۶ آبان ۱۳۹۴، ۹:۳۳
کد خبر: 81815110
T T
۰ نفر
رییس هواشناسی: ال نینو تعیین كننده رژیم های بارشی ایران نیست

تهران - ایرنا - رییس سازمان هواشناسی كشور با بیان آنكه پدیده ال نینو تعیین كننده ترسالی و خشكسالی كشور نیست، گفت: رژیم بارشی ایران را، بر هم كنش نوسانات جنوبی متعدد از جمله نائو، ام جی او و انسو تعیین می كند.

داود پرهیزكار روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: پددیده ال نینو در حقیقت یك پدیده اقیانوسی و دریایی است و عامل اصلی آن نیز تغییرات دمای سطح آب است.
وی تصریح كرد: اگر دمای سطح آب افزایش یابد و از درصد نرمال خود بالاتر رود و در آن صورت پدیده ال نینو و دمای سطح آب از درصد نرمال خود كمتر شود، پدیده لانینا شكل می گیرد.
پرهیزكار یادآور شد: ال نینو در منطقه حاره ای اقیانوس آرام شكل می گیرد و همزمان با این پدیده سامانه هواشناسی نوسان جنوبی به انجام تغییرات در این دو منطقه اقیانوس فشار وارد می كند.
معاون وزیر راه وشهرسازی اظهار داشت: با غالب شدن و تركیب این دو پدیده ال نینو و لانینا پدیده دیگری به نام انسو ENSO شكل می گیرد كه در 3 فاز گرم (ال نینو)، سرد (لانینا) و خنثی تغییراتی منفی و یا مثبت نیم درجه سیلیكوس نسبت به درصد نرمال به وجود می آورد.
رییس سازمان هواشناسی كشور افزود: وقتی انسو در فاز گرم باشد(ال نینو)و بارش ها عمدتا در منطقه غرب قاره امریكای لاتین نزدیك پرو و شیلی و در منطقه شرق آسیا كشورهای چین، فلیپین، اندونزی، مالزی و استرالیا دچار كم بارشی و خشكسالی می شوند.
وی با بیان آنكه اگر انسو در فاز سرد باشد (لانینا) و بارش ها در منطقه شرق آسیا و غرب قاره امریكای لاتین كاهش می یابد، گفت: با توجه به آنكه این پدیده در مقیاس جهانی عمل می كند و در آب و هوای بسیاری از مناطق می تواند تاثیرگذار باشد، اما بیشترین تاثیر در همان منطقه عمل حوزه عملیاتی خود است و چون جو یك سیال پیوسته است هرگونه نوسان به ویژه با مقیاس سیاره ای می تواند بر تغییرات آب و هوایی نقاط دیگر تاثیر گذاشته و میزان تاثیرگذاری آن به فاصله و حوزه فعالیت این پدیده با توجه به بزرگ مقیاسی آن كم، زیاد و یا حتی بدون تاثیر خواهد بود.
رییس سازمان هواشناسی كشور تاكید كرد: با این حال اثر انسو بر روی خاورمیانه و كشور ما تعیین كننده برای رژیم های بارشی نیست و به عبارت دیگر اثر انسو با سایر نوسانات جوی به ویژه نائو(نوسان اقیانوس آتلانتیك شمالی) و ام جی او روی اقیانوس هند شكل می گیرد و برآیند برخورد و هم كنشی این دو پدیده رژیم بارشی را برای ایران تعیین می كند.
پرهیزكار گفت: بررسی پدیده های هواشناسی حاكی از این است كه سال های همراه با ال نینو كشورمان كم بارش بوده و سال های كه همراه با لانینا بوده بارش های مناسبی را در كشور شاهد بوده ایم و این نشان می دهد كه انسو به تنهایی تعیین كننده ترسالی و یا خشكسالی برای ایران نبوده است.
رییس سازمان هواشناسی كشور تصریح كرد: اما اثر جزیی انسو در فاز گرم ال نینو بر روی خاورمیانه و ایران كمكی به بارش های بهتر بوده و به بیان دیگر با وجود پدیده انسو در جو به علت ال نینو بارش های ایران مناسب بوده است.
اقتصام(4)1108**1558
۰ نفر

سرخط اخبار اقتصاد