۴ دی ۱۳۹۶، ۱۷:۲۷
کد خبر: 82775291
T T
۰ نفر
تاكید وزارت كشاورزی بر استاندارد بودن آرد نانوایی ها

تهران- ایرنا- وزارت جهاد كشاورزی در واكنش به انتشار ویدئویی درباره كیفیت آرد نانوایی ها اعلام كرد: آرد كشور براساس استاندارد 103 (استاندارد تولید آرد گندم) تولید می شود.

به گزارش دوشنبه ایرنا، بتازگی ویدئویی در شبكه های مجازی درباره مشكل پوستی دستان یك نانوا منتشر و این امر به وجود افزودنی های غیرمجاز كارخانه های آرد نسبت داده شده است.
در همین پیوند، وزارت جهاد كشاورزی دوشنبه درباره كیفیت آرد نانوایی ها اعلام كرد: رعایت استاندارد ناظر بر ویژگی های آرد در كشور اجباری است و دانشگاه های علوم پزشكی و اداره های كل استاندارد با انجام آزمون های مختلف به طور مستمر بر ویژگی های آرد نظارت دارند و در صورت فقدان رعایت استاندارد یاد شده با متخلفان برخورد قانونی می كنند.
وزارت جهاد كشاورزی تاكید كرد گندم تولیدی كشاورزان براساس استاندارد خریداری می شود و هرگونه استفاده از افزودنی های خوراكی در تولید آرد منوط به اخذ مجوز واحد تولیدی از دانشگاه علوم پزشكی است كه باید با اصلاح پروانه ساخت انجام پذیرد و در غیر این صورت واحدهای تولیدی مجاز به این اقدام نیستند و دانشگاه علوم پزشكی با هرگونه مغایرت با استاندارد برخورد می كند.
این وزارتخانه تصریح كرد: در مورد انتساب ادعاهای ناروا و تشویش اذهان عمومی پیگیری حقوقی می شود.
به گزارش ایرنا، امسال نزدیك 9 میلیون تن گندم براساس مصوبه شورای اقتصاد هر كیلوگرم گندم معمولی (نان) با افت مفید چهار درصد و افت غیرمفید 2 درصد به مبلغ 13 هزار ریال (1300 تومان) و گندم دوروم 13 هزار و 300ریال (1330 تومان) خریداری شد.
پارسال نیز 14 میلیون و 590 هزارتن گندم تولید و 11 میلیون و 525 هزارتن به ارزش بیش از 145 هزار میلیارد ریال خریداری شد كه قیمت هر كیلوگرم گندم معمولی 12 هزار و 705 ریال و گندم دوروم 13هزار و 68 ریال بود.
رییس اتحادیه نانوایان سنتی كشور بیست و یكم آبان ماه اعلام كرد: تا سال 1395، 72 هزار واحد نانوایی در كشور داشتیم و با مازاد تا 30 هزار واحدی روبرو بودیم اما از یازدهم مرداد پارسال به بعد، با بخشنامه وزارت صنعت 13 هزار واحد به نانوایی های كشور افزوده شد و شمار آنها به 85 هزار رسید كه اكنون برخی از آنها تعطیل شده یا نیمه فعالند.
«قاسم زراعت كار» تاكید كرد ما برنامه خودكفایی گندم داریم اما روی كیفیت گندم مصرفی كار نكرده ایم.
وی گفت: اكنون گندم دامی وارد می كنیم اما متاسفانه در چرخه تولید با گندم خوراكی تولید داخلی مخلوط می‌شود و گلوتن آن را از 19 به 27 افزایش می دهد.
به گفته وی، می‌توانیم به‌ جای واردات این نوع گندم،‌ از گندم‌های ضعیف داخلی برای خوراك دام استفاده كنیم.
وی ادامه داد: اكنون 35 درصد گندم تولیدی كشور درجه یك، 35 درصد درجه دو و 30 درصد درجه سه است.
رییس هیات مدیره كانون انجمن های صنفی صنایع غذایی ایران نیز دوم آذرماه گفت: بر اساس ارزیابی های صورت گرفته حداقل كیفیتی كه برای گندم و آرد در نظر می‌گیرند با گلوتن 25 درصد است كه در همه دنیا با همین میزان گلوتن نان تولید می شود بنابراین برای افزایش كیفیت آرد دیگر نیازی به استفاده از آنزیم ها و افزودنی ها نیست.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*٩١٨٦*9189*
تنظیم: هما همت خواه* انتشار: مریم مسعود
۰ نفر