۱۴ دی ۱۳۹۴، ۱۳:۰۴
کد خبر: 81906521
T T
۰ نفر

از جمع آوری درهای بطری تا خرید ویلچر

۱۴ دی ۱۳۹۴، ۱۳:۰۴
کد خبر: 81906521
از جمع آوری درهای  بطری تا خرید ویلچر

تهران- ایرنا - حمایت ازمحیط زیست حد و مرز نمی شناسد، می توان با روش های بسیار ساده مانند جمع آوری درهای بطری هم به داد محیط زیست رسید، این موضوع از سال گذشته در قالب جنبشی محیط زیستی در كشور آغاز شده است.

به گزارش گروه علمی ایرنا، ماندگاری 300 تا 500 ساله پلاستیك در طبیعت معضلی است كه گریبانگیر زندگی شهرنشینی شده و روز به روز نیز در حال توسعه است.زمانی كه پلاستیك به عنوان زباله در طبیعت باقی می ماند به عنوان غذای حیوانات مورد استفاده قرار می گیرد و به طور طبیعی در چرخه غذایی انسان ها جای می گیرد كه به اعتقاد كارشناسان امر به مرور زمان موجب بروز انواع بیماری ها از جمله سرطان می شود.
علاوه بر این موجب آلوده شدن آبهای زیر زمینی و بروز آفات در گیاهان می شود؛ بنابراین رها كردن پلاستیك در طبیعت فقط و فقط به ضرر انسان و محیط زیست خواهد بود كه بهتر است با شكل گیری حركت های اجتماعی مانع این ضرر شویم.
بر این اساس از سال گذشته جنبش جمع آوری 'در بطری' در كشور شكل گرفت، این نهضت از تبریز آغاز شد و اكنون در استان های تهران، گرگان، اصفهان، شیراز، كرمانشاه، بوشهر، بندرعباس و بیرجند اجرا می شود كه درآمد ناشی از این كار صرف خرید ویلچر برای نیازمندان می شود.
این مساله موجب شد تا یك NGO با نام ' هستمت' در كشور شكل گیرد كه كار آنها جمع آوری در بطری و فروش آنها به غرفه های بازیافت شهرداری ها است كه با درآمد ناشی از آن برای نیازمندان ویلچر خریداری می كنند.
در واقع داستان ' هستمت ' از آخرین روزهای اسفند ۹۳ آغاز شد كه تعدادی از شهروندان عادی با در كنار هم قرار گرفتن آنرا شكل دادند و تاكنون دهها تن در بطری جمع آوری شد كه با درآمد ناشی از آن دل نیازمندان را شاد كردند.
بر این اساس جمع آوری در بطری از اسفندماه سال گذشته در یكی از مجتمع های فرهنگی تهران نیز آغاز و امروز دوشنبه مراسم حمل آنها انجام شد.
فاطمه نوروزی دبیر محیط زیست مجتمع غیر دولتی صبا كه از مقطع پیش دبستانی تا پیش دانشگاهی را در بر می گیرد درباره جمع آوری در بطری ها به خبرنگار علمی ایرنا گفت: این حركت از اسفندماه سال گذشته با همت نیلوفر نیازمند كه دبیر محیط زیست و برنامه نویسی این مجمتع است، آغاز شد.
وی افزود: این یك حركت اجتماعی - محیط زیستی است كه در نهایت هم به حفظ محیط زیست كمك می كند و هم نیازی از نیازمندی برطرف می شود زیرا درآمد ناشی از این كار صرف خرید ویلچر می شود كه به احتمال زیاد ویلچری كه این مجتمع از این راه خریداری می كند به استان سیستان و بلوچستان فرستاده خواهد شد.
نوروزی اظهار كرد: بعد از شكل گیری این جنش در مجتمع صبا مورد استقبال وسیع دانش آموزان، اولیا و معلمان قرار گرفت و از ابتدای اسفندماه سال گذشته تا به امروز حدود 435 كیلو در بطری كه حدود 200 هزار قطعه می شود جمع آوری و امروز دوشنبه به یكی از غرفه های بازیافت شهرداری منتقل شد.
وی گفت: این حركت با تلاش انجمن محیط زیستی اجتماعی ' هستمت' شكل گرفت و امیدواریم در سراسر كشور تسری یابد.
نوروزی افزود: با رها كردن زباله های پلاستیكی در طبیعت حدود 260 گونه جانوری با خوردن ریز پلاستیك ها در معرض خطر قرار می گیرند كه به مرور وارد چرخه غذایی انسان ها می شود بنابراین اجرای این كار هم به نفع محیط زیست است و هم اینكه جنبه نیكی و خیر دارد.
همچنین محمد درویش مدیر كل دفتر آموزش و مشاركت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست به خبرنگار علمی ایرنا گفت: پلاستیك 300 تا 500 سال در طبیعت ماندگاری دارد كه در این مدت مضرات زیادی را متوجه محیط زیست و در نهایت سلامت انسان می كند بنابراین توسعه و گسترش جنبش هایی مانند جمع آوری در بطری كمك بزرگی به محیط زیست و سلامت انسان می كند و هم موجب درآمد می شود.
وی افزود: انجام این كار نه تنها بر روی دانش آموزان تاثیر گذار خواهد بود بلكه خانواده آنها را هم تحت تاثیر قرار می دهد و به مرور شاهد پیوستن حجم زیادی از مردم به این حركت اجتماعی خواهیم بود.
درویش به تفاهم نامه دوجانبه سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت آموزش و پرورش اشاره كرد و گفت: بر اساس بندهای این تفاهم نامه قرار است با همكاری دو دستگاه بر روی رفتار اجتماعی و محیط زیستی دانش آموزان كار شود تا آنها به مرور و به طور غیر مستقیم به ارزش محیط زیست و حفاظت از آن پی ببرند.
وی تاكید كرد: بدون شك شكل گیری جنش هایی مانند جمع آوری در بطری می تواند اهمیت حفظ محیط زیست را به دانش آموزان یادآوری كند و با جا افتادن این مساله به مرور شاهد جامعه ای خواهیم بود كه تمام افراد آن دلشان برای محیط زیست می تپد و اقداماتشان همه در راستای حفظ محیط زیست است.
علمی 9014**1440
۰ نفر