۱۸ آذر ۱۳۹۶، ۱۳:۲۱
کد خبر: 82757253
T T
۰ نفر

زندگی صنعتی وسرطان های نوظهور

۱۸ آذر ۱۳۹۶، ۱۳:۲۱
کد خبر: 82757253
زندگی صنعتی وسرطان های نوظهور

تهران- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران تغییر سبك زندگی و صنعتی شدن آن را از علل اصلی بروز سرطان های نوظهور برشمرد و گفت: همین مساله در ایران سبب افزایش شیوع سرطان های دستگاه گوارش به ویژه سرطان روده (كلوركتال) شده است.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر مهدی عقیلی روز شنبه در نشست خبری دومین كنگره بین المللی و دوازدهمین كنگره ملی كلینیكال آنكولوژی ایران اظهار كرد: سرطان های مری و معده در مناطق شمالی كشور شامل استان های اردبیل، گرگان، گنبد كاووس، خراسان شمالی و رضوی نسبت به سایر مناطق شیوع بیشتری دارد.
وی توضیح داد: میزان شیوع این نوع از سرطان ها در سایر نواحی كشور با یكدیگر اختلاف زیادی ندارد.
عقیلی همچنین از شیوع سرطان پروستات در بین مردان در ایران خبر داد و گفت: از آنجایی كه سرطان پروستات از جمله سرطان های وابسته به سن است و جمعیت كشور رو به سالمندی پیش می رود، میزان شیوع این سرطان نیز در كشور ما روبه افزایش گذاشته است.
متخصص رادیولوژی و آنكولوژی با بیان اینكه آمارهای میزان شیوع سرطان در ایران و جهان تقریبا یكسان است، افزود: سالانه بین 90 تا 100 هزار نفر به تعداد مبتلایان به سرطان در كشور افزوده می شود.
عقیلی با تاكید بر لزوم توجه بیشتر به امر پیشگیری در خصوص بیماری سرطان گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با كمك انجمن های تخصصی برنامه هایی را در زمینه پیشگیری اولیه و ثانویه تدوین كرده است.
وی توضیح داد: پیشگیری اولیه جنبه عمومی دارد و شامل افزایش اطلاع و آگاهی مردم نسبت به سبك صحیح زندگی مانند ورزش كردن، مصرف تغذیه سالم، پرهیز از مصرف برخی موادغذایی و دخانیات است و پیشگیری ثانویه شامل غربالگری است كه در مورد برخی سرطان ها مانند پروستات، دهانه رحم، كلوركتال (با بررسی خون مخفی در مدفوع) و سینه (با ماموگرافی) این كار انجام می شود.
عقیلی گفت: درمان سرطان بسیار پرهزینه و سخت است و خانواده و نظام سلامت را با مشكلات زیادی روبه رو می كند اما پیشگیری همواره كم هزینه بوده است؛ از این رو برگزاری برنامه هایی مانند ارائه آموزش های تكمیلی در دانشگاه ها و همچنین برگزاری كنگره های بین المللی و بهره مندی از تجربیات و دستاوردهای نوین جهانی می تواند بسیار موثر باشد.
وی تاكید كرد: طبق پیش بینی های صورت گرفته تا سال 2035 میلادی تعداد مبتلایان به سرطان به دو برابر میزان كنونی می رسد و كشور ما نیز از آمارهای جهانی مستثنی نیست؛ از این رو باید برنامه های پیشگیرانه با جدیت بیشتری دنبال شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: در مورد بیماری سرطان معده با توجه به شیوع آن در كشور، راهنمای درمان (گاید لاینی) تهیه شده و آماده ارائه به مراكز درمانی كشور است.

** طب سنتی و سرطان
عقیلی با تاكید بر اینكه طب سنتی نمی تواند سرطان را درمان كند، افزود: طب سنتی در درمان سرطان تنها می تواند در كنار روش های درمانی موجود، عوارض را كاهش داده و به بهبود زندگی بیماران در حین مراحل درمان كمك كند.

** شیمی درمانی، درمانی كمكی
دكتر احمد مافی متخصص رادیوتراپی آنكولوژی و استادیار دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با بیان اینكه حدود 50 تا 60 درصد مبتلایان به سرطان در صورت تشخیص زودهنگام درمان قطعی می شوند، افزود: روش های درمانی مختلفی برای درمان سرطان وجود دارد كه بنا به شدت و نوع بیماری و تشخیص پزشك معالج از آن استفاده می شود.
وی ادامه داد: در 50 درصد از موارد ابتلا به سرطان، جراحی درمان اصلی است و در 50 درصد مابقی رادیوتراپی و شیمی درمانی به عنوان درمان كمكی به كار گرفته می شود.
مافی با تاكید بر اینكه هیچ سرطانی رانمی توان صرفا با شیمی درمانی درمان كرد، گفت: اگر درمان سرطان در كشور ما نیز مانند كشورهای پیشرفته به صورت تیمی انجام شود، از بسیاری از موارد شیمی درمانی های غیرضروری كه گاها مشاهده می شود در مورد برخی بیماران به كار می رود، كاسته می شود.

** دستگاه های قدیمی و سرطان
مافی با تایید قدیمی بودن دستگاه های درمان سرطان در مراكز درمانی كشور به غیر از چند مركز انگشت شمار اظهار كرد: به رغم اینكه دستگاه ها قدیمی هستند اما اگر پزشكان توجه و دقت و مهارت لازم را در درمان و استفاده از این دستگاه ها به كار برند، قدیمی بودن دستگاه ها نمی تواند سبب بروز عوارض درمانی در بیماران شود.
وی افزود: البته وجود دستگاه های پیشرفته درمان بیماران می تواند بسیار كمك كننده باشد؛ اما این دستگاه ها نمی توانند جایگزین دقت پزشك شوند و درمان بیماران سرطانی دقت، تخصص و مهارت پزشك اهمیت بیشتری نسبت به دستگاه دارد.
دومین كنگره بین المللی و دوازدهمین كنگره كلینیكال آنكولوژی ایران از 22 تا 24 آذرماه با حضور 12 سخنران خارجی از كشورهایی مانند كانادا و هند در تهران برگزار می شود.
به گفته مافی تعداد 230 مقاله تاكنون به دبیرخانه این كنگره ها ارسال شده كه از این تعداد 80 مقاله ارائه خواهد شد.
علمی**1834**1440
خبرنگار: شفیعی ** انتشار: گلشن
۰ نفر