۲۲ مرداد ۱۳۹۷، ۱۵:۱۹
کد خبر: 82999975
T T
۰ نفر
سیستان و بلوچستان در بیمه زنان روستایی الگو است

زاهدان - ایرنا - مشاور امور بانوان و خانواده وزیر كشور گفت: اقدامات انجام شده در زمینه بیمه زنان روستایی و جذب بازماندگان از تحصیل با اجرای طرح مراجعه خانه به خانه در سیستان و بلوچستان الگویی شایسته برای سراسر كشور است.

به گزارش ایرنا فریبا نظری پوركیایی روز دوشنبه در كارگروه بانوان و خانواده سیستان و بلوچستان اظهار داشت: اقدامات خوبی كه توسط بخش های مختلف در بهبود وضعیت بانوان در این استان انجام و توسط مسئولان در نشست امروز مطرح شد نشان از نگاه ویژه به این قشر در این نقطه از ایران اسلامی دارد.
وی بیان كرد: اقدامات خوبی در حوزه بانوان و خانواده این استان توسط دستگاههای اجرایی، سمن ها، خیران و مردم انجام شده كه باید با اطلاع رسانی بهتر جامعه را از این فعالیت ها آگاه كرد.
مشاور امور بانوان و خانواده وزیر كشور افزود: اطلاع رسانی از این اقدامات نقش مهمی در نشان دادن ظرفیت های حوزه بانوان و خدمات ارائه شده توسط بخش های مختلف برای بهبود وضعیت این قشر دارد.
به گفته نظری پوركیایی متاسفانه تاكنون اقدامات، توفیقات و خدمات دولت و سایر بخش ها در سیستان و بلوچستان به درستی اطلاع رسانی و منعكس نشده است كه از دستگاههای مختلف به ویژه رسانه های ارتباط جمعی انتظاراست در این زمینه بیش از پیش تلاش كنند.
مشاور وزیر كشور اظهار داشت: سیستان و بلوچستان در 2 دهه اخیر شاهد پیشرفت های خوبی در زمینه بهره مندی از توانمندی بانوان بوده كه جای خوشحالی و تقدیر دارد.
وی تصریح كرد: سیستان و بلوچستان ظرفیت‌های گوناگونی در زمینه ‌های متفاوت دارد كه نیاز است این ظرفیت‌ ها به طور كامل شناسایی و راه ‌های بهره ‌وری از آنها تدوین شود.
مشاور امور بانوان و خانواده وزیر كشور با ارائه پیشنهاداتی در زمینه راه اندازی كلبه ‌های بوم گردی، انتخاب و معرفی شهری به عنوان شهر شبكه خلاق و ایجاد شهر دوستدار كودك در سیستان و بلوچستان تاكید كرد: ثبت ملی ایرانشهر به عنوان شهر سوزن دوزی و تلاش برای جهانی كردن این شهر از دیگر اتفاقات قابل توجه در این استان است.
وی افزود: باید بانوان را در جریان تسهیلات پرداختی در قالب طرح های مختلف قرار داد تا بتوانند برای بهبود فعالیت خود از آنها بهره گیرند.
نظری پور كیایی اظهار داشت: دفتر امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان به تنهایی نمی تواند مشكلات این بخش را حل كند و نیاز به همراهی و مشاركت دستگاههای اجرایی، خیران و سمن ها دارد.
وی گفت: با توجه به قومی و مذهبی بودن سیستان و بلوچستان پیشنهاد می شود برای حل بسیاری از مشكلات از جمله ازدواج كودكان زیر سن قانونی، ازدواج فامیلی منجر به بیماری های ژنتیكی، بازماندگی دختران از تحصیل و انتصاب مدیران زن در بخش های مختلف گفت و گوی چهره به چهره با متنفذان و بزرگان این استان انجام شود.
**نخستین خطای مدیران زن را به عنوان آخرین خطا تلقی نكنیم
مشاور وزیر كشور بیان كرد: نخستین خطای یك مدیر زن را به عنوان آخرین خطا تلقی نكنیم چرا كه فرصت لازم برای ارائه خدمات بانوان در سطوح مختلف همچون مردان باید فراهم شود همانطور كه در چهار دهه بعد از انقلاب اسلامی شرایط برای تجربه، آزمون و خطا و ارتقای مدیریتی نیمی از جامعه یعنی مردان فراهم شده است.
وی تاكید كرد: استاندار سیستان و بلوچستان در مدت كوتاه مدیریتی خود بر اساس گزارش ها حدود هشت پست مدیریتی را در سطوح مختلف به بانوان واگذار كرده است.
استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت بالای بانوان این استان بیان كرد: بانوان نقش مهمی در تربیت فرزندان و شكل گیری جامعه ای فرهیخته دارند.
سید دانیال محبی افزود: زنان و مردان با هم متفاوت اما مكمل یكدیگر هستند زیرا خیلی از كارها را بانوان و خیلی از كارها را مردان می توانند انجام دهند.
به گفته وی ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی كه در سیستان و بلوچستان قابل مشاهده است تبعات سنگینی از جمله ناپایداری این ازدواج ها و فاقد شناسنامه بودن فرزندان آنان را در پی دارد.
استاندار سیستان و بلوچستان با تاكید بر اینكه هویت ایرانی بسیار ارزشمند است و نمی توان برای آن قیمت تعیین كرد، اظهار داشت: تلاش داریم فاقدان شناسنامه در این استان شناسنامه دار شوند.
مدیركل امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: نگاه به بانوان در این استان از دیرباز همراه با احترام بوده كه نشانگر دور اندیشی پدران و مادران ماست.
فاطمه فاضلی افزود: توسعه در جامعه زنان مستلزم آگاهی بخشی آنان است و این آگاهی بخشی در صورت بهره مندی این قشر از امكانات مختلف فراهم می شود.
به گزارش ایرنا نمایندگان دستگاههای مختلف سیستان و بلوچستان در این نشست عملكرد خود در حوزه بانوان را ارائه دادند كه از جمله آنها روند روبه كاهش موارد مرگ و میر در گروه های سنی مختلف، ارائه خدمات به هشت هزار زن سرپرست خانوار توسط بهزیستی و بیش از 59 هزار خانواده با سرپرست زن در كمیته امداد، جذب 117 هزار بازمانده از تحصیل از سال تحصیلی 92-93 تا كنون، اختصاص بالاترین آمار ولادت، صدور شناسنامه برای بیش از 26 هزار نفر از سال 92 تا كنون كه حدود 13 هزار نفر آنان بانوان هستند و پرداخت تسهیلات برای اشتغال بانوان است.

** ماكت المان شهدای زن
ماكت المان شهدای زن سیستان و بلوچستان با حضور مشاور امور بانوان و خانواده وزیر كشور در میدان شهدای زاهدان رونمایی شد.
فریبا نظری پور كیایی مشاور امور بانوان و خانواده وزیر كشور روز دوشنبه با هدف بررسی ظرفیت ها و مشكلات بانوان سیستان و بلوچستان وارد زاهدان شد و در مدت 2 روز حضور خود به شهرستان های خاش و هیرمند نیز سفر می كند.
3042**6081
۰ نفر