۱۴ مهر ۱۳۹۵، ۱۰:۵۱
کد خبر: 82256837
T T
۰ نفر
قمه زنی باعث انتقال بیماری هپاتیت می‌شود

تهران-ایرنا- رئیس شبكه هپاتیت ایران هشدار داد: به طور قطع قمه زنی موجب انتقال بیماری هپاتیت می‌شود و مواردی از انتقال این بیماری از این طریق در شهرهای مختلف ایران و سایر كشورهای اسلامی هر سال گزارش می‌شود.

سید موید علویان فوق تخصص كبد و هپاتیت در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: با وجود اینكه بسیاری از علمای شیعه قمه زنی را نهی كرده‌اند اما هنوز در برخی نقاط دنیا و از جمله در برخی شهرهای ایران قمه زنی به خصوص در ایام سوگواری و شهادت حضرت امام حسین(ع) افرادی در شهرهای مختلف اقدام به قمه زنی می‌كنند و بارها مواردی از انتقال و ابتلا به بیماری هپاتیت B و هپاتیت C حتی در شكل حاد آن در بین این افراد مشاهده شده است.
وی گفت: بنده با انگیزه‌های دلی افرادی كه اقدام به قمه زنی می‌كنند، كاری ندارم اما به عنوان یك پزشك فوق تخصص كه بارها با موارد انتقال بیماری هپاتیت در بین افرادی كه قمه زنی كرده‌اند، برخورد كرده‌ام، نسبت به انتقال این بیماری از طریق قمه زنی هشدار می‌دهم، در صحبتی كه چندی پیش با دكتر شراره، بزرگترین استاد هپاتیت كشور لبنان نیز داشتم، او نیز نسبت به این موضوع در كشور لبنان گزارش‌هایی را اعلام كرد.
رئیس شبكه هپاتیت كشور افزود: مهمترین علت انتقال بیماری هپاتیت بر اثر قمه زنی،استفاده مشترك از قمه بین عزاداران است، به خصوص اینكه قمه زنی معمولا در محیط های شلوغ و غیر بهداشتی و در جاهایی كه تجمع انسانی وجود دارد، انجام می‌شود و فرآیند قمه زنی و پاشیدن خود به اطراف نیز می‌تواند باعث انتقال بیماری هپاتیت به اطرافیان شود و حتی افرادی كه قمه نمی زنند و در نزدیكی فرد قمه زن هستند نیز در معرض خطر قرار دارند.
استاد دانشگاه علوم پزشكی بقیه الله گفت: توصیه اكید ما به مردم این است كه برای حفظ سلامت خود و اطرافیان خود و پیشگیری از انتقال بیماری هپاتیت B و C در جامعه از قمه زنی خودداری كنند تا جامعه سالم‌تری داشته باشیم.
علویان افزود: با وجود این توصیه‌ها همچنان هر سال در ایام عزاداری با مواردی از انتقال بیماری هپاتیت در ایام عزاداری‌ها مواجه می‌شویم كه علت آن قمه زنی است، پیشنهاد من این است كه برای افرادی كه به قمه زنی اقدام می‌كنند، پرونده ویژه سلامت تشكیل شود و قمه زنی به عنوان یك سابقه منفی در پرونده پزشكی آنها درج شود و سازمان انتقال خون نیز این افراد را برای اهدای خون قبول نكند.
وی گفت: در سال‌های گذشته با اقدامات بهداشتی از جمله واكسیناسیون هپاتیت B كه در كشور انجام شد، میزان انتقال و موارد جدید این بیماری در كشور به شدت كاهش یافته است. شیوع این بیماری در ایران به زیر دو درصد رسیده و موارد جدید این بیماری بسیار كم شده است.
رئیس شبكه هپاتیت ایران ادامه داد: در مورد بیماری هپاتیت C نیز میزان شیوع این بیماری به زیر نیم درصد رسیده است و برنامه وزارت بهداشت و شبكه هپاتیت كشور این است كه تا سال 1410 بیماری هپاتیت C را در كشور ریشه كن و حذف شود و بیماری هپاتیت B نیز كنترل جدی خواهد شد.
وی گفت: راه حل رسیدن به این هدف این است كه علاوه بر اقدامات بهداشتی مانند واكسیناسیون و بهبود سطح بهداشت عمومی در جامعه، مردم نیز نسبت به روشهای انتقال این بیماری آگاهی پیدا كنند و نكات علمی را درباره انتقال این بیماری بدانند.
بیماری هپاتیت از طریق خون آلوده، تزریق مشترك و رابطه جنسی حفاظت نشده منتقل می شود بنابراین برای كنترل و پیشگیری از این بیماری باید از هر یك از این رفتارهای پر خطر در زندگی اجتناب كرد.
اجتمام(4)**3063 **1418
مصاحبه : افشین شاعری / انتشار: مریم برزآبادی
۰ نفر