دانشگاه فردوسی مشهد مشاور شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب شد

مشهد- ایرنا- رییس دانشگاه فردوسی مشهد گفت:مطالعات پژوهشی و فناوری برای توسعه فناورانه بهینه‌سازی فرآیندهای تولید و افزایش ضریب برداشت نفت از میدان نفتی بِینَک بر اساس قراردادی از سوی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به دانشگاه فردوسی مشهد واگذار شد.

دکتر محمد کافی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر همین اساس روز گذشته این قرار داد در آیین امضای ۱۳ قرارداد پژوهشی افزایش ضریب بازیافت میادین نفتی با دانشگاه های منتخب کشور در حضور وزیر نفت به امضا رسید.

وی ادامه داد: در حال حاضر بیشترین قراردادهای پژوهشی از لحاظ تعداد قرارداد، ارزش ریالی قرارداد و وسعت حوزه مطالعاتی مورد تحقیق در حوزه امور نفتی با دانشگاه فردوسی مشهد منعقد شده ‌است.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: "طرح توسعه فناوری میدان نفتی بِینَک" اواخر سال ۱۳۹۸ به این دانشگاه سپرده شد و در همین چارچوب منابع انسانی شناخته شده، مجرب و باسابقه ایران از داخل و خارج کشور شناسایی و برای اجرای این پژوهش دانشگاهی با دانشگاه فردوسی مشهد، دعوت به همکاری شدند.

کافی افزود: همه دانشگاههای فعال در خراسان رضوی می‌توانند با توجه به ظرفیت خود در اجرای این پروژه ۱۰ ساله مشارکت کنند تا جامعه دانشگاهی خراسان رضوی پایه‌گذار همکاری "شبکه نوآوری صنعت نفت" باشد.

وی ادامه داد: شمار زیادی پروژه دیگر در چارچوب "طرح توسعه فناوری میدان نفتی بِینَک" قابل طرح است که ارزش افزوده بسیاری از جنس تولید دانش، خدمات مهندسی، تولید فناوری و بومی‌سازی آنها را در کنار تولید اشتغال با ظرفیتهای استانی قرار خواهد داد.

میدان نفتی بِینَک واقع در بین بنادر گناوه و دیلم، سال ۱۳۲۸ کشف و سال ۱۳۴۶ مورد بهره‌برداری قرار گرفت. ابعاد این میدان نفتی ۱۰ در ۱۲ کیلومتر است که حدود دو میلیارد و ۹۰۰ میلیون بشکه ذخیره در این میدان تخمین زده شده است. حجم نفت اولیه و درجای این میدان نفتی هم به میزان ۷۰۰ میلیون بشکه قابلیت استخراج دارد.  

بقیه نفت موجود در این میدان نفتی هنوز در زیرزمین باقی مانده است و دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان مشاور فناورانه برای افزایش ضریب بازیافت نفت باقیمانده این میدان انتخاب شد تا امکان استخراج نفت بیشتری برای آن طراحی شود.
 

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha