۱۳ آبان ۱۳۹۷، ۱۳:۰۸
کد خبر: 83088512
T T
۰ نفر

رد لایحه CFT شاخص بورس را منفی كرد

۱۳ آبان ۱۳۹۷، ۱۳:۰۸
کد خبر: 83088512
رد لایحه CFT شاخص بورس را منفی كرد

تهران- ایرنا- شاخص بورس كه در دقیقه های نخست معاملات امروز (یكشنبه) حدود یك هزار واحد رشد كرده بود، پس از انتشار خبر مربوط به رد لایحه CFTتوسط شورای نگهبان به یكباره منفی شد و با افت 530 پله ای به كار خود پایان داد.

به گزارش ایرنا، بازار بورس كه از صبح امروز با روندی خوش بینانه، شاهد معاملات مثبت بود پس از انتشار خبر مربوط به رد لایحه كنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT) در شورای نگهبان، قرمزپوش شد و روندی معكوس یافت؛ این لایحه یكی از لوایح چهارگانه دولت برای عضویت ایران در گروه ویژه اقدام مالی (FATF) است كه نهاد تصمیم گیر در زمینه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در جهان به شمار می رود.
در هفته های اخیر بین سهامداران درباره آغاز تحریم های آمریكا در روز 13 آبان و تاثیر مخرب آن بر اقتصادی كشورمان نگرانی وجود داشت، اما با گذشت زمان و مشخص شدن ناتوانی آمریكا در به صفر رساندن صادرات نفت ایران و تاثیر اندك تحریم ها بر وضعیت اقتصادی، فضایی امیدوارانه در بازار بورس شكل گرفت.
بر این اساس، فضای مثبت بر بازار بورس و سایر بازارهای مالی حاكم شده و نگرانی ناشی از تحریم های آمریكا برطرف شده بود، اما اعلام خبر رد لایحه CFT توسط شورای نگهبان به یكباره شرایط را تغییر داد و نگرانی در بین فعالان بورس شكل گرفت.
«عباسعلی كدخدایی» سخنگوی شورای نگهبانكدخدایی امروز در توئیتی نوشت: شورای نگهبان لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به كنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT) را در جلسات متعدد خود مورد بررسی قرار داد و واجد ایرادات و ابهاماتی دانست. این نظر شامل موارد خلاف شرع، خلاف قانون اساسی و ابهام در موعد مقرر برای مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز یكشنبه 15 مهر امسال با الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به كنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) موافقت كرده بودند.
گروه ویژه اقدام مالی تعلیق اقدام های متقابل علیه ایران را برای چهار ماه دیگر یعنی تا اواخر دی ماه امسال تمدید كرده است و در این مدت كشورمان باید اقدام های اصلاحی در زمینه های پولی و بانكی به عمل آورد تا احتمال استفاده از نظام پولی كشورمان برای تامین مالی اقدام های تروریستی و پولشویی به حداقل ممكن و مورد تایید اف.ای.تی.اف برسد.

** افت دسته جمعی شاخص های اصلی بازار سرمایه
شاخص بورس در پایان معاملات امروز با افت 530 واحدی در جایگاه 182 هزار و 918 پله ای قرار گرفت.
در معاملات امروز 2 میلیارد و 127 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش 6 هزار و 57 میلیارد ریال در 149 هزار و چهار نوبت دادوستد شد.
بررسی شاخص های اصلی بازار سرمایه نشان می دهد شاخص قیمت (وزنی - ارزشی) كه در آن ارزش سهام شركت های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می گذارد، 154 واحد افت كرد و شاخص كل (هم وزن) كه در آن ارزش و وزن همه شركت های بزرگ و كوچك در محاسبه شاخص كل، یكسان در نظر گرفته می شود، 225 واحد كاهش یافت.
شاخص قیمت (هم وزن) نیز 159 واحد پایین آمد؛ این شاخص بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شركت های پذیرفته شده در بورس است.
شاخص آزاد شناور 901 واحد افت كرد؛ این شاخص بخشی از سهام قابل معامله شركت ها در بورس را نشان می دهد.
شاخص بازار اول (مربوط به شركت های بهتر از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور) 449 واحد كاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس نیز 771 واحد افت كرد.
در معاملات امروز نمادهای رمپنا (مپنا)، پارس (پتروشیمی پارس) و پارسان (نفت وگاز پارسیان) بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند، در مقابل كگل (صنعتی و معدنی گل گهر)، فارس (هلدینگ خلیج فارس)، وامید (سرمایه گذاری امید) و دعبید (داروسازی دكتر عبیدی) با بیشترین تاثیر مثبت مانع افت بیشتر شاخص شدند.

** صنایع جذاب بورسی
گروه بانك در معاملات امروز بورس صدرنشین شد؛ در این گروه 690 میلیون سهم به ارزش یك هزار و 135 میلیارد ریال دادوستد شد.
گروه شیمیایی به ارزش 879 میلیارد ریال و فرآورده های نفتی به ارزش 533 میلیارد ریال جایگاه های بعدی را به خود اختصاص دادند.
همچنین گروه خودرو با دادوستدی به ارزش 486 میلیارد ریال در رده چهارم معاملات امروز قرار گرفت.
گروه فلزات اساسی نیز با معاملاتی به ارزش 442 میلیارد ریال، رده پنجم را از آن خود كرد.

** عقب نشینی فرابورس به كانال یك هزار واحدی
شاخص فرابورس (آیفكس) در معاملات امروز 23 واحد افت كرد و در جایگاه یك هزار و 984 واحدی قرار گرفت.
در بازار فرابورس، بیش از 892 میلیون سهم و اوراق بهادار به ارزش بیش از چهار هزار و 752 میلیارد ریال دادوستد شد.
در معاملات امروز نمادهای ذوب (ذوب آهن)، زاگرس (پتروشیمی زاگرس)، دماوند (تولید نیروی برق دماوند)، ارفع (آهن و فولاد ارفع) و میدكو (هلدینگ معدنی خاورمیانه) بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشته و آن را پایین كشیدند.
اقتصام*2022*2025
۰ نفر