۱۱ مهر ۱۳۹۷، ۸:۲۸
کد خبر: 83052609
T T
۰ نفر
موافق انتقال آب از خلیج فارس نیستیم

تهران- ایرنا- معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: به خاطر شرایط خاص خلیج فارس، سازمان حفاظت محیط زیست به هیچ وجه موافق انتقال آب از این پهنه آبی نیست.

مسعود تجریشی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا درباره پروژه های انتقال آب خلیج فارس به استان ها گفت: تاكنون درخواستی در این زمینه به سازمان حفاظت محیط زیست ارسال نشده است و سازمان به خاطر شرایط خاص خلیج فارس اساسا با انتقال آب از خلیج فارس به هیچ وجه موافق نیست، حتی وزارت نیرو مجوز تخصیص برای برداشت آب از خلیج فارس را صادر نمی كند.
تجریشی توضیح داد: آب خلیج فارس نسبت به دریاهای دیگر گرم تر است، از این رو آسیب پذیری این حوضه آبی نسبت به سایر حوضه ها بیشتر است. همچنین تردد زیاد نفتكش ها، كندی چرخه تعویض آب خلیج فارس و عمق كم، میزان بالای تبخیر و شوری از دیگر شرایط خاص این پهنه ابی است.
وی ادامه داد: چندی پیش فولاد مباركه با توجه به مشكلاتی كه برایش پیش آمده بود، اعلام آمادگی كرد كه با هزینه خودش آب را از خلیج فارس منتقل كند اما شاید نمی دانست كه فرایند انتقال چگونه است؛ ابتدا باید به وزارت نیرو اعلام شود كه قصد دارد این مقدار آب از این نقطه برداشت كند و وزارت نیرو مشخص می كند كه امكان پذیر هست یا نه، پس از مشخص شدن شرایط تخصیص از جانب وزارت نیرو، پروژه برای ارزیابی زیست محیطی به سازمان محیط زیست ارسال می شود كه در هر صورت، این كار انجام نشده است.
تجریشی گفت: البته ممكن است در گذشته مجوزی برای انتقال آب از خلیج فارس صادر شده باشد اما در حال حاضر، تحت هیچ شرایطی به پروژه انتقال از خلیج فارس مجوز نمی دهیم.
وی اظهار داشت: یكی از مشكلات صدور مجوز در گذشته قید نشدن زمان اعتبار آن بود به این صورت كه متقاضیان پس از دریافت مجوز تا هر زمان ممكن می توانستند اقدام به اجرا كنند، اما با توجه به امكان تغییر شرایط منطقه مورد نظر بعد از یك تا دوسال، هم اكنون در مجوزها تاریخ نیز قید می شود.

**بهره مندی جنوب شرق كشور از آب دریای عمان
تجریشی گفت: در عین حال، بخش های جنوب شرق كشور شامل شمال كرمان، حاشیه یزد و شمال سیستان و بلوچستان از آب دریای عمان در قالب پروژه انتقال آب بهره مند می شوند.
به گفته معاون سازمان محیط زیست، با وجود ظرفیت بالا در استفاده از آب دریای عمان، ایران نسبت به كشورهای حاشیه این حوضه آبی استفاده بسیار كمی از این ظرفیت دارد و حتی به اندازه یكی از كشورهای كوچك نیز برداشت نمی كنیم بنابراین برای برداشت جا زیاد داریم.
وی اظهار داشت: عمده آب شیرین كن هایی كه داریم بسیار محدود است، مثلا در عسلویه و بندر عباس در یك مجموعه خیلی كوچك، آب شیرین كن داریم كه ظرفیتی قابل توجه نیست.
تجریشی تاكید كرد: اما اكنون ظرفیتی كه برای دریای عمان در نظر گرفتیم، می تواند ظرفیت خوبی باشد و شاخه جنوب شرق كشور شامل شمال كرمان، صنایع حاشیه یزد، شمال استان سیستان و بلوچستان را در قالب یك سیستم آب شیرین كن و خط انتقال كاملا پوشش می دهد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینكه بسیاری از كارهای این پروژه انجام شده است گفت: بسیاری از مجوزهایی كه اكنون برای فعالیت در این مناطق صادر می كنیم با فرض بر این است كه آب آنها از این محل تامین شود.
وی درباره انتقال آب از دریای عمان توضیح داد: تا چندی پیش افراد زیادی برای برداشت آب از دریای عمان درخواست می دادند، در این راستا با وزارت نیرو صحبت كردیم تا وضعیت و امكان تخصیص مشخص شود؛ كارها انجام شد و وقتی عدد توان برداشت را به سازمان حفاظت محیط زیست اعلام كردند، سازمان نیز مكانی را برای برداشت معرفی كرد تا كمترین آسیب به منطقه وارد شود و قرار شد از همان نقطه به مقدار مشخصی آب برداشت كنند.
تجریشی افزود: بعد از آن یك سازمان سرمایه گذار تعیین و قرار شد آب را برای مصرف صنعت انتقال دهد و بخشی را در اختیار وزارت نیرو بگذارد تا از آن برای آب شرب روستاها و شهرهای كرمان و یزد استفاده كند.
وی گفت: با انتقال آب از دریای عمان مشكل نداریم برای همین منظور خواستیم به جای اینكه تكه تكه و از مكان های مختلف كار برداشت از دریای عمان صورت گیرد در قالب یك پروژه آب شیرین كن و خط انتقال انجام شود.
علمی 9014**2017
۰ نفر