۲۵ مهر ۱۳۹۴، ۱۳:۰۸
کد خبر: 81802369
T T
۰ نفر
ظریف:اتهامات علیه جیسون رضائیان جدی است/تلاش برای حل آن از منظر بشردوستانه

تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه اتهامات علیه جیسون رضائیان را جدی دانست و گفت: در تلاشیم تا از منظر بشردوستانه این موضوع را حل كنیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمد جواد ظریف روز شنبه در بخش پرسش و پاسخ نشست مقدماتی كنفرانس امنیتی مونیخ افزود: موضوع این متهم یك فرایند قضایی است اما ما از منظر بشردوستانه در تلاش برای حل آن هستیم.
جیسون رضائیان خبرنگار آمریكایی است كه به اتهام جاسوسی در ایران، بازداشت شده و حكم بدوی وی صادر شده است.

**پیش شرطهای غیر قابل دسترس عامل طولانی شدن جنگ سوریه
ظریف در بخش دیگری از این نشست درباره بحران منطقه و سوریه گفت: مردم در غرب باید فكر كنند چه چیزی باعث طولانی شدن جنگ سوریه شده است؟ پاسخ آن وجود پیش شرطهایی است كه غیر قابل دسترسند.
وی با تاكید بر این كه اگر می خواهیم در سوریه به نتیجه برسیم باید پیش شرط ها را از بین ببریم، افزود: ایران معتقد است نیازمند اقدام نظامی هستیم اما راه حل، نظامی نیست.

**ائتلاف بین المللی پروازهای زیادی داشت اما بمبی بر سر داعش نریخت
وزیر امور خارجه ادامه داد: متاسفانه نمی دانم چرا افرادی فكر می كنند مداخله روسیه مساله را پیچیده تر كرده است؛ در یك و نیم سال گذشته ائتلاف بین المللی در مبارزه با داعش در عراق و سوریه شكست خورده است، پروازهای زیادی انجام شده اما بمبی بر سر داعش نمی ریختند و عملیاتی نبود.
ظریف درباره علت این موضوع نیز گفت: آن ها اراده سیاسی ندارند و فكر می كنند مقابله با داعش كمك به بشار اسد است.

**ایران قدرت خود را نشان داده است/خواهان انزوای عربستان نیستیم
وی درباره اقدامات ایران علیه تروریسم هم اظهار داشت: ایران برای مقابله با تروریسم یك شریك جدی است، ما خواهان انزوای عربستان نیستیم؛ هلال شیعی هم توسعه ایران هراسی است.
رئیس دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: این مشكل طایفه ای و فرقه ای و از این لحاظ تهدید بزرگ است، تهدید مشترك در منطقه افراطی گرایی است كه تهدیدی برای همه است.
ظریف یادآور شد: ایران مخالفتی برای مذاكره در باره سوریه، چه در پاریس و چه جای دیگر نداشت، آن ها كه در پاریس بودند، می خواستند ایران را منزوی كنند در حالی كه ایران قدرت خود را نشان داده است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، در نشست مقدماتی كنفرانس امنیتی مونیخ، علاوه بر محمدجواد ظریف و فرانك والتر اشتاین مایر وزرای امورخارجه ایران و آالمان، 60 مهمان عالی رتبه از جمله صلاح الدین ربانی وزیر خارجه افغانستان، ابراهیم جعفری وزیر خارجه عراق، جبران باسیل وزیر خارجه لبنان، نچیروان بارزانی نخست وزیر اقلیم كردستان، عزالدین رمزی جانشین نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، هلگا اشمیت معاون مسئول هماهنگ كننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا، الیزابت بویكو رئیس كمیسیون روابط خارجی مجلس فرانسه و نورمن متگن رئیس كمیسیون روابط خارجی مجلس آلمان و همچنین وزیر خارجه عمان در این كنفرانس یك روزه حضور دارند.
نشست های خارجی كنفرانس امنیتی مونیخ پیش از این در سال های 2009 و 2013 در واشنگتن، 2010 مسكو، 2011 پكن، 2013 دوهه، 2014 دهلی نو و 2015 در وین برگزار شده است.
اجلاس تهران دومین اجلاس امنیتی مونیخ در سال 2015 به شمار می رود.
نشست های بعدی اجلاس برای سال آینده در آدیس ابابا، پكن و واشنگتن برنامه ریزی شده است.
سیام**1553**1429
۰ نفر