۱۴ مهر ۱۳۹۶، ۱۴:۵۲
کد خبر: 82686899
T T
۰ نفر
كاهش ابتلا به بیماری های قلبی عروقی با مصرف پتاسیم بیشتر

تهران- ایرنا- مطالعه ای جدید نشان می دهد مصرف بیشتر سبزیجات و میوه های حاوی پتاسیم می تواند میزان ابتلا به بیماری های قلبی را كاهش دهد.

به گزارش روز جمعه گروه علمی ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی پزشكی مدیكال نیوز تودی، تصلب شرایین یكی از عوامل كلیدی بیماری های قلبی و عروقی است كه در پی آن چربی، كلسترول، كلسیم و دیگر مواد در رگ ها و عروق قلب جمع می شوند و پلاك تشكیل می دهند. پلاك ها بعد از مدتی سخت می شوند و جریان خون به قلب را دشوار می كنند.
تحقیقات جدید گروه تحقیقاتی به سرپرستی «یابین چن»/Yabing Chen استاد پاتولوژی در دانشگاه آلاباما شهر بیرمنگام آمریكا نشان داد كه پتاسیم بیشتر به رژیم غذایی می تواند راهی برای مبارزه با تصلب شرایین و كاهش خطر بیماری قلبی باشد.
پتاسیم ، ماده ای معدنی و ضروری برای بدن است و نه تنها به بهبود كاركرد سلولی، عصبی و تقویت ماهیچه ها كمك می كند كه ضربان قلب را تنظیم می كند.
پرتقال، موز، سیب زمینی، گریپ فروت، هویج، اسفناج و دیگر سبزیجات سبز برگ، منبعی قوی برای پتاسیم هستند.
این گروه تحقیقاتی در روند مطالعه خود موش های آزمایشگاهی را با رژیم های غذایی پرچرب با مكمل های پتاسیم كم، متوسط و زیاد تغذیه كردند و پی بردند موش هایی كه رژیم غذایی با پتاسیم كم داشته اند با تصلب شرایین بیشتر و سختی در سرخرگ های قلب روبرو شدند؛ اما موش هایی كه پتاسیم بیشتری مصرف كرده اند وضعیت بهتری در قلب و عروق دارند.
همچنین این گروه پی بردند كه كمبود پتاسیم موجب افزایش كلسیم در رگ ها و در نهایت خودخواری سلولی می شود كه به نوعی روند تخریب داخل سلولی است.
این تحقیقات باید روی نمونه های انسانی نیز انجام شود ولی بیانگر تاثیر پتاسیم برای كاهش بیماری های قلبی و عروقی است.
علمی**9157 ** 1776
مترجم: منصوره شوشتری** انتشار: لیلا خطیب زاده
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر