۲۹ دی ۱۳۹۷، ۱۷:۵۲
کد خبر: 83176556
T T
۰ نفر
جشنواره بین المللی فیلم وارش؛ حركت در مسیر توان افزایی مردمی

ساری- ایرنا- نهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم وارش در حالی پس از چهار سال وقفه قرار است دوباره برگزار شود كه مسیر حركتش را اصلاح كرده و با برداشتن گام های مشاركت جویانه در پی بهره گیری از ظرفیت های اجتماعی بویژه همكاری های داوطلبانه هنرمندان جوان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، موفقیت طی شده در گام های اولیه برداشته شده تا آنجا بوده كه دبیر جشنواره از اعلام آمادگی بیش از 60 همیار داوطلب برای همكاری با ستاد برگزاری در امور اجرایی آن خبر داد.
شورای سیاستگذاری نهمین جشنواره برای برگزاری این دوره به منظور افزایش مشاركت فعالان حوزه های مختلف فرهنگ و هنر و توانمندسازی استعدادها برای برپایی رویدادهای فرهنگی و هنری، همان ابتدای فعالیتش با انتشار فراخوان اقدام به جذب علاقه مندان به همكاری كرد، فراخوانی كه در مدت كوتاهی با اعلام آمادگی تعداد قابل توجهی از چهره های علاقه مند پاسخ دریافت كرده است.
مهدی قربان پور كه دبیری جشنواره را بر عهده دارد با بیان این كه استفاده مدیریت شده از ظرفیت های اجتماعی در برگزاری جشنواره ها بر كیفیت این رویدادها می افزاید، گفت: در عمده جشنواره های مهم فرهنگی دنیا، اقشار مختلف جامعه به نوعی با جریان رویداد همراه می شوند و در اجرای آن نقش ایفا می كنند. این نقش معمولا با حضور افرادی كه توانایی هایی در عرصه اجرایی یا مسائل مرتبط با اهداف آن جشنواره دارد، بیشتر و بهتر ایفا می شود.
وی افزود: برای نهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم وارش با همین رویكرد فراخوانی به منظور جذب استعدادهای جوان استان كه علاقه به تجربه كار اجرایی جشنواره در حوزه های مختلف دارند منتشر شد كه نتیجه خوبی داشت.
مستندساز مازندرانی گفت: دهها جوان علاقه مند به فعالیت های اجرایی جشنواره ای برای همكاری با ستاد برگزاری جشنواره در حوزه های مختلف اعم از اجرایی، رسانه ای، مترجمی، عكاسی، اداری و فرهنگی و هنری اعلام آمادگی كردند و از توان این استعدادها در برگزاری جشنواره وارش بهره گرفته می شود.
دبیر نهمین جشنواره فیلم وارش افزد: برای ساماندهی درخواست های داوطلبان و شناسایی بیشتر و بهتر استعدادهای این افراد به منظور بهره گیری مناسب از توانشان در برگزاری جشنواره، بخشی به نام داوطلبان در ستاد برگزاری جشنواره تشكیل شده كه از اوایل آذر ماه مدیریت آن به میكاییل حقانی ، یكی از فعالان فرهنگی جوان مازندران واگذار شد.
** كمیته داوطلبان
به گفته عوامل برگزاری جشنواره وارش، داوطلبان فعالیت در امور اجرایی این رویداد، با حضور در ستاد برگزاری، علاقه مندی ها و نقاط قوت خود را در بخش های مختلف تشریح كردند كه تعدادی از آن ها نیز با نظر بخش داوطلبان، اكنون در حال كمك به مقدمات برگزاری این جشنواره هستند.
مدیر بخش داوطلبان و همیاران جشنواره وارش در این باره به ایرنا گفت: بخش داوطلبان جشنواره به منظور جوان گرایي و بهرمندي از نیروهاي بومي منطقه و استان و كشف استعدادهاي جدید، به پیشنهاد دبیر جشنواره تشكیل شد كه خروجی مناسبی نیز داشت.
میكاییل حقانی افزود: برای بهره مندی مناسب از استعدادهای جوان منطقه، فراخوانی را با 20 عنوان فعالیت منتشر كردیم كه با استقبال خوب علاقه مندان مواجه شدیم. پس از انتشار فراخوان، حدود 70 فعال فرهنگی و جوان در بخش های مختلف برای همكاری با وارش اعلام آمادگی كردند.
وی اظهار داشت: طبق برنامه ریزي هاي صورت گرفته، رده سني اعلام شده در فراخوان از ٢٢ تا ٣٠ سال بود، اما متقاضیان همكاری با وارش از ١٧ سال تا ٤٥ سال بودند. نكته قابل توجه و خوشحال كننده در این زمینه هم پراكندگی جغرافیایی افراد بود. اعلام آمادگی افراد علاقه مند از تمام شهرهاي استان مازندران برای همكاری با این جشنواره امیدوار كننده است.
