۱ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۳۸
کد خبر: 83323613
T T
۰ نفر
اصلاح قوانین و ساختارها برای بهبود مدیریت سیل ضروری است

گنبدكاووس - ایرنا - عضو كارگروه مهندسی رودخانه و سازه های هیدرولیكی هیات ویژه تهیه گزارش ملی سیلاب نهاد ریاست جمهوری می گوید كه برای بهبود مدیریت سیل در كشور بایستی برخی قوانین و ساختار ها اصلاح شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود افسوس روز چهارشنبه درجلسه مدیریت بحران گنبدكاووس گفت: یكی از ضعف ها و خلاءهای قانون در مدیریت آب است كه حوزه آن استانی دیده شده در حالی كه ممكن است، یك حوضه آبخیز چند استان را دربر گیرد.
وی افزود: این خلاء قانونی سبب می شود تا به درستی نتوان مسائل آبی یك استان را با همكاری دیگر استان های یك حوضه آبخیز مدیریت كرد و اصولا برخی استان ها تصور جاری شدن سیل را نداشتند.
افسوس ادامه داد: این استان ها با نگاه به اینكه آثار خشكسالی در استان آنها نمایان شده اقدام به احداث سازه هایی بر روی رودخانه ها و كوچك سازی مسیر این آبراه ها بالاخص در حوزه شهر و اطراف آن كرده و نظام طبیعی رودخانه ها را به هم ریخته بودند.
وی تصریح كرد: چنین اقداماتی و نیز شدت بارش ها سبب شد تا آب در كوتاهترین زمان وارد حریم شهرها شده و خسارات زیادی به بار آورد.
عضو كارگروه مهندسی رودخانه و سازه های هیدورلیكی هیات ویژه تهیه گزارش ملی سیلاب نهاد ریاست جمهوری گفت: دربخش ساختار ستادهای مدیریت بحران و اعضای آن نیز با هدف هماهنگی و همكاری بیشتر اعضا می بایست برخی تغییرات ایجاد شود.
افسوس ادامه داد: سیل اوایل امسال و خسارت هایی كه به بار آورد، این باور را كه خطر سیل همیشه وجود دارد و بایستی با اقدامات پیشگیرانه، خسارات آن را كاهش دهیم توسط بسیاری از مسئولان پذیرفته شد.
وی گفت: گلستان از جمله استان های سیل خیز كشور است و می بایست برای مقابله با این بلای طبیعی و كاهش خسارت های آن اقدامات زیرساختی خوبی از جمله درحوزه مهندسی رودخانه ها انجام شود.
افسوس همچنین افزود: هیات ویژه تهیه گزارش ملی سیلاب نهاد ریاست جمهوری 16 كارگروه دارد كه كارگروه مهندسی رودخانه و سازه های هیدرولیكی یكی از این كارگروه ها است.
وی اضافه كرد: این كارگروه برای بررسی دقیق حوزه فعالیت سوالاتی را طرح كرده كه در اختیار برخی اعضای ستاد مدیریت بحران شهرستان و استان قرار می گیرد تا با پاسخ های كارشناسی خود به تهیه گزارش نهایی كمك كنند.
افسوس ادامه داد: این كارگروه برخی اعضای خود را از بین استادان مرتبط در استان ها و شهرستان ها انتخاب كرده تا در تهیه گزارش نهایی به كارگروه كمك نمایند.
به گزارش ایرنا، معاون حفاظت و بهره برداری شركت آب منطقه ای گلستان نیز دراین جلسه شدت بارش ها و میزان آن را از عوامل اصلی در جاری شدن سیل در برخی شهرهای این استان اعلام كرد و گفت: بارش ها درحوزه گرگانرود از 240 تا 354 میلی متر ظرف 48 ساعت بود.
حسین دهقان با بیان اینكه حجم هدایت آب در گرگانرود 320 متر مكعب آب در ثانیه است در حالی كه حجم سیلاب 554 متر مكعب در ثانیه بود، افزود: علاوه بر این، حجم ورودی آب به سد گلستان 155 میلیون متر مكعب معادل سه برابر ظرفیت این سد بود.
به گزارش ایرنا، فرماندار ویژه گنبدكاووس نیز دراین جلسه میزان خسارت سیل اوایل امسال این شهرستان را هشت هزار میلیارد ریال درحوزه های مختلف اعلام كرد و گفت: با مدیریت خوب ستاد بحران گنبد توانستیم در كمتر از 72 ساعت سیلاب را كنترل و ظرف یك هفته نیز شرایط را عادی كنیم.
عبدالقدیر كریمی، اطلاع رسانی بموقع به مردم را در همراهی و مشاركت آنان با اعضای ستاد مدیریت بحران و نیز فرماندهی واحد این ستاد از نكات برجسته موفقیت شهرستان در كنترل سیلاب و عادی كردن شرایط دانست و افزود: سیل در گنبدكاووس هیچ تلفات جانی نداشت.
وی اضافه كرد: یك چهارم وسعت شهر گنبدكاووس و 15 روستای شهرستان جمعا با جمعیت تقریبی 90 هزار نفر درگیر سیل بودند كه اكنون كار بازسازی و جبران خسارت ها آغاز شده است.
كریمی، لایروبی رودخانه ها و برخی آب بندان های گنبدكاووس را از نیازهای ضروری این شهرستان برشمرد و گفت: انجام این اقدام با توجه به امكانات موجود بسیار سخت است و نیاز به همراهی و مشاركت دستگاه های استانی و كشوری داریم.
وی با اشاره به حضور اعضای كارگروه مهندسی رودخانه و سازه های هیدرولیكی هیات ویژه تهیه گزارش ملی سیلاب نهاد ریاست جمهوری در گنبدكاووس و گلستان، از اعضای ستاد مدیریت بحران این شهرستان درخواست كرد، ظرف یك هفته به سوالات این كارگروه پاسخ دهند.
شهرستان گنبدكاووس با 350 هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.
/3039/1860
۰ نفر