۵ اسفند ۱۳۹۶، ۱۲:۳۱
کد خبر: 82841888
T T
۰ نفر
از دندان خود در برابر خطرات چاي ميوه اي و چيپس محافظت كنيد

تهران- ايرنا- محققان انگليسي در پي يك تحقيق متوجه شدند كه مصرف نوشيدني هاي اسيدي مانند انواع چاي ميوه و يا آب طعم دار مي تواند باعث ساييدگي دندان شده و به ميناي دندان آسيب بزند، خوراكي هايي هم مانند چيپس سركه اي همين آسيب را وارد مي كنند.

به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا، محققان كالج كينگ لندن گفتند كه مصرف اين قبيل نوشيدني ها در فاصله ميان وعده هاي غذايي و مزمزه كردن آنها براي مدت طولاني خطر ساييدگي دندان بر اثر اسيد نوشيدني را افزايش مي دهد.
محققان در اين تحقيق رژيم هاي غذايي 300 فرد مبتلا به ساييدگي شديد روكش دندان را مورد بررسي قرار دادند.
اين مطالعه نشان داد كه مصرف نوشابه هاي رژيمي و يا چاي ميوه در فاصله ميان وعده هاي غذايي خطر فاسد شدن دندان را 11 برابر افزايش مي دهد.
چيپس هاي سركه و نمكي نيز از جمله خوراكي هايي هستند كه حاوي سطوح بالاي اسيد هستند و مي توانند باعث از بين رفتن ميناي دندان شوند.
دندانپزشكان هشدار مي دهد كه نوشيدن نوشابه هاي اسيدي مانند چاي ميوه و يا فشردن ليمو در آب در فاصله ميان وعده هاي غذايي يكي از مخرب ترين اثرات را بر ميناي دندان دارد. چنين عاداتي احتمال پوسيدگي زياد يا جزيي دندان را 11 برابر افزايش مي دهد اما اگر چنين نوشابه هايي با غذا مصرف شوند، اين آسيب تقريبا نصف مي شود.
همچنين اين تحقيق نشان داد كه اين مشكل با مصرف تنقلات بيشتر افزايش مي يابد.
به گفته محققان، نوشيدني هايي مانند آب ميوه، شربت، چاي ميوه، نوشيدني رژيمي، نوشابه قندي و آب طعم دار همگي اسيدي هستند و مي توانند باعث ساييدگي دندان و فاسد شدن آن شوند.
آنها افزودند: نوشيدن مداوم و يا نگاه داشتن اين نوشيدني ها در دهان قبل از قورت دادن آنها خطر فاسد شدن دندان را افزايش مي دهد.
اين تحقيق در مجله British Dental Journal منتشر شده است.
علمي**2038**2017
۰ نفر