۱۱ شهریور ۱۳۹۶، ۱۰:۰۲
کد خبر: 82651949
T T
۰ نفر
گوشت های قربانی را بعد از 24 ساعت مصرف كنید/خطر تب كریمه كنگو تمام نشده

تهران -ایرنا- معاون بهداشت وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشكی گفت: نگرانی از بیماری تب كریمه كنگو بسیار كمتر شده اما هنوز به طور كامل بر طرف نشده است، این بیماری از طریق تماس مستقیم با دام بیمار منتقل می شود و توصیه می شود، گوشت های قربانی تا 24 ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف شود.

علیرضا رئیسی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: بیماری تب كریمه كنگو از طریق گزش كنه آلوده به ویروس این بیماری كه معمولا روی بدن دام‌های بیمار زندگی می‌كند و نیز از طریق تماس با خون و ترشحات بدن دام‌های بیمار به خصوص هنگام ذبح به انسان منتقل می‌شود.
وی خاطرنشان كرد: مراكز عرضه دام كه زیر نظر سازمان دامپزشكی هستند، اصول بهداشتی را هنگام ذبح و عرضه دام رعایت می‌كنند اما این اصول بهداشتی در مراكز عرضه غیر مجاز دام و از جمله مراكز كنار خیابانی الزاما رعایت نمی‌شود.
معاون وزیر بهداشت گفت: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب كریمه كنگو رعایت یكسری اصول بهداشتی الزامی است، اول اینكه تا جای ممكن دام از مراكز مجوزدار تحت نظارت سازمان دامپزشكی خریداری شود و از خرید دام از دستفروش های كنار خیابانی كه نظارتی بر فعالیت آنها وجود ندارد باید پرهیز كرد، دوم اینكه افرادی كه كار ذبح دام را انجام می دهند و خریداران گوشت دام از برخورد و تماس با ترشحات دام اجتناب كنند حتی بهتر است از دست زدن به گوشت تازه بدون دستكش خودداری و گوشت تازه را حداقل 24 ساعت در یخچال نگهداری كنند و پس از 24 ساعت آن را مصرف كنند.
به گفته وی،‌ تب ناگهانی پس از تماس با دام یا گوشت خام، خونریزی از نقاط مختلف بدن، ترس از نور، درد در ناحیه چشم، ضعف و دل درد از جمله علایم بیماری ویروسی تب كریمه كنگوست.
رئیسی درباره آمار موارد ابتلا به بیماری تب كریمه كنگو در گفت و گوی تلفنی با خبرنگار ایرنا گفت: آمار دقیق آن را اكنون در اختیار ندارم اما به طور كلی كل موارد ابتلا به این بیماری از اول سال كمتر از 100 مورد و كل موارد مرگ ناشی از این بیماری كمتر از 10 مورد است، وضعیت نسبت به سال های گذشته تفاوتی ندارد و مردم نباید نگران باشد اما باید نكات بهداشتی را رعایت كنند.
معاون وزیر بهداشت افزود: بیش از 90درصد موارد ابتلا به بیماری تب كریمه كنگو به علت استفاده از دام های بدون مجوز رخ داده كه به صورت دستفروشی در كنار خیابان ها و حاشیه شهرها عرضه می شود، بخش مهمی از دام هایی كه در این مراكز عرضه می شوند، دام های قاچاق هستند كه از مرزهای شمالی یا شرقی و سایر مرزهای كشور به صورت غیر قانونی وارد كشور می شود، این دام ها گاهی چندین بار از مرزهای مختلف عبور می كنند تا به دست مشتری نهایی می رسند و چون نظارتی بر این دام ها وجود ندارد ممكن است، بخشی از این دام ها بیمار باشند.
رئیسی توصیه كرد:‌ با توجه به گذشت كمتر از 24 ساعت از موارد قربانی دام در روز عید قربان، تاكنون گزارشی از ابتلا به این بیماری بعد از ذبح دام در كشور نداشته ایم اما به طور كلی در صورتی كه افرادی علائمی مانند تب یا خونریزی بعد از تماس با دام داشته باشند باید بلافاصله به مراكز درمانی مراجعه كنند و در صورت تشخیص و درمان «به موقع» با توجه به تامین دارو و وجود امكانات درمانی در سراسر كشور، افراد مبتلا كاملا درمان می‌شوند.
خبرنگار: افشین شاعری ** انتشار: علی حبیبی
اجتمام(4)* 3063 ** 1569
آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
۰ نفر