۲۸ مهر ۱۳۹۶، ۱۰:۰۱
کد خبر: 82702093
T T
۰ نفر
هدف گذاری سه مرحله ای تكمیل طرح‌های توسعه پارس جنوبی

بوشهر- ایرنا- معاون توسعه و مهندسی شركت ملی نفت ایران گفت: تكمیل فازهای باقیمانده طرح توسعه میدان گازی گارس جنوبی در سه مرحله هدف گذاری شده و تا پایان سال 97 به پایان می رسد.

به گزارش ایرنا، روابط عمومی شركت نفت و گاز پارس روز جمعه به نقل از غلامرضا منوچهری، اظهار كرد: بر اساس نرخ های متوسط رو به پایین، تولید گاز از هر فاز پارس جنوبی معادل پنج میلیون دلار درآمدزایی مستقیم برای كشور به دنبال دارد.
وی اضافه كرد: علاوه براین اگر صرفه جویی ناشی از مصرف نكردن سوخت مایع در نیروگاه‌ها پس از گاز سوز كردن آنها و سایر مصارف محاسبه شود، روزانه هر فاز پارس جنوبی معادل 10 میلیون دلار درآمد خواهد داشت به همین دلیل می‌توان گفت تاخیر در بهره‌ برداری از 2 طرح فازهای 13 و 22 تا 24 پارس جنوبی روزانه 40 میلیون دلار به اقتصاد كشور زیان وارد خواهد كرد.
منوچهری با اشاره به پیشرفت قابل توجه هر یك از طرح های در حال توسعه پارس جنوبی افزود: امروز شاهد همكاری منسجم و یكپارچه شركت های پیمانكار از جمله قرارگاه خاتم الانبیا، پتروپایدار ایرانیان، پتروسینا و تاسیسات دریایی با شركت نفت و گاز پارس به عنوان كارفرمای این پروژه‌ها هستیم كه البته شركت‌های پتروپارس و اویك نیز در كنار كارفرما در قالب خدمات مدیریت طرح، نقش و همكاری خوبی دارند و شرایط به گونه‌ای پیش رفته كه امیدواری زیادی برای تكمیل این طرح ها وجود دارد.
وی دستیابی به اهداف مورد نظر را مستلزم هدف گذاری سه مرحله ای در اجرای فازهای 13 و 22 تا 24 عنوان كرد و افزود: در مرحله نخست لازم است حداكثر تا پایان سال جاری، عملیات تصفیه گاز ترش پالایشگاه از فازهای 6، 7 و 8 صورت پذیرد كه هم به عنوان تاسیسات پشتیبان عمل كرده و هم باعث تسریع در راه‌اندازی پالایشگاه ها می‌شود.
منوچهری با اشاره به تامین گاز مصرفی زمستان افزود: در مرحله دوم لازم است تا پیش از مهرماه سال 97 اولین ردیف هر فاز از گاز دریایی همان طرح در مدار تولید قرار گیرد كه به دلیل ورود به فصل سرما از اهمیت دوچندانی برخوردار است.
معاون توسعه و مهندسی شركت ملی نفت ایران بر لزوم تكمیل فرایند و ظرفیت طرح فازهای 13 و 22 تا 24 پارس جنوبی تا پایان سال 97 تاكید كرد و ادامه داد: همه عوامل اجرایی این پروژه ها اعم از بخش فراساحل و خشكی باید به طور جدی و همزمان برای دستیابی به این مهم تلاش كنند.
منوچهری تسریع در اجرای این پروژه ها را یكی از اهداف استراتژیك شركت ملی نفت عنوان كرد و گفت: در گذشته با مشكلات عدیده ای همچون بی تجربگی، عدم هماهنگی، كندی و زمانبر بودن طرح ها، تحریم و عدم تامین مالی روبرو بودیم كه این موانع برطرف شده و امروز با بكارگیری قابلیت ها، تجربیات و اندوخته های گذشته شاهد انسجام و یكپارچگی میان تیم های راه اندازی، پیمانكاران و كارفرما هستیم.
معاون مدیرعامل شركت ملی نفت ایران رشد دانش، تجربه و فعالیت های مستمر در پارس جنوبی را نیازمند توجه ویژه و نهادینه شدن مقوله اچ اس ایی عنوان كرد و افزود: رعایت نكات ایمنی باعث سرمایه افزایی و رشد مدل ذهنی نیروی انسانی خواهد شد تا جایی كه به سمت استانداردهای بین المللی سوق داده شود.
وی به اهمیت برقراری و تنظیم روابط حرفه‌ای، انسانی و سیستماتیك نیز اشاره كرد و گفت: به بركت كار عظیمی كه در پارس جنوبی انجام شده، شاهد تحول بزرگ مدیریتی و صنعتی در كشور هستیم.
مدیرعامل شركت نفت و گاز پارس، روند پیشرفت طرح های توسعه ای پارس جنوبی را مطابق با برنامه زمانبندی پیش بینی شده عنوان كرد و گفت: بر اساس برنامه تكلیفی وزارت نفت، برداشت روزانه سه میلیارد فوت مكعب گاز ترش تا انتهای سال 97 در دستور كار قرار گرفته است.
محمد مشكین فام افزود: از این مقدار یك میلیارد فوت مكعب گاز از فاز 22 تا 24، یك میلیارد فوت مكعب گاز از فاز 13 و یك میلیارد فوت مكعب گاز از فاز 14 خواهد بود.
وی با اشاره به پیشرفت 85.9 درصدی طرح توسعه فاز 13 و پیشرفت 85 درصدی طرح توسعه فاز 22 تا 24 پارس جنوبی افزود: پیش بینی می‌شود تا پایان سال جاری پالایشگاه این دو طرح با گاز ترش فازهای 6 و 7 و 8 راه اندازی شود.
طرح توسعه فازهای ٢٢ تا ٢٤ پارس جنوبی با هدف تولید روزانه 56.6 میلیون مترمكعب گاز ترش، ٧٥ هزار بشكه میعانات گازی، ٤٠٠ تن گوگرد، دو هزار و ٨٧٠ تن ال پی جی و دو هزار و ٧٤٠ تن اتان در حال انجام است.
طرح توسعه فاز 13 پارس جنوبی برای استحصال 56 میلیون متر مكعب گاز ترش از میدان مشترك و تولید روزانه 50 میلیون متر مكعب گاز متان، دو هزار و 900 تن گاز مایع ، 75 هزار بشكه میعانات گازی و 400 تن گوگرد طراحی شده است.
این طرح توسط كنسرسیومی متشكل از شركتهای پتروپایدار ایرانیان، مپنا و صدرا در دست اجراست.
میدان گازی پارس جنوبی، بزرگ ترین منبع گازی جهان است كه روی خط مرزی مشترك ایران قرار دارد؛ مساحت این میدان 9700 كیلومتر مربع است كه سهم متعلق به ایران سه هزار و700 كیلیومتر مربع مساحت دارد .
ذخیره گاز این بخش از میدان 14 تریلیون مترمكعب گاز به همراه 18 میلیارد بشكه میعانات گازی است كه هشت درصد كل گاز دنیا و نزدیك به نیمی از ذخایر گاز كشور را شامل می شود.
6043** خبرنگار و انتشار دهنده: خواجه خدانظر
۰ نفر