۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۹:۴۲
کد خبر: 83316046
T T
۰ نفر

سیلاب 56 هزار میلیارد ریال به اهواز خسارت وارد كرد

۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۹:۴۲
کد خبر: 83316046
سیلاب 56 هزار میلیارد ریال به اهواز خسارت وارد كرد

اهواز - ایرنا - فرماندار اهواز با اشاره به آسیب سیل به 2 هزار و 169 واحد مسكونی در شهرستان اهواز گفت: در سیلاب اخیر 56 هزار میلیارد ریال به زیرساخت های شهرستان اهواز خسارت وارد شده است.

به گزارش ایرنا جمال عالمی نیسی چهارشنبه در نشست با خبرنگاران ایرنا در دفتر این خبرگزاری در اهواز، اظهار داشت: در سیل اخیر 56 هزار میلیارد ریال خسارت به كل زیرساخت های شهرستان اهواز وارد شده كه شامل كشاورزی، برق، آب، شهری، فاضلاب، شیلات، نیشكر، مناطق نفتخیز و ملی حفاری است.
وی افزود: خسارت وارد شده به بخش كشاورزی پنج هزار میلیارد ریال، فاضلاب شهری پنج هزار میلیارد ریال، زیرساخت های شهری اهواز پنج هزار میلیارد ریال و تاسیسات نفتی 430 میلیارد ریال برآورد شده است.
عالمی نیسی تصریح كرد: خانه های آسیب دیده از سیلاب كه نیاز به تعمیر دارند در مجموع یك هزار و 724 واحد و آنهایی كه باید احداث شوند 445 واحد مسكونی هستند.
وی اضافه كرد: در شهر اهواز 690 واحد مسكونی آسیب دیده كه نیاز به تعمیر دارد و 28 واحد كه تخریب بالایی دارد، نیز باید به طور كامل احداث شود كه این خانه ها در محله های عین 2 و گلدشت قرار دارند.
عالمی نیسی ادامه داد: در روستاها نیز یك هزار و 34 واحد مسكونی نیاز به تعمیر داشته و 445 واحد باید احداث شود.
وی درباره كمك هایی كه قرار است به سیل زدگان صورت گیرد، گفت: 30 تا 50 میلیون ریال كمك بلاعوض معیشتی به خانواده های سیل زده تعلق می گیرد كه برای خرید كالای خانه است، همچنین برای تعمیرات مسكن 150 میلیون ریال وام و 50 میلیون ریال كمك بلاعوض پرداخت می شود.
این مقام مسئول خاطرنشان كرد: برای احداث خانه های آسیب دیده در شهر مقرر شده كه 500 میلیون ریال تسهیلات و 120 میلیون ریال بلاعوض و برای خانه های روستایی 400 میلیون ریال وام و 100 میلیون ریال بلاعوض اختصاص یابد.
به گفته وی تقریبا هیچكدام از خانه های آسیب دیده درسیل دارای بیمه نبودند.

