۲۴ شهریور ۱۳۹۶، ۱۴:۱۵
کد خبر: 82665394
T T
۰ نفر
دور هفتم مذاكرات آستانه آبان ماه برگزار می شود/ توافق برای مناطق كاهش تنش

مسكو - ایرنا - در نشست عالی هیات های مذاكره كننده ایران، روسیه و تركیه در آستانه پایتخت قزاقستان، دهه اول آبان ماه زمان برگزاری دور هفتم این اجلاس اعلام شد.

به گزارش ایرنا، این نشست امروز (جمعه) پیش از آغاز اجلاسیه عمومی كنفرانس بین المللی آستانه و در چارچوب هماهنگی تهران، مسكو و آنكارا بانیان این مذاكرات در هتل ریكسوس شهر آستانه برگزار شد.
در این نشست سه ساعته حسین جابری انصاری، الكساندر لاورنتیف و سدات اونال مذاكره كنندگان ارشد ایران، روسیه و تركیه بانیان روند آستانه، ضمن بررسی آخرین وضعیت مذاكرات و نهایی كردن توافقات كارشناسی به عمل آمده پیرامون اسناد چهارگانه (مناطق كاهش تنش) ششمین كنفرانس بین المللی آستانه، در زمینه متن نهایی بیانیه پایانی نشست امروز بحث و تبادل نظر كردند.
جابری انصاری معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه و مذاكره كننده ارشد ایران در روند آستانه در كانال تلگرامی خود نوشت: همچنین توافق شد هفتمین كنفرانس آستانه اواخر اكتبر 2017 (دهه اول آبان 96) برگزار شود.
دیروز نیز جابری انصاری با هیات های روسی، تركیه ای و سوری در آستانه دیدار و مذاكره كرد.
ایجاد منطقه چهارم امن در ادلب سوریه از موضوع های اصلی دور ششم نشست سوری آستانه است.
افزون بر هیات های ایران، روسیه و تركیه به عنوان بانیان این مذاكرات، نمایندگان دولت و مخالفان سوریه، قزاقستان به عنوان میزبان، هیات سازمان ملل و كشورهای ناظر در مذاكرات سوری آستانه شركت دارند.
هیات دولت سوریه به سرپرستی بشار جعفری نماینده دائمی این كشور در سازمان ملل در مذاكرات آستانه شركت دارد و 24 نماینده معارضان سوری پذیرنده پیمان آتش بس فراگیر نیز برای شركت در این گفت وگوها در پایتخت قزاقستان بسر می برند.
هیات تركیه نیز به سرپرستی سدات اونال معاون وزیر امور خارجه این كشور در مذاكرات آستانه شركت می كند.
استفان دی میستورا نماینده دبیركل سازمان ملل در امور سوریه نیز در نشست آستانه شركت دارد.
از آمریكا هم دیوید ساترفیلد نماینده وزارت خارجه این كشور در امور خاورمیانه به عنوان ناظر در مذاكرات حضور دارد و نائف آسفی تل رئیس بخش سیاسی وزارت خارجه اردن نیز به همین عنوان بر گفت وگوها نظارت می كند.
مذاكرات آستانه كه راهبرد آن پاییز سال گذشته در نشست مشترك وزیران امور خارجه ایران، روسیه و تركیه در مسكو اعلام شد، تصمیم همگرایی سه كشور را برای كاهش دامنه درگیری ها، توافق جمعی مبارزه با تروریسم و همچنین برقراری آتش بس فراگیر در سوریه (از 10 دی ماه 95) در پی داشت كه در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نیز تائید شده است.
ایران، روسیه و تركیه 14 اردیبهشت در چهارمین دور مذاكرات آستانه، تفاهم نامه ایجاد مناطق امن را در سوریه امضا كردند كه در برگیرنده مناطقی در استان های ادلب، بخش هایی از حمص، غوطه شرقی، درعا و قنیطره با هدف كاهش خشونت ها است.
توقف همه اقدام های جنگی بین طرف های مناقشه شامل نیروهای دولتی و معارضان پیوسته به آتش بس، تسهیل دسترسی ساكنان به كمك های انسانی، بازسازی زیرساخت ها، تامین شرایط ارائه كمك های پزشكی و بازگشت آوارگان نیز در این تفاهم نامه مورد تاكید قرار گرفته است.
گروه كشورهای غربی-عربی ضدسوری به پیشگامی آمریكا از شش سال پیش با راهبرد سرنگونی حكومت سوریه سبب شدند، دهها هزار تروریست افراطی از كشورهای مختلف جهان به سوریه گسیل و از جنگ افزارهای پیشرفته، پول و حمایت های اطلاعاتی برخوردار شوند.
این اقدام های ضدسوری سبب تشكیل دهها گروه تروریستی شد كه افزون بر قتل عام و كشتار صدها هزار نفر در سوریه و عراق و همچنین ویرانی دو كشور، آوارگی میلیون ها عراقی و سوری را در پی داشته است، ولی گروه كشورهای غربی-عربی هنوز هم به حمایت از گروههای مسلح و تروریستی ادامه می دهند.
اروپام*1516 انتشار دهنده: هادی مولوی نیا

سرخط اخبار جهان