مدیر بخش داوطلبان و همیاران جشنواره وارش گفت: تا كنون ٥٠ فرم بانك اطلاعاتي كاربران و داوطلبان جمع آوري شد كه با این تعداد به صورت انفرادي مصاحبه حضوري داشتیم. در حال حاضر نیز ٣٠ داوطلب در بخش هاي دبیرخانه، راوبط عمومي، رسانه تصویري، مالي، بین الملل و پژوهش در كنار مدیران بخش ها مشغول به فعالیت هستند. از سایر داوطلبان نیز بسته به نوع فعالیتشان به مرور تا زمان برگزاری جشنواره كمك گرفته می شود.
حقانی افزود: طبق چشم انداز برنامه ریزي شده، در پایان بهمن ماه مرحله دوم فراخوان به صورت اینترنتي و در پورتال جشنواره منتشر و اطلاعات فردي، شغلي و مهارتي افراد ثبت خواهد شد. مرحله بعد فراخوان ویژه بخش هاي جا مانده و تخصصي جشنواره خواهد بود. در پایان مرحله دوم فراخوان هم از بخش حامیان جشنواره رونمایی خواهد شد.
**استقبال و تقدیر مسئولان
پرورش نیروهای كارآمد در برگزاری رویدادهای اینچنینی می تواند با توجه به افزایش جشنواره های اجتماعی، فرهنگی و هنری در مازندران، نوعی سرمایه سازی برای آینده این قبیل برنامه ها در استان باشد. این اقدام مسئولان و برگزاركنندگان نهمین جشنواره فیلم وارش مورد توجه مسئولان نیز قرار گرفته است.
فرماندار بابل نهمین جشنواره بین المللی فیلم وارش را فرصتی برای ظهور و بروز استعدادهای فرهنگی و هنری و همچنین پرورش نیروی انسانی در زمینه اجرای رویدادهای فرهنگی هنری دانست.
قربانعلی ولی‌ زاده بورا با بیان این كه جشنواره بین ‌المللی وارش، جزء سرمایه‌ های فرهنگی مازندران است، افزود: جشنواره ها عمدتا محل كشف استعدادها هستند كه این موضوع در نهمین جشنواره فیلم وارش علاوه بر بخش جشنواره ای و هنری، در حوزه پرورش نیروی انسانی هم مورد توجه قرار گرفته است.
او ادامه داد: نگاهی كه این دوره جشنواره به همكاری داوطلبان برای برگزاری آن دارد تحسین برانگیز است. امسال 50 چهره جوان در جشنواره به عنوان استعدادهای نوظهور اجرایی و فرهنگی به عنوان همیار در كنار جشنواره و مخاطبان وارش خواهند بود.
نماینده عالی دولت در بابل به نقش اثرگذار اجرای مشاركتی رویدادهای فرهنگی و هنری اشاره كرد و با بیان این كه نیاز است تا فعالان بخش خصوصی، اقتصادی و اصناف در كنار جشنواره باشند، گفت: جشنواره های فرهنگی كه معمولا از مطالبات فرهنگی مردم نیز محسوب می شوند، در همه جای دنیا با همراهی شهروندان برگزار می شوند. مردم بابل نیز قطعا میزبان خوبی برای این جشنواره خواهند بود و حضور چهره های جوان در كنار عوامل اجرایی باسابقه و شورای سیاستگذاری تیم برگزار كننده می تواند به بهتر برگزار شدن نهمین جشنواره فیلم وارش كمك كند.
وی افزود: حضور هنرمندان و چهره های هنری شهرستان بابل در جشنواره ها و مجامع جهانی نشان می دهد كه این شهرستان در حوزه فرهنگی و سینما در سینمای ملی ایران پیشگام است و ظرفیت بالایی در پرورش استعدادهای هنری و حتی اجرایی دارد.
ولی زاده ضمن قدردانی از حمایت استاندار و مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از این رویداد هنری بین المللی یادآور شد: برگزاری جشنواره ها در خارج از پایتخت باعث رونق اقتصادی و توانمندسازی ظرفیت های هنری و اجرایی موجود منطقه می شود و اشتغال پایدار را در توسعه فضاهای شهری به دنبال خواهد داشت.
محمود شالویی، مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران نیز اقدام برگزاركنندگان جشنواره فیلم وارش را مفید و آینده نگرانه عنوان كرد و گفت كه چهره های جوان در كنار این مجموعه می توانند با كسب تجربه از برگزاری جشنواره وارش، به سرمایه مهم انسانی برای بابل و مازندران و دوره های بعدی این جشنواره تبدیل شوند.
جشنواره بین المللی فیلم وارش هر دو سال یك بار در بابل برگزار می شود، اما نهمین دوره آن پس از 4 سال وقفه قرار است اردیبهشت 1398 برگزار شود.
توجه به گردشگری هنری و آداب و سنن بومی اقوام مختلف محور اصلی نهمین جشنواره فیلم وارش است. در بخش ویژه جشنواره نیز در دوره پیش رو، مرور فیلم های مردم شناسی و مردم نگاری استان گیلان مورد توجه قرار دارد.
9927/1654
۰ نفر