۲۶ فروردین ۱۳۹۶، ۹:۴۴
کد خبر: 82492992
T T
۰ نفر
تلگرام؛ محبوب ترین شبكه اجتماعی با قابلیت پیام صوتی

تهران- ایرنا- «تلگرام از تقویت سرورهای صوتی تا شیوه برقراری تماس»، «طنین آوای فیلم های ایرانی در جشنواره بین المللی فیلم كن» و «بزرگترین انبار قطعات خودرو در جدال با آتش» از جمله مهمترین موضوع های اجتماعی و فرهنگی است كه برخی روزنامه های شنبه 26 فروردین 1396 به آنها پرداخته اند.

مطبوعات كشور به طور روزانه مهمترین و برجسته ترین رخدادهای داخلی و خارجی را پوشش می دهند. این در حالی است كه بخش زیادی از خبرها، یادداشت ها، گزارش ها، گفت و گوها و ... به انعكاس شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه اختصاص می یابد؛ موضوعی كه توجه ویژه به آن اهمیتی فزاینده دارد.

گروه اطلاع رسانی ایرنا؛ موضوع های یادشده را كه انعكاس قابل توجهی در روزنامه های صبح شنبه داشت؛ با هدف آگاهی بخشی و اطلاع رسانی بررسی كرده است.

** تلگرام؛ از تقویت سرورهای صوتی تا شیوه برقراری تماس
تقویت سرورهای صوتی شبكه پیام رسان تلگرام و آموزش شیوه برقراری تماس صوتی در این شبكه اجتماعی سبب شد تا روزنامه های امروز یادداشت ها و گزارش های خود را به این موضوع اختصاص دهند.

روزنامه «ایران» در گزارشی با عنوان «روایت های ضد و نقیض از عامل اختلال در «كالگرام»»، نوشت: «تلگرام» یكی از محبوب‌ترین شبكه‌های پیام رسان موبایلی در ایران، باز هم خبرساز شد. سرویس تماس صوتی این شبكه پیام رسان (كالگرام) كه گمان می‌رفت فعلاً تنها در غرب اروپا فعال باشد و قرار نبود به این زودی‌ها در ایران راه‌اندازی شود، از پنجشنبه شب تا جمعه حوالی ظهر در اختیار كاربران ایرانی قرار داشت و هر چند با اختلالاتی همراه بود ولی به هر حال كاربران از این سرویس استفاده می‌كردند. سرویسی كه بسیار مورد استقبال كاربران ایرانی قرار گرفت و «پاول دورف» مدیرعامل تلگرام در توئیت خود نوشت كه «به دلیل استقبال گسترده مخاطبان تلگرام از بخش تماس صوتی، سرورهای این شركت دچار اختلال شده و به دنبال تقویت سرورهای خود هستیم».

در ادامه این گزارش كه به قلم میترا جلیلی انتشار یافت، می خوانیم: موضوع سرویس تماس صوتی تلگرام به حدی برای كاربران ایرانی جذاب بود كه با گذشت ساعاتی از راه‌اندازی این سرویس در ایران، به‌ دلیل استقبال گسترده مخاطبان تلگرام از بخش تماس صوتی، سرورهای این شركت دچار اختلال شد و به تبع آن، شبكه مركزی تلگرام با ارسال یك پیام فوری، خواستار اعلام موارد اختلال از سوی كاربران شد.در توئیت‌های «پاول دورف»آمده بود كه شلوغی بیش از حد خطوط در لحظات ابتدایی و وارد شدن حجم بالایی از تماس به یكباره كنترل سرورها را با اختلالاتی مواجه كرد و تماس صوتی در حال حاضر ناممكن شده است. وی با اطمینان دادن به كاربران كه این مشكل قابل حل است، از كاربران خواست كه برای رفع مشكل تماس صوتی، یك api-id برای آنها ارسال كنند.

محمدرضا فرنقی‌زاد رییس مركز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات نیز در گفت‌و‌گو با «ایران» هرگونه دخالت وزارت ارتباطات در بسته شدن دسترسی كاربران به این سرویس تماس صوتی تلگرام و ایجاد محدودیت برای آن را قویا تكذیب كرد.

روزنامه «خراسان» در گزارشی با عنوان «تماس صوتی تلگرام در ایران؛ از مسدودسازی تا برقراری مجدد»، نوشت: تماس صوتی رایگان تلگرام در حالی جمعه شب برای ایرانیان فعال شدكه پس از ساعاتی دچار اختلال و البته از ساعت 16 دیروز بار دیگر برقرار شد.در این زمینه برخی اخبار منتشره از مسدودسازی این امكان توسط اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و رایتل حكایت داشت. .البته به دنبال انتشاراخباری مبنی بر این كه پس از راه‌اندازی تماس صوتی تلگرام در ایران، محدودیت برای این سرویس اعمال شده است، روابط عمومی وزارت ارتباطات اعلام كرد كه این وزارتخانه نقشی در فیلترینگ تماس صوتی تلگرام ندارد و اپراتورها در ارائه خدمات به كاربران مختار هستند.

در ادامه این گزارش آمده است: در هر حال امكان تماس صوتی تلگرام شامگاه جمعه به طرز عجیبی برای كاربران ایرانی فعال شد، به این دلیل كه برای فعال شدن این ویژگی علاوه بر آن كه باید در نسخه 3.18.1 تلگرام باشید، ابتدا بایدتماسی از یك شماره ایرانی دریافت كنید تا این ویژگی برای شما فعال شود.در هرحال كافی است یكی از افرادی كه قبلا تماس صوتی برایش فعال شده با شما تماس بگیرد یا یك تماس از دست رفته برایتان داشته باشد. با این كار تماس صوتی برای شما نیز فعال می شود. به این ترتیب در گوشه سمت راست صفحه شخصی (PV) كه قصد مكالمه با او را دارید، علامت تماس صوتی را به شكل یك گوشی تلفن خواهید دید و با كلیك روی آن می‌توانید با شخص مورد نظرتان تماس صوتی برقرار كنید.

خوشبختانه تلگرام به فكر «آزادی انتخاب» كاربران خود بوده و ویژگی تماس صوتی را به آن‌ها تحمیل نكرده است. هر كاربر می‌تواند در صورت عدم نیاز به این ویژگی یا بنا بر هر دلیل دیگری، امكان دریافت تماس را به مخاطبان خود محدود (MyContacts)، یا به‌طور كل خاموش (Nobody) كند. به این ترتیب می‌توانید با مشخص كردن افرادی كه اجازه‌ تماس گرفتن با شما را دارندیا حتی غیرفعال كردن كامل این ویژگی، از مزاحمت‌های احتمالی در امان بمانید. در صورت انجام این كار، هنگامی كه دیگران با شما تماس می‌گیرند، پیغام 'Doesnt Accept Call' را مشاهده خواهند كرد.

روزنامه «ابتكار» در گزارشی با عنوان «اپراتورها علیه اپلیكیشن های موبایل»، نوشت: با گسترش هر روزه فناوری در دنیا، قابلیت‌های شبكه‌های اجتماعی نیز مجهزتر می‌شود. شبكه اجتماعی «تلگرام»، یكی از این دست برنامه‌هاست كه تنها قابلیت گفت‌وگوی متنی داشت و در هربار به روزرسانی تنها به برطرف كردن باگ‌ها و اضافه كردن استیكر و شكلك‌های مختلف می‌پرداخت؛ اما در آخرین به روزرسانی این برنامه، مدیرعامل این شركت خبر از تماس صوتی در ایران داد؛ این قابلیت از 10 فروردین ماه سال جاری در اروپا فعال شده بود.

تا پیش از آمدن قابلیت تماس صوتی در تلگرام، شبكه‌های اجتماعی دیگر همچون وایبر، لاین و .. نیز این قابلیت را داشتند اما آن طور كه واكنش‌های دولتی‌ها به تلگرام سریع بود، چكشی نبود. در این زمینه می‌توان مشكل را به سرعت نفوذ این رسانه‌ها در كشور مرتبط دانست و ازطرفی با توجه به آنكه دولت یازدهم در زمینه آی تی توانست قابلیت‌های متعددی را به این صنعت اضافه كند و نتوانست ارزش افزوده مدنظر خود را محقق كند، به همین دلیل، واكنش‌ها كمی سریع‌تر از دیگر برنامه‌ها بود.

در ادامه این گزارش كه به قلم مهشید خیزان انتشار یافت، می خوانیم: یكی از سوالاتی كه درخصوص ارزش افزوده مطرح می‌شود این است كه خدمات مبتنی بر محتوا در قبض تلفن موبایل چیست و چرا هزینه این خدمات برای برخی از مشتركین اپراتور بسیار زیاد و حتی بالاتر از مبلغ مكالمه و پیامك آنها است. از آنجایی كه اطلاع رسانی صحیحی در مورد خدمات فعال صورت نگرفته است، بسیاری از مشتركین به دنبال آشنایی با نحوه حذف خدمات مبتنی بر محتوا و روش لغو خدمات مبتنی بر محتوا هستند تا از بار پرداخت هزینه‌های بالای این خدمات رهایی پیدا كنند.

** طنین آوای فیلم های ایرانی در جشنواره بین المللی فیلم كن
برگزاری هفتادمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم كن در فرانسه و راه یابی پنج فیلم ایرانی به این جشنواره و بر روی پرده رفتن این فیلم ها، موضوعی است كه روزنامه های امروز در گزارش های خود به آن پرداختند.

روزنامه «ایران» در گزارشی با عنوان «سینماگران جوان ایران میهمان «كن»»، نوشت: جشنواره بین‌المللی فیلم كن كه هر سال در یكی از شهرهای فرانسه با همین نام برگزار می‌شود یكی از باشكوه‌ترین و بزرگ ترین رویدادهای سینمایی جهان و محلی برای نخستین نمایش فیلم‌های جدید به شمار می‌آید. كن از سوی دیگر بازار گرمی هم برای سینمای ایران و محصولات آن است و بسیاری از هنرمندان ایرانی با توجه به اهمیتی كه این جشنواره در میان نخبگان سینمایی جهان دارد، می‌كوشند تا آثارشان را برای این جشنواره ارسال كنند و فیلم‌های ایرانی هم البته در دوره‌های مختلف «كن» درخشیده‌اند و جوایز متعددی را به خانه برده‌اند. سال گذشته «فروشنده» اصغر فرهادی غوغا كرد و دو جایزه بهترین بازیگر مرد و بهترین فیلمنامه را به دست آورد و دو سال قبل هم در شصت و هشتمین دوره كن آیدا پناهنده با «ناهید» موفق شد برنده بخش «نوعی نگاه» شود.

در این گزارش آمده است: امسال و در هفتادمین دوره جشنواره كن 5 فیلم از سینمای ایران روی پرده می‌روند. منهای فیلم تجربی «24 فریم» آخرین ساخته زنده یاد عباس كیارستمی كه به صورت ویژه نمایش داده می‌شود، فیلم «لِرد» (به معنی ته نشست مایعات) از محمد رسول‌اُف در بخش «نوعی نگاه» كن پذیرفته شد و همچنین طبق اعلام پیشین «وقت ناهار» به كارگردانی علیرضا قاسمی به‌عنوان یكی از 9 فیلم بخش رقابتی فیلم‌های كوتاه جشنواره كن برای نخل طلای بهترین فیلم كوتاه رقابت می‌كند. فیلم كوتاه «حیوان» ساخته بهرام و بهمن حاج ابول لو نیز در بخش «سینه فونداسیون» كن 2017 پذیرفته شده است. غیر از اینها فیلم «آنها» ساخته آناهیتا قزوینی‌زاده هم در بخش نمایش‌های ویژه كن روی پرده خواهد رفت. ناگفته نماند كه هنوز دو بخش هفته منتقدان و دو هفته كارگردان‌های كن باقی مانده كه ممكن است در آنها هم فیلم‌هایی از سینمای ایران پذیرفته شوند.

همچنین روزنامه «شهروند» در گزارشی با عنوان «سینما، سیاست، عشق و لذت در فستیوال كن»، نوشت: جشنواره فیلم كن كه امسال هفتادساله می‌شود، به نظر می‌رسد یكی از بهترین دوره‌هایش را پیش رو داشته باشد. این جشنواره كه از آن با هر متر و معیاری به‌عنوان بزرگترین، پربازتاب‌ترین، پرشورترین، پرستاره‌ترین، متنوع و هیجان‌انگیزترین رخداد سینمایی دنیا - غیر از اسكار - یاد می‌شود، امسال پر است از فیلمسازان بزرگ و شناخته شده كه قرار است در كنار شماری از جدیدترین چهره‌هایی كه كن بخشی از اعتبارش را مدیون كشف چنین چهره‌هایی است، جشنواره‌ای جذاب را رقم بزنند.

در ادامه این گزارش كه به قلم امین فرج پور انتشار یافت، می خوانیم: اما برای ما ایرانی‌ها آنچه در هر دوره جشنواره كن مثل هر جشنواره بزرگ دیگری مهم است، سهم ایران در این رخداد بزرگ است. بر این اساس باید گفت كه ایران در این دوره از فستیوال كن یكی از موفق‌ترین حضورهایش در سال‌های اخیر را به ثبت رسانده است و این درحالی است كه هنوز اسامی فیلم‌های دو بخش هفته منتقدان و دو هفته كارگردان‌های كن باقی مانده كه انتظار می‌رود در آن دو بخش هم فیلم‌هایی از سینمای ایران پذیرفته شود؛ در كل باید حضور ایران در كن امسال را چنین خلاصه كرد كه از سینمای ایران فیلم تجربی 24 فریم آخرین ساخته عباس كیارستمی به مناسبت هفتادمین دوره جشنواره فیلم كن به صورت ویژه روی پرده می‌رود و در كنار آن لِرد به كارگردانی محمد رسول‌اُف هم كه در ایران به صراحت عنوان توقیفی روی آن گذاشته شده در بخش نوعی نگاه پذیرفته شده است.

همچنین در این دوره «وقت ناهار» به كارگردانی علیرضا قاسمی به‌عنوان یكی از 9 فیلم بخش رقابتی فیلم‌های كوتاه جشنواره كن برای نخل طلای بهترین فیلم كوتاه رقابت می‌كند و فیلم كوتاه حیوان ساخته بهرام و بهمن حاج ابول‌لو نیز در بخش سینه فونداسیون پذیرفته شده است. فیلم «آنها» ساخته آناهیتا قزوینی‌زاده هم به‌عنوان یكی از فیلم‌های بخش نمایش‌های ویژه كن 2017 انتخاب شده است. در یك نگاه كلی به بخش‌هایی كه آثار آنها معرفی شده حضور سینمای آسیا چشمگیر است كه سه كشور ایران، كره و ژاپن سردمدار آسیا هستند و جای چین تا این‌جا خالی است.

روزنامه «وقایع اتفاقیه» با انتشار عنوان «آخرین فیلم كیارستمی در كن 70»، نوشت: بعدازظهر پنجشنبه و بعد از مدت‌ها حدس و گمانه‌زنی، فهرست آثار حاضر در بخش‌های مختلف هفتادمین جشنواره فیلم كن اعلام شد. حضور نام‌های قابل پیش‌بینی و چند غافلگیری، نوید یك رویداد سینمایی جذاب در بهار 2017 را می‌دهد. برخلاف سال گذشته كه «فروشنده» یكی از عناوین اصلی جشنواره بود، سهم سینمای ایران از كن امسال حضور «لرد» ساخته پرحاشیه و جنجالی محمد رسول‌اف در نوعی نگاه جشنواره است. همچنین همان‌طور كه پیش‌ازاین شنیده می‌شد، «24 فریم»، آخرین ساخته عباس كیارستمی ازجمله نمایش‌های ویژه‌ 70 سالگی جشنواره است و آناهیتا قزوینی‌زاده، سینماگر ایرانی ساكن آمریكا، با فیلم بلندی و به نمایندگی از آمریكا، دانمارك و قطر در بخش نمایش‌های ویژه حضور دارد.

«تن و شن»، ساخته آلخاندرو گونزالس ایناریتو هم برای اولین‌بار در كن به نمایش درمی‌آید. فیلم فرانسوی «ارواح اسماعیل»، ساخته ارنو د‌پلشن هم افتتاحیه جشنواره امسال خواهد بود.

در ادامه این گزارش می خوانیم: پوستر امسال این جشنواره هم به‌خاطر تغییرات فتوشاپی عكس كلودیا كاردیناله به‌منظور لاغرتر جلوه‌دادن او، موجب اعتراض چندین بازیگر زن شد. برخی از این بازیگران مدعی شدند كه هالیوود، بازیگران زن را فقط در قالبی خاص می‌پذیرد اما تامپسون، یكی از این هنرپیشه‌ها بود كه تهدید كرد اگر این تبعیض‌ها و تعصبات درمورد چاق‌بودنش ادامه پیدا كند، از نقش خود در فیلم بعدی‌اش كناره‌گیری می‌كند.

**بزرگترین انبار قطعات خودرو در جدال با آتش
آتش سوزی بزرگ ترین انبار قطعات خودرو در جاده مخصوص كرج- تهران و مهار آن به وسیله آتش ‌نشانان هشت ایستگاه تهران، موضوعی كه روزنامه های امروز در گزارش ها و یادداشت های خود آن را بازتاب دادند.

روزنامه «شهروند» در گزارشی با عنوان «یك شبانه روز آتش در بزرگترین انبار قطعات خودرو»، نوشت: ساعت ٣٠: ١٩ روز پنجشنبه گذشته، انبار شركت خودروسازی كروز، بزرگترین تولید‌كننده قطعات خودروسازی كشور در اتوبان كرج به دلایل نامعلومی دچار آتش‌سوزی شد. بلافاصله مردم با آتش‌نشانان تماس گرفتند و مأموران نیز پس از اطلاع از این حادثه به محل اعزام شدند. شعله‌های آتش هر لحظه گسترده‌تر می‌شد تا جایی ‌كه صحنه ترسناكی را برای شاهدان درمحل ایجاد كرده بود. دقایقی بعد مأموران آتش‌نشانی به محل رسیدند و عملیات اطفای حریق آغاز شد.

در ادامه در گفت و گو با سیدجلال ملكی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران درباره آخرین وضع این حادثه، می خوانیم: ساعت ٣٦: ١٩ عصر روز پنجشنبه بود كه به مأموران آتش‌نشانی خبر این حریق رسید. بلافاصله دو تیم از ٨ ایستگاه آتش‌نشانی با تمام تجهیزات‌شان راهی محل حادثه شدند. با حضور مأموران مشخص شد كه آتش دریك سوله سه طبقه پنج‌هزار مترمربعی آغاز شده است و هر لحظه رو به افزایش بود تا جایی كه امكان داشت، شعله‌ها به ساختمان اداری و سوله‌های اطراف نیز سرایت كرد. برای همین مأموران عملیات خود را آغاز كردند. شعله‌های آتش آن‌قدر زیاد بود كه درنهایت سقف شیروانی این سوله فرو ریخت و ساختمان تخریب شد، اما به كسی آسیبی نرسید. درنهایت پس از گذشت ١٦ساعت این آتش را خاموش كردند و از توسعه حریق جلوگیری كردند.

در دقایق نخست حادثه پیش از ٤٠ دستگاه انواع خودروی سواری و پیش از ١٠٠ آتش‌نشان درمحل حضور داشتند. این دود ناشی ازهمین حریق بوده و از آنجایی كه آن سوله انبار كالاهای پایه نفتی بوده، دود برخاسته از این ساختمان نیز ناشی از سوختن آن كالاها بوده است. بعد از اطفای حریق نیز از ساعت ١١ صبح عملیات لكه‌گیری و ایمن‌سازی انجام شد.

