۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۹:۴۸
کد خبر: 82063793
T T
۰ نفر

تب برفكی خریدوفروش دام اهر را تعطیل كرد

۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۹:۴۸
کد خبر: 82063793
تب برفكی خریدوفروش دام اهر را تعطیل كرد

تبریز- ایرنا - معاون عمرانی استانداری آذربایجان شرقی گفت: به علت شیوع تب برفكی در منطقه ارسباران، میدان خرید و فروش دام شهرستان اهر تعطیل شده است.

محمد صادق پورمهدی جمعه شب در جلسه ای به منظور مدیریت بحران تب برفكی در اهر بر ضرورت تسریع در واكسیناسیون دام ها و دفن بهداشتی دام های تلف شده، تشدید مراقبت در ورود و خروج دام از منطقه و جابه جایی دام ها، استمرار اطلاع رسانی در جوامع روستایی و عشایری تاكید كرد.
وی با اشاره به اینكه بخش عمده رشد و توسعه اقتصادی وابسته به روستاهاست، گفت: اگر بتوانیم در مقابله با شیوع بیشتر بیماری تب برفكی با مدیریت جهادی موفق شویم، حتی از آسیب‌های اجتماعی نیز جلوگیری می‌شود.
پورمهدی با اعلام اینكه 60 هزار دز واكسن گاوی و گوسفندی به استان اختصاص یافته است ، گفت: توزیع این واكسن‌ها هم‌اكنون در روستاهای درگیر با تب برفكی در حال انجام است.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تعطیلی میدان خرید و فروش دام اهر ، گفت: برای مهار این بیماری درصورت نیاز میدان دام شهرستان‌های همجوار هم باید تعطیل شود.
وی تأكید كرد: سازمان‌های جهاد كشاورزی و دامپزشكی به‌جای اینكه از هم فاصله بگیرند در كنار همدیگر با این بیماری مقابله كنند.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی، همراهی بیشتر دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاها را در این زمینه ضروری دانست.
پورمهدی افزود: همه دستگاه‌ها در مواقع بحران موظف هستند به دستور مدیران بحران شهرستان‌ها عمل كنند.
فرماندار شهرستان اهر نیز در این جلسه با اشاره به اینكه بحران شیوع بیماری تب برفكی در روستاهای این شهرستان با پیگیری‌های استاندارآذربایجان شرقی به معاون اول رئیس‌ جمهوری گزارش ‌شده است، افزود: امروز بیماری تب برفكی را با اقدامات انجام ‌شده می‌توانیم كنترل كنیم.
سید محمد عابدی با بیان اینكه در مرحله نخست اقدامات جهت مقابله با تب برفكی 12 هزار دز واكسن این بیماری به شهرستان اهر تحویل شد، گفت: در مرحله دوم 45 هزار دز واكسن تب برفكی وارد اهر شد .
وی با اشاره به اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی صورت گرفته در زمینه شیوع این بیماری ، گفت: برای دفن لاشه‌های احشام با ارائه آموزش‌های لازم با همكاری تمامی دهیاران و امكانات اقدام كرده‌ایم.
عابدی با اعلام اینكه تمامی دهیاران روستاهای اهر برای انتقال آهك به روستاها بسیج شده‌اند، گفت: بر اساس اعلام جهاد كشاورزی استفاده از آهك در محل‌های غیر از نگهداری احشام به‌ویژه زمین‌های كشاورزی زیان‌بار است.
فرماندار شهرستان اهر با اشاره به اینكه میدان دام اهر یكی از بزرگ‌ترین میدان های منطقه محسوب می‌شود ، گفت: در نخستین اقدام جهت كنترل تب برفكی نسبت به تعطیلی میدان دواب این شهرستان اقدام شد.
مدیركل دامپزشكی استان آذربایجان شرقی نیز به تعویق انداختن كوچ عشایر تا 2هفته دیگر برای جلوگیری از شیوع تب برفكی را خواستار شد.
امیرحسین بهداد گفت: تاكنون با تأمین واكسن های موردنیاز اقدام به واكسیناسیون دام های شهرستان اهر شده و این كار در روزهای آینده نیز ادامه خواهد داشت.
منطقه ارسباران شامل شهرستان‌های اهر، كلیبر، خداآفرین، ورزقان و هریس است.
تب برفكی از بیماری های سنتی دام است .
به گفته كارشناسان و مسئولان دامپزشكی توقف تولید یا كاهش تولید داخلی و ضعف و مشكلات واردات و جایگزینی واكسن خارجی در كنار تغییر سویه ویروس باعث شیوع این بیماری در اهر شده است.
این بیماری به انسان منتقل نمی شود.

*** تب برفكی در شهرستان مرند نیز شیوع دارد
فرماندار مرند با تایید شیوع تب برفكی در این شهرستان از تلاش همه جانبه نهادهای مسئول برای كاستن از ضرر مادی ناشی از این بیماری برای روستاییان خبر داد.
تقی كرمی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینكه تب برفكی در روستاهای مرند شیوع دارد، اظهار كرد: شدت انتشار این بیماری در سطح شهرستان بالاست و مدیریت شهرستان با همكاری نهادهای مسئول به ویژه اداره دامپزشكی تمام تلاش خود را برای مدیریت این مساله به كار می بندد.
وی با بیان اینكه اداره دامپزشكی برای كمك به روستاییان شهرستان مرند در موضوع تب برفكی زیر فشار شدیدی است، افزود: نبود واكسن به عنوان مشكلی كلان باعث شده است كه كارآیی تلاش های صورت گرفته برای كنترل بیماری كم باشد.
فرماندار مرند یادآور شد: متاسفانه همه احشام شهرستان مرند اعم از سبك و سنگین درگیر این بیماری كشنده هستند.
رئیس اداره دامپزشكی مرند نیز با تائید مشكل كمبود واكسن در این شهرستان گفت: با این وجود تاكنون 85 هزار راس گوسفند و هشت راس گاو در شهرستان در مقابل تب برفكی واكسینه شده اند و مسئولان قول تهیه واكسن كافی در اسرع وقت را داده اند.
دكتر رضا رضامندی افزود: عوامل انسانی و كارشناسان دامپزشكی به شدت روستاها را رصد می كنند و نمونه برداری های لازم از این بیماری انجام شده است.
وی به دامداران و روستائیان توصیه كرد به منظور جلوگیری از شیوع بیماری از معدوم سازی غیر اصولی و غیر بهداشتی پرهیز كرده و دام های تلف شده را به صورت كاملا بهداشتی دفن كنند.
شهرستان مرند با بیش از 235 هزار نفر جمعیت در 70 كیلومتری شمال غرب تبریز از كانون های مهم كشاورزی و دامپروری آذربایجان شرقی است.
گفته می شود تعداد كانون های روستایی درگیر تب برفكی در شهرستان مرند افزون بر 20 روستاست.
7225/3071/6132/518/1352
۰ نفر