۲۷ آذر ۱۳۹۷، ۱۴:۰۸
کد خبر: 83138997
T T
۰ نفر

واسطه های سودجو عامل گرانی میوه در همدان هستند

۲۷ آذر ۱۳۹۷، ۱۴:۰۸
کد خبر: 83138997
واسطه های سودجو عامل گرانی میوه در همدان هستند

همدان- ایرنا- رییس اتحادیه میوه و تره بار همدان با بیان اینكه باید بین گرانی و گرانفروشی تفاوت قائل شد، گفت: فعالیت واسطه های سودجو عامل گرانی میوه و تره بار در این شهر است.

علیرضا شمس روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: فعالیت واسطه های سودجود، نوسان قیمت ارز و كاهش ارزش پول ملی از عوامل موثر بر گرانی میوه هستند.
وی یادآوری كرد: پنج بند از مواد قانون تجارت به دلالان اختصاص داده شده است، بنابراین اخلالگران نظم بازار را باید واسطه سودجو نامید.
رییس اتحادیه میوه و تره بار همدان ادامه داد: این طیف بدون داشتن كد اقتصادی و دادن مالیات براحتی مبادرت به خرید كالا كرده و در بیشتر مواقع جنس های كمیاب و نادر بازار به دست واسطه ها افتاده و مغازه داران مجبور به تهه این اقلام از آنها می شوند.
شمس توضیح داد: یك خرده فروش از ساعت 6 صبح مغازه خود را باز می كند و 10 شب برای استراحت به منزل مراجعه می كند در حالیكه واسطه سودجو در طی روز استراحت و از نیمه شب فعالیت خود را آغاز می كند.
وی ادامه داد: سودجویان پیش از خرده فروش اقدام به خرید كلی كالا كرده و نرخ اولیه را تعیین می كند و مابقی مجبور به خرید از وی هستند.
رییس اتحادیه میوه و تره بار همدان بیان كرد: خرده فروش با در نظر گرفتن هزینه سربار، حمل و نقل، هزینه كارگر و با توجه به نوع میوه، دستچین یا درهم فروشی، سودی را طبق قانون برای خود در نظر می گیرد.
شمس گفت: برای حذف دست واسطه های سودجو از بازار میوه و تره بار، این اتحادیه نشست های متعددی با اتاق اصناف و دیگر نهادها برگزار كرده كه امیدواریم تصمیات اتخاذ شده عملی شود.
وی بیان كرد: راهكارهای تخصصی در این زمینه ارائه كرده ایم و برای بنده حذف واسطه به مثابه خوردن یك لیوان چای داغ در هوای سرد است.
رییس اتحادیه میوه و تره بار همدان اضافه كرد: طبق اقتصاد خرد و كلان و اصول بازار، قیمت اولیه میوه را میزان عرضه و تقاضا تعیین می كند.
شمس ادامه داد: ملاك اتحادیه در زمینه نرخ میوه، فاكتور مغازه دار به همراه سود متعارف و درصد قانونی پیش بینی شده است و اگر بر خلاف این باشد اتحادیه برخورد می كند.
وی ادامه داد: سود پیش بینی شده توسط اتحادیه میوه و تره بار 15 تا 35 درصد است و بستگی به نوع كالا، درهم و دستچین بودن كالا دارد.
رییس اتحادیه میوه و تره بار همدان ادامه داد: این میزان درصد سود در قانون نظام صنفی تعیین شده و توسط كمیسیون نظارت بر اصناف كه نماینده اتحادیه و اتاق اصناف در آن حضور دارند تصویب شده است.
شمس توصیه كرد: شهروندان میوه و تره بار مورد نیاز خود را به جای وانت بار از مغازه ها تهیه كنند چراكه میوه موجود در وانت بارها كیفیت و كمیت های میوه مغازه را ندارد.
400 واحد قانونمند و دارای پروانه كسب، حدود 400 واحد صنفی فاقد پروانه به همراه 500 واحد سیار غیر قانونی در صنف میوه و تره بار همدان مشغول به فعالیت هستند.
7526/2090

سرخط اخبار استان‌ها