تكميل پروژه باغ موزه مشاهير انتظار جدي ميراث فرهنگي فارس از دولت تدبير و اميد

شيراز- ايرنا- مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان فارس گفت: تامين اعتبار لازم براي تكميل پروژه فاخر و ارزشمند باغ موزه مشاهير و موزه منطقه اي فارس، مطالبات جدي مردم و فعالان ميراث فرهنگي اين منطقه در سفر رييس جمهوري و هيات دولت به فارس است.

مصيب اميري جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا بيان كرد: اين طرح شامل پروژه باغ موزه با پروژه موزه منطقه اي فارس و گنجينه امن اشياء تاريخي در شمال حافظيه تا هفت تنان است كه تكميل اين پروژه عظيم نيازمند تخصيص اعتبارات مناسب است.

وي افزود: پروژه باغ موزه مشاهير در چارچوب مصوبه كميسيون ماده پنج، در سال 74 در قالب طرح اتصال حافظيه به هفت تن به عنوان محور عرفان معرفي شد و اين باغ موزه در زميني به مساحت 19 هزارمترمربع احداث مي شود كه اميدواريم با عنايت ويژه دولت تدبير و اميد شاهد تسريع در روند اجراي پروژه و بهره برداري آن تا مدت زمان تعيين شده اجراي پروژه باشيم.

اميري اظهارداشت: در خرداد سال 88 طرح معماري فاز اول اين پروژه تصويب وعمليات اجرايي آن در تيرماه سال 89 آغاز شده كه به صورت همزمان كار تملك اراضي شمال حافظيه و طراحي موزه نيزآغاز وتاكنون چهارهكتار زمين در شمال حافظيه تملك شده است و با اختصاص اعتبارات لازم تملك مابقي زمين ها نيز انجام خواهد شد.

وي اضافه كرد: قرار بود بعد از باغ موزه مشاهير، موزه منطقه اي فارس ساخته شود كه موزه مشاهير و منطقه اي همزمان احداث مي شود و از اين رو در شمال طرح كمربند عرفان موزه منطقه اي فارس را داريم.

او ادامه داد: باغ موزه مشاهير براي معرفي 48 مشاهير ادبي ايران وجهان ساخته مي شود كه سعدي، خواجوي كرماني، فردوسي، غزنوي، خيام، نظامي گجوي، عطار، مولانا،، ملك الشعراي بهار، نيما يوشيج، صائب تبريزي و در بعد بين المللي گوته، هگل، شكسپير، تولستوي، تاگور، دانته پيشنهاد شدند كه بر اساس پيشينه فرهنگي بررسي و تصويب مي شوند.

اميري عنوان داشت: همچنين با توجه به نقش موزه ها در توسعه استان و كاركرد فرهنگي آن، تامين اعتبارات لازم براي تكميل موزه هاي ناتمام استان شامل ني ريز، نورآباد، پاسارگاد، آباده و بوانات در استان نيز از ديگر مطالبه هنرمنداو و فعالان ميراث فرهنگي فارس از كاروان دولت تدبير و اميد است.

وي گفت: فارس يكي از استان هاي برخوردار از لحاظ ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي است كه توجه به هريك از اين بخش ها تاثير بسزايي در روند توسعه و رشد فارس داشته باشد.

مديركل ميراث فرهنگي فارس افزود: سفر رئيس جمهور و هيات دولت نقطه عطفي براي استان فارس است تا بتواند با معرفي ظرفيت ها و داشته هاي خود و حمايت از سوي دولت؛ دستاوردهاي مناسبي براي استان، كشور و منطقه داشته باشد.

اميري با بيان اينكه فارس از ديرباز يكي از مقاصد مهم گردشگري در داخل و خارج از كشور است بيان كرد: تامين اعتبارات لازم به منظور تكميل زيرساخت ها و محورهاي گردشگري و تفرجگاه هاي گردشگري مانند آبشار مارگون، بهشت گمشده و مناطق نمونه گردشگري از الزامات در بخش گردشگري فارس است.

او اظهارداشت: همچنين تخصيص يا تامين وام جهت بازسازي هاي مهمانپذيرها و ساخت هتل ها و مجتمع هاي خدمات رفاهي در سطح استان از اولويت هاي بخش گردشگري استان است كه اميدواريم مورد حمايت دولت قرار گيرد.

اميري اضافه كرد: استان فارس يكي از قطب هاي توليد صنايع دستي كشور مي باشد كه اينك 120 رشته صنايع دستي در اين استان فعال است و تنوع محصولات اين بخش،باعث شده صنايع دستي فارس جايگاه ويژه درداخل و خارج از كشور داشته باشد.

وي ادامه داد: براي بخش صنايع دستي استان نيز اعتبارات ويژه اي براي ايجاد بازارچه صنايع دستي استان و كمك به صنعتگران حوزه صنايع دستي در خصوص تامين بيمه تامين اجتماعي و كمك به استاندارد سازي و بازاريابي صنايع دستي استان جهت ايجاد رونق و اشتغال بيشتر در اين حوزه نياز است.

مديركل ميراث فرهنگي فارس عنوان كرد: صنايع دستي از بخش هاي مورد حمايت و توجه در استان فارس است كه حضور كاروان تدبير و اميد در استان مي تواند نقطه عطفي در اين بخش باشد.

اميري گفت: همچنين اين اداره كل در بخش ميراث فرهنگي براي مرمت و ساماندهي مجموعه هاي هخامنشي شامل تخت جمشيد و پاسارگاد، مجموعه ساساني شامل فيروزآباد، بيشاپور و سروستان و مجموعه زنديه شامل ساماندهي و مرمت مساجد تاريخي و بازارهاي تاريخي آن و ديگر آثار شاخص استان نيازمند اعتبارات ويژه است.

وي افزود: تخصيص اعتبارات لازم براي حمايت و مشاركت در مرمت بناها و منازل تاريخي كه در تملك اشخاص قرار دارد از مسايل مهم اين بخش است كه اميدواريم مورد عنايت ويژه كاروان تدبير و اميد قرار گيرد.

او بيان كرد: استان فارس آثار تاريخي و فرهنگي شاخصي مانند حافظيه، سعديه، تخت جمشيد و پاسارگاد را دارد كه با داشتن حدود سه هزار اثر تاريخي ثبت شده در فهرست آثار ملي و چهار اثر ثبت شده در فهرست ميراث جهاني داراي رتبه نخست برخورداري از آثار تاريخي و فرهنگي در كشور است.

اميري اظهارداشت: فارس به دليل برخوداري از سابقه تاريخي و فرهنگي منحصر به فرد، نگين فرهنگي ايران زمين و به واسطه وجود بيش از هزار و 800 امام زاده واجب التعظيم و در راس آنها حضرت احمدبن موسي شاهچراغ(ع)، سيد ميرمحمد(ع) و سيد علاءالدين حسين(ع) سومين حرم اهل بيت(ع) در ايران اسلامي مي نامند كه اين عناوين مسووليت در بخش هاي مختلف استان را مضاعف مي كند.

شانزدهمين سفر استاني رييس جمهوري و هيات دولت يازدهم قرار است در ارديبهشت ماه امسال به مقصد استان فارس انجام شود.ك/3

3002/5054