشتر گفته بود که تولید واکسن در این کشور باید طی سه ماه اینده به  ۳۰ میلیون دوز برسد، اما این اتفاق ممکن است زودتر هم بیفتد».

دولت روسیه برای صادرات این واکسن به کشورهای دیگر یا تولید در خارج از روسیه برنامه ریزی کرده و بیش از ۵۰ کشور جهان برای خرید بیش از ۱.۲ میلیارد دوز از این واکسن ابراز تمایل کرده اند.

«ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه بتازگی به سران کشورهای حاضر در نشست «جی-۲۰» گفت که روسیه آماده است تا واکسن ضد کرونای اسپوتنیک وی را به کشورهایی که به آن نیاز دارند عرضه کند.

تاکنون ۳۰۰ هزار دوز واکسن اسپوتنیک وی به آرژانتین و ۵۰ هزار دوز هم به بلاروس تحویل داده شده است.  آزمایش روی انسان واکسن اسپوتنیک وی در کشورهای امارات، هند، ونزوئلا و بلاروس صورت گرفته است.  

از مزیت های واکسن اسپوتنیک وی این است که در برابر ویروس جهش یافته کرونا که به ویروس انگلیسی معروف شده موثر است.

به گفته الکساندر گینزبورگ رئیس مرکز ویروس شناسی گاملیا، سازندگان اسپوتنیک وی از توانایی ویروس کووید-۱۹ برای جهش و تغییر ماهیت اطلاع داشته و به همین دلیل در ساخت واکسن، این مساله مورد توجه قرار گرفته است.

ارزان بودن قیمت این واکسن در مقایسه با واکسن های ضدکرونای خارجی ازجمله واکسن آمریکایی که هر دوز آن ۱۰ دلار اعلام شده مزیت دیگر اسپوتنیک وی اعلام شده است.

علاوه بر آن مطابق آنچه که سازندگان واکسن اسپوتنیک وی گفته اند این واکسن در ایجاد مصونیت در بدن فرد تزریق شده ۹۲ درصد موثر است.

مسوولان روسیه امیدوارند که با اجرای توافق های موجود با شرکای خارجی، بتوانند در سال ۲۰۲۱ برای تزریق واکسن به بیش از ۵۰۰ میلیون نفر واکسن اسپوتنیک وی تولید شود.

در زمان حاضر صندوق سرمایه گذاریهای مستقیم روسیه، درخواست های بیشتر کشورهای مختلف و شرکت های خارجی برای تهیه اسپوتنیک وی و امکان افزایش امکانات و توانمندیهای برای تولید این واکسن ازجمله در کشورهای دیگر را بررسی می کند.  

اپی واک کرونا واکسن دوم روسی ضدکرونا 

«اپی واک کرونا» که واکسن دوم کرونا است در اواسط ماه اکتبر جاری(مهر)  ثبت شد.  

تولید انبوه این واکسن از آبان ماه گذشته در مرکز علمی- پژوهشی «وکتور» در نووسیبیرسک این کشور آغاز شده است.

در مرحله آزمایش انسانی این واکسن ۴۰ هزار داوطلب ازجمله افراد با سن بالای ۶۰ سال و نیز افراد مبتلا به بیماری های مزمن شرکت می کنند.

میخاییل موراشکو وزیر بهداشت روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که از اغاز ماه ژانویه جاری تاکنون ۴۵ هزار دوز واکسن اپی واک کرونا برای تزریق در چارچوب واکسیناسیون ضدکرونا به مراکز درمانی تحویل شده است.  

به گفته وی، این واکسن در زمان حاضر فقط به افراد داوطلب برای آزمایش انسانی و تحقیقات در این زمینه تزریق می شود.  

موراشکو خاطرنشان کرد که واکسیناسیون عمومی با واکسن اپی واک کرونا از اواخر ماه جاری میلادی یا ماه فوریه آغاز شود و باید در همه مناطق روسیه این واکسن تزریق شود.  

مرکز وکتور می تواند هر سال تا ۴ میلیون دوز واکسن اپی واک کرونا تولید کند اما اگر مراکز داروسازی دیگر به این طرح بپیوندند میزان تولید این واکسن به مراتب افزایش خواهد یافت.   

آزمایش انسانی سومین واکسن روسی

آزمایش بالینی سومین واکسن ضدکرونای روسی با عنوان «اسپوتنیک لایت» آغاز شد.

به گزارش شبکه تلویزیونی روسیه۲۴، مرکز ویروس شناسی گمالیا وابسته به وزارت بهداشت روسیه، آزمایش بالینی واکسن اسپوتنیک لایت را آغاز کرد.

این واکسن جدید ضدکرونا در سه مرکز درمانی در مسکو و سن پترزبورگ (شامل بیمارستان سچنووا در مسکو و انستیتو درمانی اکو بزآپاسنست و انستیتو اسمورودینتسوا) آزمایش می شود.

در آزمایش های بالینی واکسن اسپوتنیک لایت ۱۵۰ فرد داوطلب شرکت دارند. آزمایش این واکسن تا ماه دسامبر سال جاری میلادی (دی ماه ۱۴۰۰) ادامه خواهد یافت.

 الکساندر گینزبورگ رئیس مرکز ویروس شناسی گمالیا اعلام کرده است که بی خطر بودن واکسن اسپوتنیک لایت در جریان تحقیقات اثبات شده است.

به گفته این دانشمند روس سازنده واکسن اسپوتنیک -وی، اسپوتنیک لایت برای کاهش شیوع بیماری کرونا در یک مدت زمانی کوتاه تولید شده است.

واکسن اسپوتنیک لایت ۸۵ درصد کارایی دارد که کمتر از درجه تاثیر اسپوتنیک وی با امکان ایجاد مصونیت ۹۲ درصدی است.

در روسیه، ۳ میلیون و ۴۴۸ هزار نفر به کویید-۱۹ مبتلا شده و ۶۲ هزار و ۸۰۴ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.

در شبانه روز اخیر در این کشور ۲۳ هزار و ۹۳۴ نفر به بیماری کرونا مبتلا یا تست کرونای آنها مثبت بوده است و ۵۳۱ نفر هم بر اثر این بیماری جان خود را ازدست داده اند.

در زمان حاضر حدود ۵۰۰  هزار بیمار کرونایی در بیمارستان های روسیه بسر می برند.  

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha