۱۵ آذر ۱۳۹۵، ۱۵:۳۹
کد خبر: 82333575
T T
۰ نفر
واردات دارو به یك میلیارد دلار كاهش یافت

آبادان - ایرنا - معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و رئیس سازمان غذا و دارو گفت:وابستگی ارزی دارویی كشور تا پیش از دولت یازدهم، یك میلیارد و 650 میلیون دلار بود كه این میزان در زمان كنونی به یك میلیارد دلار كاهش یافته است.

به گزارش ایرنا رسول دیناروند روز دوشنبه در دومین همایش كشوری بسیج داروسازی با موضوع اقتصاد مقاومتی در عرصه دارو در بیمارستان صحرایی امام حسین (ع) دارخوین شادگان اظهاركرد: میزان وابستگی دارویی كشور در مقایسه با چهار سال پیش، 650 میلیون دلار كاهش یافته است.
وی ادامه داد:كاهش واردات دارو در كشور در وضعیتی محقق شده كه میزان مصرف دارو در كشور بیشتر شده و دسترسی مردم به دارو نیز آسان تر شده است.
دیناروند، نگاه حاكم بر وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشكی را تحقق 'اقتصاد مقاومتی با محور توجه به تولیدات داخل' عنوان كرد و گفت: امسال تاكنون، سهم تولید داخل از بازار دارویی از نظر ارزشی به 70 درصد و از نظر كمی به 97 درصد رسیده است.

*** افزایش سهم تولیدكنندگان داخلی از بازار دارو
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی سهم تولید دارو از بازار داخلی را در سال 92 از نظر ارزشی 60 درصد و از نظر كمی 95 درصد اعلام كرد و گفت:به عبارت دیگر، از نظر كمی و ارزشی، بیشتر داروهای مورد نیاز بیماران از بازار تولید داخل تامین شده است.
رییس كانون داروسازان بسیج جامعه پزشكی كشور در ادامه سخنانش گفت: امیدواریم كه سهم تولید داخل از تامین دارو در آینده نزدیك از 70 درصد به 75 درصد افزایش یافته و وابستگی ارزی نیز به نحو چشمگیری كاهش یابد.
وی با تاكید بر لزوم برنامه ریزی برای صادارت دارو نیز گفت:این میزان در وضعیت فعلی، تنها 200 میلیون دلار است.
دیناروند ادامه داد: نمی توان گفت كه دارو در كشور باید به طور 100 درصد تولید داخل باشد و وزارت بهداشت نیز چنین هدفی ندارد و قابل دستیابی نیز نیست و در هیچ جای دنیا نیز اینچنین نیست.
وی گفت:مهم آن است كه صنعت داروسازی باید دارای تراز مثبت باشد، به عبارت دیگر، هرگاه توانستیم در زمینه تولید دارو در بخش صادرات از واردات پیشی بگیریم، یعنی در صنعت داروسازی موفق بوده ایم.

*** راهبرد وزارت بهداشت، كاهش سهم پرداختی از هزینه های درمان
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی همچنین با بیان وجود فهرست 300 قلم دارو در این وزارت، ادامه داد:این تعداد دارو حدود 30 درصد از هزینه دارویی كشور را شامل می شود.
رییس كانون داروسازان بسیج جامعه پزشكی كشور ادامه داد: حدود 500 هزار نفر در كشور مخاطب داروهای خاص هستند كه برای آنها حدود یك سوم بودجه دارویی كشور هزینه می شود.
وی در ادامه با تشریح سیاست های وزارت بهداشت برای كاهش میزان پرداختی بیماران از درمان، گفت: میزان پرداختی بیماران خاص در امسال تاكنون به حدود 12 درصد كاهش یافته است، در حالی كه این رقم در سال 92 ، 45 درصد بود.
دیناروند اضافه كرد:بر اساس آمارها و با توجه به حجم پرداختی وزارت بهداشت و سازمان های بیمه گر، میزان پرداختی شهروندان از هزینه های درمان به 10 درصد كاهش یافته است.
وی همچنین راهبرد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در سه سال گذشته را حمایت از تولید داخل، بیماران و كاهش هزینه های درمانی بیماران خواند و افزود:در راستای حمایت از بیماران بی بضاعت در تمامی دانشگاه های علوم پزشكی ابلاغ اعتبار شده و حدود 600 میلیارد ریال برای كمك به تامین داروی این قشر اختصاص یافته است.

***رئیس دانشكده علوم پزشكی آبادان:بسیج پزشكی، دولت را كمك كند
رئیس دانشكده پزشكی و خدمت درمانی آبادان نیز در این همایش گفت:رهبر معظم انقلاب امسال به طور مشخص بیش از 31 بار در خصوص تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی ایراد سخن كرده اند كه اهمیت موضوع را به مسئولان و مردم گوشزد می كند.
علیرضا آموزنده با تاكید بر لزوم پیشتازی بسیج در این زمینه، افزود: از بسیج می خواهیم در این خصوص به دولت كمك كند.
وی در خصوص راه اندازی آزمایشگاه مجهز غذا و دارو در منطقه آزاد اروند نیز گفت: دانشكده علوم پزشكی آبادان مدیریت این آزمایشگاه را بر عهده گرفته و امیدواریم كه این آزمایشگاه تا پایان امسال بهره برداری شود.
بیمارستان صحرایی امام حسین (ع) در كیلومتر هفت جاده شهید شركت (جاده انشعابی از شرق جاده اهواز – خرمشهر و بین ایستگاه حسینیه و دارخوین ) قرار دارد.
این بیمارستان صحرایی، سال 1361 ابتدا به صورت سوله هایی با آهن و پلیت ساخته شد كه بعدها و همزمان با عملیات كربلای 4 ، بیمارستانی بیمارستانی بتنی و با مساحت سه هزار و 551 مترمربع در كنار آن احداث و به بهره برداری رسید.
بیمارستان صحرایی امام حسین (ع) به گونه ای مجهز شده بود كه دارای رادیولوژی ، بانك خون، هشت اتاق عمل ، بیست و پنج تخت اورژانس برای مجروحان عادی و 20 تخت اورژانس برای مصدومان شیمیایی، داروخانه، بخش ICU، و آزمایشگاه، هزار و 450پزشك و كادر مرتبط پزشكی و 120 نفر كادر اجرایی بود.
7104/6125/6037
خبرنگار: مسعود گادار ** انتشار دهنده: عبدالحمید راجی
كانال خبری ایرنا خوزستان: irnaahvaz@
برای دریافت لحظه به لحظه اخبار استان خوزستان به كانال http://www.telegram.me/irnaahvaz بپیوندید.
۰ نفر

سرخط اخبار جامعه