۱۸ فروردین ۱۳۹۸، ۱۵:۱۰
کد خبر: 83268110
T T
۰ نفر
دولت در مصوبه خسارت سیل به كشاورزی خوزستان تجدیدنظر می كند

اهواز - ایرنا - معاون وزیر جهاد كشاورزی در امور زراعت گفت: مصوبه نوروزی دولت مبنی بر جبران خسارت زمین های كشاورزی، برای سیل خوزستان تجدید نظر می شود.

عباس كشاورز روز یكشنبه در بازدید از مزارع سیل زده حمیدیه و دشت آزادگان در گفت و گو با ایرنا، هدف از سفر به خوزستان را بازدید از مزارع مناطق سیل زده خوزستان و بررسی تاثیر آن بر تولید عنوان كرد و افزود: این بازدید از حمیدیه آغاز و تا روستاهای شهرستان دشت آزادگان كه زیر تاثیر سیلاب رودخانه كرخه هستند، انجام می شود، پیش از این نیز بازدیدی از استان گلستان انجام شده بود.
وی درباره شكستن سیل بند برخی از روستاها و هدایت سیلاب به مزارع كشاورزی برای جلوگیری از آسیب به شهرها و روستاها، افزود: اكنون اولویت حفظ جان مردم است و مزارع برای جلوگیری از ورود سیل به مناطق مسكونی دچار آبگرفتگی شده اند كه این مساله باعث خسارت زیادی به مزارع شده است.
كشاورز با اشاره به مصوبه دولت در نوروز امسال برای جبران خسارت سیل گفت: در این مصوبه برای هر هكتار زمین 20 میلیون ریال تعیین شده بود كه این مصوبه برای جبران خسارت به استان گلستان بوده كه زراعت دیم دارد و برای خوزستان كه زراعت آبی دارد این مصوبه تجدیدنظر می شود.
وی اظهار كرد: در این سفر خسارت به زمین های كشاورزی بررسی و گزارشی از وضعیت آنها تهیه می شود.
كشاورز همچنین گفت: اگر چه سیل در استان های خوزستان، گلستان، لرستان و ایلام خسارت قابل توجهی به كشاورزی وارد كرده اما در كلان كشور آمار بالایی نیست و این مساله تاثیری بر خودكفایی كشور در زمینه گندم وارد نمی كند.

*بررسی خسارت سیل
مجری طرح گندم وزارت جهاد كشاورزی نیز در ادامه این بازدید در گفت وگو با ایرنا اظهار كرد: میزان خسارت سیل به مزارع خوزستان در حال بررسی است و بعد از بازدید از همه مزارع سیل زده می توان آن را جمع بندی و اعلام كرد.
اسماعیل اسفندیاری پور خوزستان را یك استان محوری در تولید گندم دانست و گفت: بازدید از مزارع گندم این استان به ویژه حمیدیه و دشت آزادگان، نشان داده كه كیفیت محصول این مزارع در سطح بسیار بالایی است.
وی افزود: از شكستن سیل بند و رهاسازی آب برای پخش سیلاب در پایین دست كرخه اطلاعی نداشتیم.
به گفته وی برآوردها نشان می دهد كه به جز چند استان كه درگیر سیل، در سایر استان ها خسارت چندانی به كشاورزی وارد نشده است.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی خوزستان دیروز گفته بود: سیلاب تاكنون بیش از 9 هزار و 480 میلیارد ریال به بخش كشاورزی استان خوزستان خسارت وارد كرده است.
وی همچنین گفته، خسارت به زمین های كشاورزی خوزستان بیش از گلستان بوده زیرا محصول (گندم) خوزستان در مرحله برداشت بوده است، به همین دلیل درخواست كرده ایم كه برای خوزستان مصوبه جدیدی تدوین شود و در انتظار تصویب آن هستیم.
كشت پاییز گذشته در سطح 800 هزار هكتار از زمین های كشاورزی خوزستان انجام شده است و تولید بیش از سه میلیون تن محصول زراعی پیش بینی شده بود. قرار بود برداشت محصول از نیمه دوم فروردین آغاز شود، اما به دلیل وقوع سیلاب در حوضه های دز، كارون و كرخه خسارت زیادی به آنها وارد شده است.
در جریان سیلاب اخیر خوزستان، مسئولان برای جلوگیری از ورود سیلاب به شهرها و روستاها، اقدام به شكستن برخی سیل بندها كردند كه این اقدام موجب به زیر آب رفتن بسیاری از زمین های كشاورزی منطقه شد. شكسته شدن این سیل بندها با ممانعت و اعتراض كشاورزان روبه رو شد زیرا معتقد بودند كه خسارت سیل 95 هنوز به آنها پرداخت نشده است.
/6002/9754
۰ نفر