۲ دی ۱۳۹۶، ۱۱:۲۹
کد خبر: 82772531
T T
۰ نفر
مولاوردی: برنامه های مشاركتی عنصر كلیدی حقوق شهروندی است

تهران - ایرنا - دستیار ویژه رییس جمهوری در حقوق شهروندی با بیان اینكه در حقوق شهروندی حقوق همه اقشار در كنار هم دیده شده است، گفت: برنامه های مشاركتی عنصر كلیدی حقوق شهروندی است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «شهیندخت مولاوردی» روز شنبه در همایش سازمان های مردم نهاد و تجارب آموخته در حوزه معلولان كه در مجموعه تلاش برگزار شد، افزود: با اینكه موضوع توان یابان (معلولان) در برنامه های توسعه پایدار ٢٠٣٠ به رسمیت شناخته شده است، اما هنوز این افراد از طراحی و سیاست هایی كه در زندگی آنها تاثیر دارد، محرومند.
وی افزود: منشور حقوق شهروندی افراد دارای معلولیت را در برمی گیرد، شهروندان صاحبان حقند و باید حقوق آنها رعایت شود.

*هیچ عدالتی بالاتر از برگرداندن حقوق پایمال شده نیست
دستیار وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی در امور شهروندی نیز در این همایش با بیان اینكه هیچ عدالتی بالاتر از برگرداندن حقوق پایمال شده نیست، افزود: وزارت كار در سالهای اخیر به سمت احقاق حقوق گروههای اجتماعی گام برداشته است.
«روزبه كردونی» تاكید كرد: حقوق شهروندی را جز خود شهروندان نمی توانند مطالبه كنند.
وی با ابراز خرسندی از تصویب لایحه پیگیری از حقوق توان یاب ها (معلولان) در مجلس ابراز امیدواری كرد كه با ائتلاف فراگیر و گروههای ذینفع به صورت هدفمند، بتوایم در راستای حمایت از توان یاب ها گام برداریم.
كردونی افزود: البته بخشی از ضلع حمایت از گروههای توان یاب در جامعه بر عهده بخش آكادمیك كشور و بخشی هم بر عهده دولت است.

**یك كارآفرین: دشمن خارجی را می شناسیم اما داعش اقتصادی را نمی شناسیم
یك كارآفرین توان یاب (معلول) با بیان اینكه نرخ بیكاری شاخصی است كه می تواند بیان كننده رونق اقتصادی باشد، گفت: ما دشمنان خارجی را خوب می شناسیم اما دشمن داخلی كه داعش اقتصادی و داعش فرهنگی است را نمی شناسیم.
سید محمد موسوی با یادآوری اینكه لایحه حقوق معلولان ١٣ سال پیش در مجلس به تصویب رسید، از اینكه مجلس در زمان تصویب بستر اجرایی، بودجه و نظارت بر حسن اجرای قانون را لحاظ نشده است، انتقاد كرد.
وی با اظهار خشنودی از تصویب كلیات لایحه حقوق معلولان در مجلس گفت: ٣٩ سال از انقلاب می گذرد اما هنوز برنامه های اقتصادی و اجتماعی فاقد بدنه كارشناسی هستند.
موسوی با اشاره به راه اندازی یك كارخانه تولیدی در استان قزوین برای اشتغال معلولان گفت: با راه اندازی این كارخانه كه بدون دریافت كمك بلاعوض انجام شد،نشان دادیم كه اگر بخواهیم، می توانیم.
وی تاكید كرد : باید تلاش كنیم كه روی پای خود بایستیم و منتظر نباشیم كه بخش خصوصی برای سرمایه گذاری به میدان بیاید.
وی شرایط اقتصادی را دشوار دانست و تاكید كرد: باید ظرفیت های خود را بشناسیم و از توان خود برای راه اندازی یك كسب و كار استفاده كنیم.
به گزارش ایرنا، همایش سازمان های مردم نهاد و تجارب آموخته در حوزه معلولین با شعار «بدون ما برای ما تصمیم نگیرید» آغاز به كار كرد.
این همایش بر محورهای بهداشت، درمان توانبخشی، مدرسه و آموزش، كارآفرینی و اشتغال، حمایت از خانواده، تجهیزات، حقوق شهروندی و قوانین مرتبط با آن، انتشارات، فرهنگ و رسانه، تربیت بدنی و گردشگری متمركز شده است.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**٩١٢٣*1070*2025
خبرنگار: زهره دریغ گفتار*ناشر: لیلا جودی

سرخط اخبار اقتصاد