روزنامه «ایران» با انتشار عنوان «انبار لوازم یدكی خودرو 12 ساعت در آتش»، به بررسی حادثه آتش سوزی در انبار بزرگ لوازم یدكی خودرو پرداخت و نوشت: آتش‌سوزی انبار بزرگ لوازم یدكی خودرو در جاده مخصوص كرج، درحالی پس از ساعت‌ها تلاش از سوی آتش‌نشان‌ها خاموش شد كه خسارت سنگینی برجا ماند. حدود ساعت هفت بعدازظهر پنجشنبه خبر این حریق به سازمان آتش‌نشانی تهران اطلاع داده شد و با توجه به گستردگی آتش، آتش‌نشانان از هشت ایستگاه با تانكرهای آب و تجهیزات مخصوص نجات به محل اعزام شدند. بلافاصله نیز تلاش چندجانبه برای مهار آتش كه بسرعت در حال پیشروی در سراسر انبار بزرگ بود، آغاز كردند.

در ادامه این گزارش آمده است: آتش‌نشانان پس از ساعت‌ها تلاش، سرانجام صبح جمعه موفق شدند این آتش‌سوزی بزرگ را مهار كنند. ولی به دلیل تخریب سقف‌ها و ستون‌های سوله، عملیات لكه‌گیری زمانبر خواهد بود. در عین حال، پس از پایان عملیات لكه‌گیری، كارشناسان سازمان آتش‌نشانی با حضور در محل حادثه علت وقوع حریق را بررسی خواهند كرد.

روزنامه «شرق» با انتشار عنوان «جدال ٨ ایستگاه آتش‌نشانی با آتش‌ ٥‌‌ هزار متری»، نوشت: یك انبار بزرگ لوازم و كالا در بزرگراه شهید لشكری (جاده مخصوص كرج- تهران) آتش گرفت و آتش‌نشانان هشت ایستگاه تهران بعد از ساعت‌ها تلاش موفق به مهار آتش‌سوزی شدند. به محض رسیدن آتش‌نشانان مشاهده شد انباری به مساحت پنج هزار مترمربع دچار آتش‌سوزی شده و شعله و دود زیادی از پنجره‌های آن بیرون می‌زند. در این سوله مسقف در سه طبقه انواع لوازم و كالای گوناگون در كنار هم انبار و نگهداری می‌شد كه تمامی سوله گرفتار شعله‌های آتش شد و خسارات زیادی برجای ماند.

در ادامه این گزارش می خوانیم: این آتش‌سوزی بزرگ از سوی شاهدان در ساعت ١٩:٢٦ پنجشنبه‌شب به سامانه ١٢٥ اطلاع داده شد كه با هماهنگی ستاد فرماندهی سازمان آتش‌نشانی تهران بلافاصله آتش‌نشانان هشت ایستگاه و دو گروه امداد و نجات آتش‌نشانی تهران، یكی پس از دیگری به محل حادثه در كیلومتر ١١ بزرگراه شهید لشكری (جاده مخصوص كرج- تهران) اعزام شدند. براساس این گزارش، آتش‌نشانان در كمتر از دو دقیقه بعد در محل حادثه حاضر شده و عملیات خاموش‌كردن آتش را آغاز كردند. با توجه به گسترده‌بودن آتش‌سوزی علاوه بر هشت ایستگاه و دو تیم نجات، همچنین چندین دستگاه تانكر آب، خودروهای حامل دستگاه‌های تنفسی، نردبان، بالابر و نیز خودرو فوماتیك آتش‌نشانی ویژه خاموش‌كردن آتش از ایستگاه‌های سطح شهر تهران به محل آتش‌سوزی روانه شدند.

*گروه اطلاع رسانی
خبرنگار:فاطمه مهدوی**انتشار دهنده: شهربانو جمعه
پژوهشم**9128**9131
۰ نفر

سرخط اخبار جامعه