۲۰ آبان ۱۳۹۴، ۱۵:۲۵
کد خبر: 81834670
T T
۰ نفر
لایحه شفاف سازی انتخابات به مجلس ارسال شد/كمیسیون برجام پایان یافته است

تهران- ایرنا- معاون پارلمانی رئیس جمهوری گفت: لایحه شفاف سازی منابع و هزینه های تبلیغاتی نامزدهای انتخابات روز گذشته (چهارشنبه) با امضای رئیس جمهوری با قید دو فوریت به مجلس ارسال شد كه در جلسه آینده مجلس شورای اسلامی اعلام وصول می شود.

حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا افزود: این لایحه هفته گذشته در هیات دولت تصویب شد و ما درخواست دو فوریت كردیم.
وی اظهار داشت: محتوای لایحه این است كه هزینه تبلیغات نامزدها و احزاب شفاف سازی شود كه از چه منبعی و چه میزانی است، زیرا در فصل انتخابات، تبلیغات متفاوتی انجام می شود، برخی نامزدها بسیار گسترده و بعضا اسراف آمیز تبلیغاتی را انجام می دهند و شبهاتی در ذهن مردم شكل می گیرد كه این پول تبلیغات از كجا تامین می شود؟
معاون امور مجلس رئیس جمهوری ادامه داد: این لایحه در صورتی كه تصویب شود، امكان شفاف سازی میزان هزینه های انتخاباتی و منابع مالی نامزدها را فراهم می كند و برای كمیسیون ماده 10 احزاب هم این امكان به وجود می آید كه بر هزینه های تبلیغاتی انتخاباتی احزاب و گروه ها نظارت كنند.
انصاری تصریح كرد كه این لایحه گامی به سمت شفاف سازی تبلیغات انتخاباتی است.
وی در پاسخ به این سوال كه آیا این لایحه بر تایید صلاحیت نامزدها تاثیر خواهد داشت؟ گفت: نه این لایحه ربطی به این موضوع ندارد، ما كه نمی خواهیم محدودیت ایجاد كنیم به همین جهت هیچ سقفی هم در نظر گرفته نشده است، موضوع این است كه مشخص شود یك داوطلب چه مقدار هزینه كرده است.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری افزود: البته قانون تبلیغات انتخابات، قانون جداگانه ای است و ربطی به این موضوع ندارد، طبعا كاندیداها ملزم هستند در محدوده قانون انتخابات و قانون تبلیغات انتخابات فعالیت كنند، این لایحه صرفا ناظر بر این است كه منابع و مصارف مالی تبلیغات انتخاباتی شفاف شود.

**دفاع رئیس جمهور حقوقدان از حق آگاهی شهروندان
انصاری درباره سخنان رئیس جمهوری در مراسم افتتاحیه نمایشگاه درباره نقض حقوق مطبوعات نیز و اینكه آیا درخواست رئیس جمهوری پیگیری حقوقی می شود؟ گفت: سخنان آقای رئیس جمهوری در مراسم افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات امسال به عنوان منشور آزادی رسانه و اخلاق رسانه می تواند مبنای كار رسانه ها،دولت و وزارت ارشاد و همچنین مبنای اصلاح قانون مطبوعات و رسانه قرار گیرد.
وی ادامه داد: آنچه رئیس جمهوری مطرح كردند، متكی بر مبانی حقوقی محكم، مبتنی بر قانون اساسی و حقوق شهروندی بود و من بسیار متاسف شدم از اینكه این سخنان كاملا حقوقی و منطقی مورد بی مهری برخی قرار گرفته و احیانا برخی، انتقادات دلسوزانه آقای رئیس جمهوری را به خود گرفته اند.
رئیس جمهوری تاكید كرد: دفاع از حریم رسانه ها و مطبوعات كشور و دفاع از آزادی آنها، در واقع دفاع از شادابی و سرزندگی سیاسی و اجتماعی جامعه است، مطبوعات و رسانه ها مجاری تنفسی هر جامعه هستند و هر تلاشی برای محدود كردن این مجاری تنفسی، در واقع تلاش برای محدود كردن عرصه زندگی و نشاط سیاسی جامعه است.
انصاری اضافه كرد: انتظاری كه از رئیس جمهوری حقوقدان هم می رفت، همین بود كه با ادبیات حقوقی و مبانی حقوقی از مهمترین حق شهروندی كه آگاهی و كسب اطلاع است و از ابزار آگاهی رسانی به جامعه، دفاع قوی و حقوقی محكم كنند.
وی خاطرنشان كرد: البته رئیس جمهوری انتظارهای خودشان را هم داشتند، نسبت به برخی رسانه ها كه حریم رسانه را پاس نمی دارند و آن را به بداخلاقی ها و بی اخلاقی های سیاسی، تهمت زدن، افترا و نشر اكاذیب و سایر اقدامات مجرمانه آلوده می كنند؛ و ایشان به درستی گفتند كه این نوع اقدامات نمی تواند قابل حمایت باشد یا از كنارش به سادگی بگذریم، به ویژه اگر اقدامات مجرمانه مطبوعاتی و رسانه ای با پول بیت المال و مردم باشد. نمی شود با پول مردم علیه مردم توطئه كرد. این حرف كاملا حقوقی و منطقی بود.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری افزود: حتما باید مجموعه 10- 12 محوری سخنرانی دكتر روحانی بود كه روزنامه اعتماد با ابتكار جالب، آنها را با عنوان قانون مطبوعات آقای روحانی لیست و چاپ كرد، پیگیری كنیم اگر جایی مشكل اجرایی دارد، برطرف و اگر نیاز به اصلاح قانون مقررات دارد، اصلاح كنیم.

**محدودیت برای رسانه ها استقبال مناسبی از انتخابات نیست
انصاری با بیان اینكه در آستانه انتخابات، فضای سیاسی كشور نیازمند آزادی بیشتر رسانه ای است، گفت: محدودیت هایی كه این روزها ایجاد می شود، استقبال مناسبی از انتخابات آینده نیست.
وی افزود: امیدوارم این جریان متوقف شود و امنیت خبرنگاران و اصحاب رسانه بیش از پیش مورد تاكید قرار گیرد و قوه محترم قضائیه هم به عنوان نگهبان حقوق اساسی مردم، بیشتر دغدغه آزادی مطبوعات را داشته باشد.

**كمیسیون برجام به لحاظ حقوقی پایان یافته است
معاون امور مجلس رئیس جمهوری در پاسخ به این سوال كه برخی نماینده ها گفته بودند كه جلسات كمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس پابرجاست و برگزار می شود، گفت: كار آن كمیسیون پایان یافته است، شاید دوستان كمیسیون به لحاظ فردی و علاقه شخصی خود مایل باشند، دور هم بنشینند، صحبت كنند، كسی نمی تواند مانع شود اما كمیسیون به لحاظ حقوقی پایان یافته است.
انصاری یادآور شد: طبق آیین نامه داخلی مجلس برای موضوع خاصی كه كمیسیون تشكیل می شود، با پایان آن موضوع، كمیسیون هم تمام شده است، این مساله هم در آیین نامه داخلی مجلس هست و شیوه و روال مجلس هم همین بوده است.
سیام**9012**1053**1429
۰ نفر