۳ خرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۵۹
کد خبر: 82084803
T T
۰ نفر
امسال یك هزار و260 كیلومتر بزرگراه به بهره برداری می رسد

تهران- ایرنا- معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی گفت: در سال جاری ساخت یك هزار و 260 كیلومتر بزرگراه با 18 هزار میلیارد ریال اعتبار در محورهای شریانی و كریدورهای مهم حمل و نقل جاده ای كشور تكمیل و به بهره برداری می رسد.

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، امیر امینی افزود: اجرای پروژه‌ها با محور اقتصاد مقاومتی یكی از مباحث مهم وزارت راه و شهرسازی است به طوری كه سال گذشته این وزارتخانه یك هزار و 619 كیلومتر راه بهره برداری كرد كه شامل 28 كیلومتر آزادراه، یك هزار و 175 كیلومتر بزرگراه و 413 كیلومتر راه اصلی بود.
وی با بیان اینكه سال گذشته 32 لكوموتیو و 103 واگن به ناوگان ریلی كشور اضافه شد، گفت: در این سال حدود 10 میلیون و 900 هزار تن كالا با حمل و نقل جاده ای و یك میلیون و 400 هزار تن كالا با حمل و نقل ریلی در كشور جابه جا شد.
امینی با اشاره به اینكه سهم استان‌ها از پروژه‌های حوزه راه و شهرسازی در سال گذشته بسیار زیاد بود، افزود: از یك هزار و 619 پروژه راه در سال گذشته حدود 825 كیلومتر بزرگراه و باند دوم، 175 كیلومتر راه اصلی و 24 تقاطع همسطح و غیرهمسطح در استان‌ها اجرا و به بهره‌برداری رسید.
معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی با بیان این كه 877 كیلومتر راه اصلی در سال گذشته بهسازی و روكش آسفالت شد، گفت: همچنین 8 هزار و 955 كیلومتر راه روستایی با تعهدات اعتبار بسیار سنگین و مشكلات تامین اعتبار راه‌های روستایی احداث، بهسازی و روكش آسفالت و حدود 9 میلیون تن به ظرفیت اسمی بنادر تجاری كشور اضافه شد.
امینی از كاهش 2.6 سال عمر ناوگان مسافری و 1.2 سالی عمر ناوگان باری در سال گذشته خبرداد و گفت: از مهمترین اقدام ها در سال 1394 اقدام و تكمیل فرآیند تامین مالی به روش BOT (ساخت،اداره و انتقال) برای احداث یك هزار و 560 كیلومتر آزادراه بود كه با سرمایه‌گذاری 200 هزار میلیارد ریالی اجرا می‌شود.
وی با بیان این كه تامین مالی دو پروژه بندری در بنادر شهید بهشتی و شهید رجایی با اعتبار 40 هزار میلیارد ریال در دست اجرا است، افزود: علاوه بر این فرایند تامین مالی سرمایه‌ گذاری 60 هزار میلیارد ریالی در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) و 50 هزار میلیارد ریالی در یك پروژه ریلی در دست اقدام است.
معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی افزود: در حوزه تامین مالی داخلی نیز در مذاكره با سازمان مدیریت و برنامه‌ ریزی با تامین مالی حدود 20 هزار میلیارد ریال برای پروژه‌های مهم و كلیدی وزارت راه و شهرسازی از طریق فاینانس داخلی موافقت شد كه بخشی از این اعتبارات برای 10 پروژه حوزه راه و شهرسازی در هفت استان هزینه می‌شود.
معاون برنامه ‌ریزی و اقتصاد حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی با بیان اینكه در سال گذشته حدود 24 هزار و 500 میلیارد ریال( 2 هزار و 450 میلیارد تومان) اسناد خزانه و 30 هزار میلیارد ریال(3 هزار میلیارد تومان) نیز از محل اوراق مشاركت به پیمانكاران واگذار شد، گفت: امسال هم تا كنون در سامانه رقم 54 هزار میلیارد ریال( 5 هزار و 400 میلیارد تومان) ثبت شده كه مجموعه مطالبات پیمانكاران است.
امینی با تاكید بر اینكه اسناد خزانه سال 1395 فقط بر اساس ابلاغ سازمان مدیریت و برنامه ریزی به ویژه برای تامین تعهدات عمرانی سفر استانی رئیس جمهوری و مطالبات معوق باقی مانده از سال های 1391 تا 1393 پرداخت می‌شود ، گفت: شاهد این هستیم برخی از استان ها مطالبات 3 ، 4 و 5 هزار میلیارد ریالی را در سامانه ثبت كردند كه اگر این اطلاعات صحت داشته باشد به طور قطع مدیر كل راه و شهرسازی استان مربوطه تعهد مازاد بر اعتبار كرده است كه به طور قطع ما پاسخگو نخواهیم بود و مسئولیت تعهد مازاد بر تامین اعتبار به طور مستقیم متوجه مدیر كل مربوطه خواهد بود چراكه پرهزینه كردن پروژه‌ها تعهدات دولت را افزایش می‌دهد و این یك ضربه به دولت است.
امینی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: فرایند تخصیص قیر با هماهنگی سرپرست معاونت راه روستایی در سامانه راه اندازی شد و مراحل آزمایشی خود را طی می كند كه فرایند تامین قیر به طور دقیق مشابه فرآیند واگذاری اسناد خزانه است، بنابراین تمام پروژه هایی كه به قیر نیاز دارند در سامانه ثبت و درخواست شود.
امینی از احیای مجدد پروژه های برون مرزی وزارت راه و شهرسازی در سال 1395 با وجود چهار سال توقف خبر داد و گفت: راه آهن شلمچه - بصره و خط ریلی خواف - هرات از جمله این پروژه‌ها هستند كه حدود 500 میلیارد ریال برای خط آهن شلمچه - بصره و 400 میلیارد ریال برای راه آهن خواف - هرات اختصاص می‌یابد.
وی افزود: همچنین دو پروژه در استان‌های خراسان رضوی و جنوبی در حوزه افغانستان مشمول پروژه‌های برون مرزی می‌شوند كه در ارتباط ایران به كشور افغانستان بسیار مهم است و حدود 600 میلیارد ریال برای دو پروژه برون‌مرزی در كشور افغانستان در نظر گرفته شده است.
اقتصام**1108 **1561
۰ نفر