۲۴ آبان ۱۳۹۷، ۸:۰۸
کد خبر: 83100279
T T
۰ نفر

3میلیارد و351 میلیون دلار محصولات كشاوزی صادر شد

۲۴ آبان ۱۳۹۷، ۸:۰۸
کد خبر: 83100279
3میلیارد و351 میلیون دلار محصولات كشاوزی صادر شد

بوشهر- ایرنا- معاون دفتر كشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در هفت ماه امسال سه میلیون 673 هزار تن محصولات كشاورزی به ارزش سه میلیارد و351 میلیون دلار به خارج از كشور صادر شد.

به گزارش ایرنا، پیام ناصر قدسی چهارشنبه شب در نشست میز ملی خرما در بوشهر افزود: این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزش 16.5 درصد و از لحاظ وزن 18 درصد رشد داشته است.
وی بیان كرد: در 6 سال اخیر در حوزه صادرات محصولات كشاورزی بجز كشمش و پسته آن هم تنها در 2 سال اخیر در مابقی تولیدات افزایش صادرات داشته ایم.
ناصر قدسی ادامه داد: سهم خرما در سبد صادراتی همچنان رشد خود را حفظ كرده طوریكه در هفت ماه سال جاری 151 هزارتن به ارزش 179 میلیون دلار خرما از كشور صادر شده است.
وی گفت: این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزش 70 درصد و از نظر وزن 25 درصد افزایش نشان می دهد.
ناصر قدسی افزود: بازار اصلی خرمای ایران كشور هند است كه بیش از 36 میلیون دلار خرما به این كشور صادر شده است.
وی یادآور شد: در سال های 2017 و 2018 هند بزرگترین وارد كننده خرمای جهان بوده كه این نشان می دهد بازار اصلی را پیدا كرده ایم.
معاون اتاق بازرگانی شیراز گفت: جایگاه میز ملی خرما در استان ها باید بیش از پیش مورد توجه واقع شود.
محمد صادق حمیدیان افزود: همچنین احیا اداره كل نخیلات در وزارت جهاد كشاورزی با هدف حمایت از محصول خرما باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی گفت: در 57 سال گذشته میانگین تولید خرما در هكتار در دنیا از 7.8 به 15 تن ارتقا یافته ولی در ایران این شاخص از 3.6 به 6.1 تن رسیده كه این میزان برداشت در سطح هكتار بسیار اندك است.
حمیدیان افزود: این موضوع نشان می دهد كه در ارتباط با تولید خرما هنوز به شرایط ایده آل نرسیده ایم.
وی با تاكید بر اجرای فوری طرح نجات نخلستان اظهار داشت: در استان های خوزستان، بوشهر و سیستان بلوچستان یك سوم نخل های آنها بر اثر كم آبی و شور شدن آب در معرض خطر قرار گرفته كه باید برای آن چاره اندیشی اساسی صورت گیرد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی بوشهر گفت: قوانین حوزه اقتصاد كشور باید برای ایجاد ثروت وضع شود.
علی محمد صمیمی افزود: چنانچه موانع فراروی كسب و كار برداشته شود بخش خصوصی نیز راه را پیدا می كند.
وی تاكید كرد: تنها راه نجات اقتصاد این است كه بگذارند بخش خصوصی در حیطه كاری خود عرض اندام كند.
امیر شهریاری دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی بندر بوشهر اظهار داشت: روی خرما باید به عنوان محصولی مدرن و استراتژیك كار شود تا به شیوه مناسب در بازارهای جهانی به معرض فروش گذاشته شود.
7212/6043
۰ نفر