كارآفرینان وسرمایه‌گذاران ایرانی برای حضوراقتصادی كشوردراولویت هستند

نیویورك – ایرنا- رییس جمهوری با اشاره به استعدادها و ظرفیت‌های بسیار مناسب موجود در ایران برای سرمایه‌گذاری و كارآفرینی و بویژه شرایط بوجود آمده پس از توافق هسته‌ای و لغو تحریم‌ها برای توسعه و رشد اقتصادی كشور گفت: كارآفرینان، مدیران و سرمایه‌گذاران ایرانی در داخل و خارج از كشور همواره برای حضور در بخش‌های مختلف اقتصادی كشور، در اولویت هستند.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام والمسلمین دكتر حسن روحانی روز شنبه به وقت محلی نیویورك در دیدار با جمعی از نخبگان، مدیران و سرمایه‌گذاران ایرانی مقیم آمریكا با بیان اینكه سربلندی و رفاه ملت ایران خواست و هدف همه ایرانیان است، گفت: امروز فرصت‌های خوبی برای تحرك در بخش اقتصادی و علمی و صنعتی حاصل شده كه باید از آنها به بهترین شكل برای پیشرفت هر چه بیشتر كشور استفاده كنیم.
رییس جمهوری با اشاره به توفیق های دولت تدبیر و امید طی دو سال گذشته در زمینه رشد سرمایه‌های اجتماعی، حركت در جهت اصلاح ساختارهای اقتصادی، كنترل تورم، خروج از ركود و حركت در مسیر رشد اقتصادی، گفت: برای رسیدن به رونق اقتصادی باید تلاش بیشتری كرده و بتوانیم از همه فرصت‌ها و ظرفیت‌ها بهره‌گیری كنیم كه ایرانیان خارج كشور سرمایه بزرگی در این مسیر هستند.
دكتر روحانی تلاش در جهت رفع اتكای كشور به اقتصاد تك محصولی را از دیگر برنامه‌های دولت یازدهم برشمرد و افزود: با تلاش مسوولان توانسته‌ایم در صادرات محصولات غیرنفتی و واردات موازنه ایجاد كنیم به گونه‌ای كه در سال 93 رشد صادرات غیرنفتی 19 درصد افزایش داشته است و تقریبا به سطح تعادل با واردات رسیده است.
رییس جمهوری با بیان اینكه توانسته‌ایم در شرایط تحریم‌ به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا كنیم، اظهار داشت: یكی از دلایل موفقیت در مذاكرات این بود كه مذاكره كنندگان مقابل دریافتند ملت ایران قادر است در شرایط تحریم به اقتصاد خود سامان دهد و آنها نمی‌توانند در شرایط تحریم از ما امتیاز بگیرند.
دكتر روحانی وحدت و انسجام داخلی در ایران را یكی دیگر از عوامل پیشرفت مذاكرات دانست و خاطر نشان كرد: با وجود مخالفت‌هایی كه در این راستا، البته در چارچوب قانون وجود داشت، توانستیم انسجام و یكپارچگی داخلی را حفظ كنیم و بسیاری از نظرسنجی‌ها حتی آن دسته‌ای كه توسط مخالفین دولت انجام شده، نشان می‌دهد كه بخش وسیعی از افكار عمومی مردم ایران مسیری را كه دولت انتخاب كرده، مورد تأیید قرار داده اند.
رییس جمهوری تاكید كرد: بزرگترین راهنمای دولت افكار عمومی است و مردم عادل ترین قاضی در ارزیابی عملكرد دولت هستند.
رییس جمهوری با بیان اینكه امروز هیچ‌كس در نقش تأثیرگذار ایران در منطقه تردید ندارد، گفت: ایران به عنوان دولتی ضدتروریست شناخته شده و همگان اذعان دارند كه اگر قدرت و حمایت ایران از دولتهای منطقه نبود، امروز شاهد شرایط خطرناكی در منطقه بودیم.
دكتر روحانی با بیان اینكه امروز از مراحل سخت و دشوار مذاكرات مربوط به توافق و لغو تحریم‌ها عبور كرده‌ایم، تصریح كرد: این توافق ادامه خواهد داشت و موضوعاتی از قبیل برگشتن مجدد به تحریم اجرایی نخواهد بود، چرا كه به گونه‌ای رفتار كردیم كه تحریم مجدد نمی‌تواند در اراده ملت ایران تأثیری بگذارد.
