۲ تیر ۱۳۹۷، ۱۲:۲۹
کد خبر: 82950070
T T
۰ نفر
بررسی وضعیت مدارس فوتبال و فوتسال، جایگاه و نظارت ها

یزد - ایرنا - همزمان با پایان سال تحصیلی97- 96 و تعطیلی مدارس و آغاز فصل تابستان، در میان فضاهای متعددی كه برای غنی سازی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان وجود دارد، مدرسه فوتبال و فوتسال بیشتر مورد توجه خانواده های یزدی ست.

مدیریت مدرسه فوتبال و فوتسال طبق مقررات با هیات فوتبال استان است نه تنها در تابستان، بلكه تعدادی از آنها در طول سال نسبت به پذیرش و آموزش نونهالان و نوجوانان اقدام می كنند.
در سال های اخیر با گسترش فعالیت این مدارس و نقش آنها در جذب 2قشر یادشده ، نظارت بر نحوه فعالیت ها، رعایت مقررات و انجام فعالیت های فرهنگی در كنار مسائل فنی بیشتر مورد تاكید قرار گرفت.
توجه به فعالیت های فرهنگی و پرورشی در كنار كارهای علمی و فنی از جمله مسائل مهمی است كه باید مورد تاكید مسوولان در خصوص مدارس فوتبال و فوتسال باشد كه هیچگاه فراموش نشود.
غنی سازی اوقات فراغت و شكوفایی استعدادها از دیگر كاركردهای مهم مدارس فوتبال و فوتسال است كه نقش مهمی در شناسایی ظرفیت ها و معرفی افراد شایسته به تیم ملی دارد .
در این ارتباط خبرنگار گروه ورزشی ایرنا یزد اقدام به برگزاری میزگردی با عنوان « بررسی وضعیت مدارس فوتبال و فوتسال، جایگاه و نظارت ها » با حضور تعدادی از كارشناسان ، دست اندركاران و مسوولان ورزشی كرد.
در این میزگرد آخرین شرایط و موضوع نظارت و انجام فعالیت های فرهنگی و ورزشی بررسی شد و شركت كنندگان با بیان دیدگاه های خود در باره وضعیت مدارس فوتبال و فوتسال ، راهكارهایی را برای بهبود مدیریت این مكان ها و ارتقای سطح برنامه ها با همكاری خانواده ها ارایه كردند.

** 20 مدرسه فوتبال و فوتسال در یزد فعالیت دارد
به گفته رئیس كمیته جوانان ، استعدادیابی و متولی مدارس فوتبال و فوتسال هیات فوتبال استان یزد از ابتدای سال 1397 تاكنون مسئولان 20 مدرسه با مراجعه به این هیات، طبق مقررات نسبت به كسب مجوز اقدام كرده اند.
محمود انصاری می افزاید: بیشتر این مدارس در رشته فوتبال فعالیت دارند كه در شهر یزد و در تعدادی از شهرستان ها در طول سال،خصوصا تابستان نسبت به پذیرش و آموزش های فنی و انجام فعالیت های فرهنگی اقدام می كنند.
این كارشناس و فعال رشته فوتبال استان اظهار كرد: طبق آیین نامه فدراسیون فوتبال، این مدارس برای ادامه فعالیت باید پروانه باشگاهداری داشته باشند در غیر این صورت مجاز به انجام فعالیت های سالانه نخواهند بود.
انصاری یادآور شد: همه ساله در چند نوبت جشنواره مدارس فوتبال و فوتسال برگزار می شود، مدارسی می توانند در برنامه های فرهنگی ورزشی جشنواره شركت كنند كه تحت عنوان باشگاه به ثبت رسیده باشند.
رئیس كمیته جوانان ، استعدادیابی و متولی مدارس فوتبال و فوتسال هیات فوتبال استان تصریح كرد: از دیگر كارهایی كه باید مدارس یادشده انجام دهند و نقش موثری در توسعه این رشته دارد، داشتن تیم پایه و حضور در مسابقات لیگ استان است.
این كارشناس فوتبال یزد اظهار كرد: برگزاری دوره های دانش افزایی ویژه مربیان و عوامل مدارس در اولویت كار هیات فوتبال است كه بزودی برگزار می شود.
انصاری تاكید كرد: در هماهنگی با اداره كل ورزش و جوانان و شهرداری، مدارسی می توانند در شهر تبلیغات كنند كه مجوز داشته باشند و در این ارتباط هماهنگی های لازم با مسوولان انجام شد.

