۱ آبان ۱۳۹۵، ۷:۴۲
کد خبر: 82275309
T T
۰ نفر
رای الیوم : ائتلاف حریری با میشل عون، انقلابی در عرصه سیاسی لبنان است

تهران-ایرنا- پایگاه خبری رای الیوم لندن در تحلیلی از بازگشت سعد الحریری به لبنان نوشت: این بازگشت وائتلاف حریری با میشل عون، انقلابی درعرصه سیاسی لبنان ونشانه ای بارز از بلوغ سیاسی وی است كه نشان می دهد وی اكنون دیگر در اتخاذ تصمیم های دشوار و قاطع، مردد نیست.

این پایگاه نوشت: حریری بعداز پشت سر گذاردن یك دوره بی ثباتی و تردد دائم بین پاریس و ریاض ، نهایتا با ظاهری كاملا متفاوت بر پرده تلویزیون ظاهر شد در حالی كه درچهره اش ریش مختصری كه نشان گرایشات سعودی وی داشت جای خود را به ریشی كامل داده بود، این بار وی نشان داد كه به تمام ائتلاف های سابقش پشت كرده، گذشته را پشت سر گذاشته و تصمیم گرفته درهیات یك لبنانی ظاهر شود تا صرفا به ترسیم آینده كشورش كمك كند و وارد ائتلاف های میهنی مستقلی شود كه وی را از حالت تبعیت و دنباله روی اطراف خارجی، خارج می كند.
حریری درنخستین اظهار نظر انقلابی اش از ریسك سیاسی بزرگش سخن گفته و افزود: من آماده این مخاطراتم، من اماده ام كه هزار بار خود و پشتوانه مردمی و اینده سیاسی خود را به مخاطره اندازم تا از كشور و مردمم دفاع كنم.
او با بیان اینكه برنده اصلی لبنان است از توافقش با ژنرال عون هم پیمان جدیدش سخن گفت واعلام كرد كه برای به گردش درامدن چرخ سیاسی مملكت و اقتصاد و نهادهای كشورش وممانعت از سقوط دولت و نظام سیاسی لبنان با ژنرال توافق كرده است.
حریری اول لبنان را به لحاظ عمرانی و حریری دوم از نظر سیاسی بازسازی كردند، سعد حریری با این تصمیم سیاسی شجاعانه ، لبنان را از یك بحران بزرگ كه آن را به لبه پرتگاه می كشاند نجات داد وبه این ترتیب ثابت كرد یك لبنانی اصیل است كه هویت ملی خودش را برهویت جعلی عربستانی اش ترجیح می دهد.
رهبران عربستان ید طولایی در از دست دادن دوستان و هم پیمانان خود یكی پس از دیگری دارند؛ آنان پیش از این آل سلام را در لبنان از دست داده بودند، خانواده اسد را در سوریه و علی عبدالله صالح را در یمن و در اخر هم ژنرال سیسی مصر را یكی پس ازدیگری از صف همپیمانان خود به سمت مقابل رانده اند؛ ومعلوم نیست نفر بعدی دراین فهرست كیست؟
حریری در برهه اخیر متحمل اهانت های بسیاری از سوی هم پیمانان عربستانی خود شد، آنان از ملاقات با وی رو برمی تافتند ، تلفن های وی را جواب نمی دادند و تعامل با شركت های او را نیز به نوعی رها كرده و از پرداخت مطالبات میلیاردها دلاری آن شركت ها نیز سر باز زدند تا جایی كه در استانه ورشكستگی قرار گرفته و قادر به پرداخت حقوق 60 هزار تن از كاركنانشان نبودند.
درنهایت كاسه صبر حریری لبریز شد و تصمیم گرفت به سمت دشمنانش رفته با آنان دست آشتی داده و آینده سیاسی وشاید فردی خود را به مخاطره اندازد هرچند از نظر ما وی برنده اصلی این معامله خواهد بود زیرا با این اقدام و با لحاظ كردن منافع ملی مردمش وی نقطه بارزی در تاریخ سیاسی لبنان برجا گذاشت وتوانست این كشور را از یكی ازبزرگترین بحران های تاریخش برهاند.
اعلام مخالفت افراد عضو جریان سیاسی حریری(فواد سنیوره و فرید مكاری و...) و تهدید انها به شورش علیه حریری چندان مورد توجه نگارنده نیست زیرا مكانت و قدرت این افراد اساسا برخاسته از قرار گرفتن شان در زیر چتر خانواده حریری و حمایت های مالی وسیاسی حریری پدر و پسر است.
درهر حال سعد حریری تصمیم گرفته بخاطر لبنان فداكاری كند و مطمئنا درصورت پایبندی به ائتلاف با ژنرال عون و دستیابی به كرسی ریاست جمهوری هم این موضع محل تقدیر خواهد بود و طرف مقابل نیز خود راموظف به حمایت از حریری در مقطع كنونی و در اینده خواهد دید.
رای الیوم درپایان ابرازامیدواری كرد: پارلمان لبنان 45جلسه برای انتخاب ریاست جمهوری داشته كه همگی نتوانستند توفیقی حاصل كنند و این كشور سال ها بدون رییس جمهور باقی ماند، امیدواریم چهل و ششمین نشست موعدی برای پایان این سردرگمی سیاسی و پرده پایانی یك مرحله سخت از تاریخ كشور و انتخاب یك رییس جمهور برای لبنان باشد... امروز عربستان از لبنان كنار كشیده همانگونه كه حریری پا را از ریاض پس كشیده و این یكی از فصل های بازی مردمان شرق است.
شبك 6002 * 1064 مترجم : كبری آقازری ؟ انتشار دهنده : فرشاد محسن زاده
۰ نفر