رییس جمهوری با اشاره به استعدادها و ظرفیت‌های فوق‌العاده ایران و قرارگرفتن در مركز بازاری بسیار مناسب در منطقه، گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان قطب انرژی و مركز ثبات در منطقه، جوانان تحصیلكرده و نیروی انسانی كارآمدی دارد كه می‌توانند در بسیاری از زمینه‌ها بدرخشند.
دكتر روحانی با اشاره به ایجاد و گسترش بسترهای مناسب برای سرمایه‌گذاری از جمله گسترش و اتصال راه آهن ایران به كشورهای همسایه و توسعه بنادر جنوبی كشور، اظهار داشت: امروز شركت‌های مهم خارجی و اروپایی به دنبال انعقاد قراردادهای مختلف با ایران هستند و درخواست‌های متعددی برای سرمایه‌گذاری در كشور دارند.
رییس جمهوری با بیان اینكه كارآفرینان، مدیران و سرمایه‌گذارانی ایرانی همواره برای ما در اولویت هستند، به تلاش دولت در زمینه بهبود فضای كسب و كار و خروج از ركود اشاره و خاطر نشان كرد: در زمینه مسایل حقوقی و مقررات لازم برای سرمایه‌گذاری در حال تلاش برای تصحیح این مقررات و تسهیل شرایط برای سرمایه‌گذاران هستیم.
دكتر روحانی با بیان اینكه تردیدی نداریم كه در زمینه مسایل اقتصادی، ‌بخش خصوصی به مراتب بهتر از بخش دولتی عمل می‌كند و باید از این بخش حمایت كرد، گفت: مطمئناً عدم وجود رقابت در بخش اقتصادی به معنای ایجاد انحصار، افت كیفیت، فساد و ركود خواهد بود.
رییس جمهوری با اشاره به اینكه سرمایه‌گذاری در ایران باید همراه با انتقال دانش، امكانات و در مسیر مشاركت و همكاری باشد، گفت: شرایط امروز ایران به گونه‌ای است كه در بخش‌های مختلف انرژی، صنایع، حمل و نقل، فضای بسیار خوبی ایجاد شده و فضا برای سرمایه‌گذاری و ورود تكنولوژی فراهم است.
دكتر روحانی با بیان اینكه برای رسیدن به رشد اقتصادی مورد قبول سالانه نیازمند 150 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در كشور هستیم، افزود: مطمئناً باید از سرمایه‌گذارای خارجی نیز در این راستا استفاده كرد. ایجاد فضای نو و رفع تحریم‌ها یكی از اهداف مهم مذاكرات بود و امروز بعد از توافق هسته‌ای شرایط مناسبی برای تحرك مناسب در عرصه سرمایه گذاری بوجود آمده است.
دكتر روحانی خاطرنشان كرد: توسعه و پیشرفت ایران وظیفه همه ایرانیان و متعلق به آنها است و ما آماده خوش‌آمدگویی به ایرانیان خارج از كشور برای سرمایه‌گذاری و تلاش در جهت رشد و توسعه ایران هستیم.
رییس جمهوری مذاكرات و توافق ایران را توافقی برد – برد عنوان كرد و با اشاره به تصویب قطعنامه لغو تحریم‌ها علیه ایران در سازمان ملل متحد، گفت: نتایج حاصل از توافق و تصویب این قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل تحت شرایطی بود كه هیچ كشوری قادر به مخالفت با آن نبود، چرا كه این اقدام در نهایت منجر به منزوی شدن آن كشور می‌شد.
دكتر روحانی با بیان اینكه آمریكایی‌ها در طول دهه ها و سال‌های گذشته اقدامات نسنجیده و غیر قابل قبولی عیله ملت ایران انجام داده‌اند، به حادثه شلیك موشك به هواپیمای مسافربری ایران و حمایت از صدام در جنگ تحمیلی اشاره كرد و گفت: از جمله، این اقدام خطای بزرگ و تاریخی آمریكا بود كه باعث عصبانیت ملت ایران شد كه متأسفانه بعد از این اقدام مسئولان آمریكایی هنوز از مردم ایران عذرخواهی نكرده اند. در حالیكه این عذرخواهی می توانست نشان شهامت دولتمردان آمریكا برای بیان واقعیت باشد و سپس به اصلاح مسیر گذشته و كاهش خصومت منجر شود.
رییس جمهوری تاكید كرد: مردم ایران هیچ مشكلی با مردم آمریكا ندارند و به یكدیگر احترام می‌گذارند.
شبس**1708**1565
۰ نفر