** مردم مراقب باشند/ یزد آكادمی فوتبال ندارد
وی با اشاره به اینكه در یزد و حتی برخی استان ها هنوز مكانی به عنوان آكادمی فوتبال وجود ندارد، تصریح كرد: بعضا تبلیغاتی با عنوان آكادمی فوتبال دیده می شود ، صحت ندارد و مطابق قانون و مقررات با آنها برخورد می شود.
به گفته انصاری خانواده ها برای صحت و سقم كار مدارس فوتبال و فوتسال حتما با هیات فوتبال در تماس باشند و فرزندان خود را در مكان هایی كه مجوز رسمی دارند، ثبت نام كنند تا دچار مشكل نشوند.
وی یادآور شد: شماره تلفن های 37227071 ، 37208434 عصرها از ساعت 18 الی21 به جز روزهای تعطیل هفته آماده پاسخگویی در مورد مدارس مجوز دار و بیان دیدگاه های شهروندان هستند.

** بازرسی و نظارت مستمر بر مدارس فوتبال و فوتسال
كارشناس مسوول هیات نظارت، بازرسی و رسیدگی به شكایات اداره كل ورزش و جوانان یزد هم در میزگرد ایرنا تاكید كرد: فلسفه وجودی این بخش رسیدگی و نظارت بر نحوه فعالیت مدارس مختلف به خصوص فوتبال و فوتسال است كه در طول سال و در فصل تابستان با همكاری بخش های مرتبط و هیات فوتبال انجام می شود.
ناصر صالحی افزود: برای نظارت بر فعالیت مدارس تابستانی در رشته فوتبال و فوتسال ، وظیفه اصلی بر عهده هیات مرتبط است و این اداره كل با هماهنگی و ارتباط خوبی كه با هیات فوتبال دارد و وظایف مرتبط را طبق مقررات انجام می دهد.
وی ادامه داد: هیات های ورزشی و فوتبال باید دقیقا این اداره كل را در جریان وضعیت مدارس زیر پوشش خود قرار دهند تا نظارت ها ، شفاف ، دقیق و با هماهنگی هرچه بیشتر و بهتر انجام شود.
صالحی تصریح كرد: مدارس یادشده باید در محل فعالیت خود نسبت به نصب پروانه و كارت مجوز اقدام كنند تا خانواده ها بدون دغدغه فقط در مكان هایی كه قانونی هستند، نسبت به ثبت نام فرزندان شان اقدام كنند.
وی یادآور شد: مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف در موارد یاد شده می توانند مراتب را با شماره تلفن 36239494 اطلاع دهند و گزارش مردمی در اولین فرصت بررسی، موضوع پیگیری و پاسخ لازم ارایه می شود.
به گفته وی مدارس فوتبال و فوتسال طبق مقررات و هماهنگی های انجام شده برای هرگونه تبلیغات شهری باید بر اساس واقعیت متن مورد نظر را به اداره ورزش و جوانان یزد و هیات فوتبال استان ارایه و بعد از تایید نهایی با همكاری شهرداری نسبت به نصب آن اقدام كنند.
وی تاكید كرد: مهمترین ناظر بر نحوه فعالیت مدارس فوتبال و فوتسال خانواده ها هستند كه با بررسی كامل در خصوص وضعیت مدارس و سئوال از این اداره كل و هیات فوتبال نسبت به انتخاب و ثبت نام فرزندان خود اقدام كنند.
صالحی می گوید: برای جلوگیری از هرگونه مشكل قطعا همه مسوول هستند ولی هرچه هماهنگی ها بیشتر باشد و مردم احساس وظیفه كنند، نحوه فعالیت مدارس فوتبال و فوتسال دقیق تر و تابع مقررات و به دور از آسیب خواهد بود.