*ناگ در روستاهای سیل زده
فرماندار اهواز همچنین گفت: در این سیلاب علاوه بر محله های جنوب غرب اهواز، 25 روستا متاثر شدند كه 13 روستای منطقه بامدژ به طور كامل زیر آب رفتند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر با فروكش كردن سیلاب، همه اردوگاه های اسكان سیل زدگان تعطیل شده و روستائیان به خانه های خود بازگشته اند، آب روستاها تخلیه شده و آب زمین های كشاورزی نیز در حال تخلیه است.
عالمی نیسی مشاهده مواردی از بیماری «ناگ» در روستاهای سیل زده بخش مركزی اهواز را تایید كرد و گفت: آهك پاشی روستاها برای جلوگیری از شیوع بیماری ها ادامه دارد.
وی بحران سیل امسال را «استنثنائی» توصیف كرد و افزود: میزان بارش به ویژه در استان های بالادست، و به تبع آن افزایش آورد آب به سدها و خروجی سدهای استان امسال باعث جاری شدن سیل در استان شد، اگر چه سیل رحمت، تالاب های استان را كه منشاء ریزگرد بود پرآب كرد و مخازن سدها نیز پر آب شد، ولی خسارت هایی به روستاها و مزارع وارد كرد.
عالمی نیسی اضافه كرد: عبور سه رودخانه كارون، كرخه و دز از شهرستان اهواز، شرایط خاصی را رقم زده بود، رواناب هایی كه از بالادست به سمت اهواز جاری شد، این شهر را در معرض خطر قرار داد، از سوی دیگر حفظ اهواز به عنوان مركز استان بسیار مهم، پردغدغه، پراسترس و مسئولیت زا بود كه این شرایط بحرانی در اهواز حدود 35 روز طول كشید.
وی ادامه داد: بعد از طغیان دز، با وجودی كه می دانستیم بامدژ یكی از محل های پخش سیلاب است، اما با ساخت سیل بند، یك هفته مقاومت كردیم.
عالمی نیسی اظهار داشت: اگرچه سیل چهره خشنی داشت اما در كنار آن اتفاقات خوبی نیز رخ داد كه نمونه آن زنده شدن روحیه ایثار، همدلی و حضور مردم در كنار مسئولان بود، تجلی این روحیه بیشتر در زمان جنگ نمایان بود، یكی از تصاویر زیبای سیل در اهواز به ویژه حضور جوانان بود كه تا شبانه روز در سیل بندها مشغول فعالیت بودند، همچنین روی آوردن مردم از سایر استان ها برای كمك به خوزستانی ها نیز نشانه غیرت و حمیت آنها بود كه جای تقدیر دارد.
وی با اشاره به افزایش جریان رودخانه كارون در زمان سیلاب تا سه هزار مترمكعب درثانیه گفت: در تابستان گذشته دبی كارون در اهواز تا یكصد مترمكعب درثانیه نیز كاهش یافت كه بخشی از آن فاضلاب و زهاب بود.
عالمی نیسی افزود: شهردار اهواز معتقد بود كه با دبی بالای 2 هزار و 500 مترمكعب درثانیه، سیلاب اهواز را فرامی گیرد و كارشناسان سازمان آب و برق نیز حداكثر تحمل رودخانه را سه هزار مترمكعب برثانیه می دانستند، بر همین اساس ستاد ویژه سیلاب در شهر اهواز تشكیل شده كه همه مدیران دستگاه ها و رئیس دادگستری استان نیز در آن عضویت داشتند.
وی با اشاره به ساخت و تقویت سیل بندها در اهواز اضافه كرد: در صورت وقوع سیل در اهواز حتی تصور جابجایی جمعیت 1.5 میلیون نفری این شهر نیز بسیار سخت بود، به همین دلیل تلاش زیادی برای منحرف كردن سیلاب به رودخانه كارون و تالاب هورالعظیم و تقویت سیل بندها انجام شد.
به گفته وی در زمان وقوع سیل فضای مجازی و جو مسمومی كه ایجاد شده بود كه رسانه ها نقش خوبی در شفاف سازی و انتقال اخبار صحیح به مردم ایفا كردند.

*غافلگیری در اهواز
رئیس شورای بحران شهرستان اهواز در ادامه درباره پیشروی سیلاب كرخه تا دروازه ورودی شهر اهواز، گفت: در اهواز غافلگیر شدیم، انتظار نداشتیم كه رواناب ها تا نزدیكی شهر پیشروی كند، هیچكس نیز چنین رویدادی را پیش بینی نكرده بود، اما سد تنظیمی حمیدیه سرریز كرده بود و سیلاب كرخه به سمت اهواز جاری شده بود، ناگهان خبر رسید كه آب به پلیس راه قدیم و منطقه كیانشهر وارد شده است.
وی درباره تناقض در اعلام هشدار از سوی فرمانداری و استانداری برای تخلیه مناطقی از اهواز، توضیح داد: ما راضی به تخلیه نبودیم و دستور تخلیه پنج منطقه در اهواز از سوی استاندار صادر شد.
در حالی كه فرمانداری اهواز تا صبح 21 فروردین دستور تخلیه مناطقی از اهواز را شایعه دانسته و تكذیب كرده بود، ظهر همان روز استاندار خوزستان دستور تخلیه محله های عین2، گلدشت، كوی سیاحی، كوی سلیم آباد و كوی سادات را صادر كرد.
عالمی نیسی در ادامه یكی از مشكلات سیل در اهواز را پس زدگی فاضلاب در شهر عنوان كرد و گفت: سرریز فاضلاب در اغلب محله ها و خیابان های اهواز غیرقابل تحمل بود ولی مردم به ناچار آن را تحمل كردند.
وی افزود: ده ها پمپ برای حل مشكل فاضلاب فعالیت كردند و ده ها پمپ نیز از استان های دیگر به كمك گرفتیم و استانداری اصفهان به عنوان استان معین، همكاری قابل تقدیری برای تخلیه فاضلاب داشت.
عالمی نیسی اضافه كرد: بیشترین مشكل ناشی از شكستگی ها و ریزش فاضلاب بود كه به دلیل فرسودگی لوله ها و بالا آمدن آب های زیرزمینی، سرریز كردند.
وی اظهار داشت: عملكرد شركت آبفا اهواز در این سیل بود كه در نهایت به بركناری مدیرعامل آن منجر شد.
عالمی نیسی با بیان اینكه فاضلاب اهواز حتی در شرایط عادی نیز با مشكلات بسیاری مواجه است تصریح كرد: شبكه فاضلاب فرسوده است و در برخی مناطق تازه تاسیس همچون كیانشهر، به صورت غیراصولی ساخته شده، از سوی دیگر شهر اهواز فاقد شبكه آب های سطحی است، به همین دلیل حتی در بارندگی های معمولی نیز خیابان ها دچار آبگرفتگی می شود.
وی با اشاره به اعتبارات سنگین مورد نیاز برای نوسازی شبكه فاضلاب اهواز، تصریح كرد: با وجود فعالیت صنایع بزرگ اعم از نفت، فولاد و نیشكر در كلانشهر اهواز اما هیچكدام از این شركت ها به مسئولیت های اجتماعی خود و همكاری برای آبادانی اهواز پایبند نیستند و هیچ كمكی به شهر اهواز نمی كنند.

