به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال نیوز، در این مطالعه محققان 139 بیمار مبتلا به سرطان روده متاستاتیك را مورد بررسی قرار دادند و به دو گروه تقسیم كردند. گروه اول دوز بالای ویتامین D به میزان 8000 واحد در روز و گروه دوم دوز كمتر معادل400 واحد در روز دریافت كردند. هر دو گروه تحت شیمی درمانی استاندارد قرار گرفتند. نتایج نشان داد در گروهی كه از دوز بالای ویتامین D استفاده میكنند، پیشرفت بیماری كاملا متوقف شد؛ همچنین این افراد نرخ بقای بالاتری دارند.
محققان امیدوارند این روش منجر به درمانهای موثرتری برای سرطان روده بزرگ شود. سرطان روده سومین سرطان شایع در جهان و دومین علت مرگ ناشی از سرطان در آمریكاست.
مهمترین روش غربالگری سرطان روده بزرگ كولونوسكوپی است. در این روش یك لوله بلند كه در سر آن یك لامپ و دوربین كوچك تعبیه شده است، وارد روده شده و پزشك را قادر به بررسی تمام بافت روده میكند. در صورت وجود پلیپ، مقداری از آن نمونه برداری شده و برای آزمایشهای بیشتر به آزمایشگاه ارسال میشود. آزمایش خون و مدفوع دو روش غیر تهاجمی دیگر برای تشخیص سرطان هستند.
عوامل متعددی از جمله عدم تحرك، سیگار و مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز، در افزایش احتمال بروز سرطان كولوركتال (روده بزرگ) نقش دارد.
روده بزرگ آخرین بخش از سیستم گوارشی است. در این بخش از روده، آب و نمك و ضایعات غذا خارج و ضایعات آماده دفع میشوند. سرطان روده بزرگ از رشد غیر قابل كنترل سلولها ناشی میشود. معمولا اولین مرحله سرطان روده بزرگ، ایجاد تومورهای كوچك به نام پولیپ های آدنوماتوز است كه در دیواره داخلی روده بزرگ تشكیل میشوند. ممكن است این پولیپ ها به سرطان بدخیم تبدیل شوند. سلولهای سرطانی می توانند از طریق سیستم گردش خون و لنف در سراسر بدن گسترش یابند و سبب متاستاز شوند.
نتایج این مطالعه در نشریه JAMA منتشر شده است.
علمی **9259**1485
تهران – ایرنا – مطالعات جدید محققان در بوستون آمریكا نشان میدهد، تركیب دوز بالای ویتامین D با داروهای شیمیدرمانی مانع از رشد سلولهای سرطان روده متاستاتیك میشود.