***توسعه فوتبال در گرو تقویت مدارس پایه است
همچنین به گفته كارشناس فوتبال یزد برای ارتقای فوتبال و فوتسال عوامل زیادی دخالت دارند، قطعا یكی از مهم ترین آنها وجود مدارس پایه قوی با حضور علاقه مندان و همچنین مربیان مجرب است كه باید جدی گرفته شود.
حمید آسیابان پور، راجع به تعریف مدارس كارآمد فوتبال و فوتسال اظهار كرد كه این فضاها در 2 بعد سخت افزار و نزم افزار شامل مكان مناسب ، امكانات ، مربیان ، طرح و برنامه ، برنامه های فرهنگی و در مجموع تمام مقررات استاندارد را رعایت كرده باشند.
وی تصریح كرد: اگر مسئولان مدارس فوتبال و فوتسال در قالب باشگاه با نقشه راه مشخص و دقیق و داشتن مربیان مجرب فعالیت كنند قطعا در آینده شاهد تحول عظیمی در این رشته و جایگاه آن در كشور خواهیم بود.
این كارشناس فوتبال استان اظهار كرد: در سال های اخیر در استان مدارس فوتبال و فوتسال خوبی تشكل شده است و نظارت ها نیز خوب است ولی باید همه ساله با نظارت دقیق تر نسبت به ارتقای این مكان ها و انجام فعالیت های بیشتر كار شود.
آسیابان پور اظهار كرد: توجه به فعالیت های فرهنگی و پرورشی در كنار برنامه های علمی و فنی كه موضوع مهمی است، باید مورد تاكید مسوولان در خصوص مدارس فوتبال و فوتسال قرار گیرد و فراموش نشود.
وی بیان كرد: در فصل تابستان به دلیل اقبال شهروندان و خانواده ها برای ثبت نام فرزندان شان در مدارس یادشده ،فرصت بسیار عالی است كه باید قدر آن را مسوولان امر بدانند و با نظارت و انجام برنامه ها در ارتقای آنها بكوشند.
این كارشناس فوتبال استان ، غنی سازی اوقات فراغت و شكوفایی استعدادها را از دیگر كاركردهای مهم مدارس فوتبال و فوتسال دانست كه نقش مهمی در شناسایی ظرفیت ها و معرفی افراد شایسته به تیم های ملی دارد .
آسیابان پور همچنین رعایت تمام جوانب استاندارد توسط متولیان این مدارس با نظارت اداره كل ورزش و جوانان و هیات فوتبال برای بازدهی بیشتر را خواستار شد.
استان یزد بر پایه سرشماری آبان ماه 1395، 47 هیات ورزشی با 65 هزار ورزشكار سازمان یافته دارد.
در سال تحصیلی 97-96، 100هزار دانشجو و 240هزار دانش آموز در استان مشغول به تحصیل بودند.
ایرنا به عنوان تنها خبرگزاری رسمی ایران همواره بر پایه رسالتی كه بر عهده دارد نسبت به برگزاری میزگردهای مختلفی با هدف ارتقای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، ورزشی و سیاسی جامعه اقدام می كند.
ایرنا در سال 1313 خورشیدی با نام «آژانس خبری پارس» به عنوان ششمین خبرگزاری جهانی تاسیس شد و در بیش از هشت دهه فعالیت، علاوه بر جریان سازی خبری یكی از منابع مهم خبری رسانه های داخلی و خارجی است.
هم اكنون فراورده های ایرنا به زبان های فارسی، انگلیسی، عربی، تركی، اسپانیولی ، روسی، اردو ، آلمانی و فرانسوی تولید و در اختیار مخاطبان گذاشته می شود.
7536/ 2047/

سرخط اخبار استان‌ها