*دستور تخریب چند خانه ساحلی
فرماندار اهواز گفت: برخی روستاها و خانه های اهواز كه در سیلاب دچار آبگرفتگی بودند، در بستر سیلابی رودخانه ها قرار داشتند و به صورت غیرمجاز ساخته شده بودند، كه معتقدم نباید به این خانه های مجوز ساخت و ساز دوباره داده شود.
وی افزود: در اهواز مجوز تخریب چند واحد مسكونی در حاشیه رودخانه در محله كوی ملت، كه به صورت غیرمجاز ساخته شده اند صادر شده است.
عالمی نیسی درباره ساخت و سازهای غیرمجاز در بستر رودخانه كارون در اهواز نیز گفت: این ساختمان ها توسط استانداری ساخته شده و سیاست گذاری برای ابقای آنها نیز با این نهاد است.
وی در پاسخ به سوالی درباره لایروبی كارون در اهواز به ویژه بعد از سیلاب اخیر، اظهار داشت: هنوز در این رابطه تصمیم گیری نشده اما یكی از دستوركارهای استانداری برای آینده لایروبی رودخانه و ساخت كانال های سیلاب بر است.
به گفته وی بازگشایی سیلاب برهای طبیعی كارون (نهر بحره و نهر مالح) نیاز به مطالعه و اقدام سازمان آب و برق خوزستان دارد.

*بی مسئولیتی نفت
فرماندار اهواز همچنین درباره خطوط لوله فرسوده نفت و گاز در این شهرستان نیز خواستار بازسازی و نوسازی خطوط انتقال نفت و گاز شد تا از حوادث و انفجار در این خطوط جلوگیری شود.
وی با بیان اینكه آماری از طول خطوط انتقال فرسوده در دست نداریم، افزود: بعد از انفجار در خط لوله انتقال گاز در منطقه برومی در اسفند ماه پارسال، مدیران نفت اعلام كردند كه بسیاری از خطوط انتقال فرسوده هستند و عمرشان به پایان رسیده است و نیاز به بازسازی دارد.
عالم نیسی با انتقاد از محقق نشدن مسئولیت های شركت مناطق نفتخیز جنوب به ویژه در بخش «غیزانیه» اهواز گفت: این بخش یكی از مناطق مهم نفتی است اما متاسفانه روستاهای آن حتی با مشكل آب شرب هم مواجه هستند.
وی تصریح كرد: وزارت نفت حتی در اهواز نیز به تعهدات و مسئولیت های اجتماعی خود عمل نمی كند.

*نامزد انتخابات نمی شوم
فرماندار اهواز در ادامه با اشاره به بحران های اهواز از زمان انتصاب خود، گفت: در این مدت شاهد تجمع های كارگری بسیاری بودیم كه از جمله آن كارگران گروه ملی بود، خوشبختانه با تلاش های انجام شده اكنون این كارخانه به تولید بازگشته است.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره بازنشستگی خود، گفت: بازنشسته نیستم و تا زمان اتمام خدمت، بیش از یك سال و هشت ماه فرصت دارم.
عالمی نیسی نامزدی خود در انتخابات آینده را نیز رد كرد و افزود: قرار نیست استعفا دهم، هیچ تمایلی به شركت در انتخابات ندارم و در از هیچكدام از شهرستان ها نامزد نخواهم شد.
در پی طغیان رودخانه های كرخه، دز و كارون، در فروردین امسال 21 شهرستان در خوزستان دچار سیلاب شدند. 133 روستا را آب برد و 374 روستا به صورت جزیی و كلی تخلیه شدند. به گفته وزیر كشور سیل اخیر در خوزستان، حدود 400 هزار نفر را تحت تاثیر قرار داد. آن طور كه هلال احمر گزارش داده از چهارم فروردین 91 اردوگاه اسكان اضطراری برای سیل زدگان برپا شده، به 256 هزار و 701 نفر سیل زده در این استان (بیش از 46 هزار و 808 خانوار) امدادرسانی شده و هشت هزار و 800 نفر به مناطق امن جابجا شدند.
بخش مركزی اهواز درمیان سه رودخانه كارون، دز و كرخه محصور است كه هر سه حوضه های سیلابی و بحرانی خوزستان هستند. روستاهای منطقه بامدژ در اهواز از 12 فروردین به طور كامل به زیر آب رفتند. 19 فروردین سیلاب به ورودی اهواز- اندیمشك رسید و 21 فروردین دستور تخلیه پنج منطقه در اهواز صادر شد.

/6002/9754

سرخط اخبار استان‌ها