۲۰ شهریور ۱۳۹۴، ۲۰:۴۶
کد خبر: 81755957
T T
۰ نفر
پیروزی دیپلماسی پیام سفر هاینس فیشر به ایران

تهران- ایرنا- سفر هاینس فیشر به تهران به عنوان نخستین رییس جمهوری كشور عضو اتحادیه اروپا پس از توافق اخیر هسته ای و امضای چهار یاداشت تفاهم، پیام خاص خود را به محافل سیاسی و رسانه ایی اروپا منتقل كرد و نشان داد كه دیپلماسی پیروز است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، رییس جمهوری اتریش 17 شهریور ماه جاری به دعوت دكتر حسن روحانی برای دیدار رسمی سه روزه به تهران سفر كرد، سفری كه علاوه بر دیدار و گفت و گو با مقامات عالی رتبه ایران، امضای چهار سند همكاری را به همراه داشت.
1- یادداشت تفاهم همكاری زیست محیطی
2- یادداشت تفاهم تشكیل هشتمین كمیسیون مشترك همكاری‌های اقتصادی
3- یادداشت تفاهم گفت وگوهای سیاسی بین وزارت امور خارجه ایران و وزارت فدرال در امور اروپا و خارجه اتریش
4- یادداشت تفاهم گفت وگوهای بین‌المللی ادیان
در این سفر، وزیر علوم، تحقیقات و اقتصاد كه معاونت صدراعظم را برعهده دارد، وزیر امورخارجه، رییس اتاق بازرگانی، مقام های علمی، دانشگاهی، فرهنگی و جمع كثیری از نمایندگان شركت ها و صاحبان صنایع اتریشی در جمعی 250 نفره فیشر را همراهی كردند.
اگرچه اتریش روابطی صدها ساله با ایران دارد و اكنون از نخستین پیشگامان دور تازه همكاری اقتصادی با ایران و یكی از نخستین حلقه های اتصال میان ایران و اروپا در شرایط پس از توافق است، اما این سفر با خشم صهیونیست ها و حامیان اندك این رژیم در اتریش مواجه شد.
آن ها پیش و پس از سفر رییس جمهوری اتریش به ایران و دیدار با دولتمردان به ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی، از فیشر انتقاد كردند كه چرا به تهران آمده است زیرا آن ها این سفر را متناقض با منافع رژیم صهیونیستی می دانستند اما در مقابل هاینس فیشر از سفر خود به ایران حمایت كرد و آن را نقطه عطفی در بهبود روابط همه جانبه با ایران دانست.
فیشر در این سه روز با مقامات عالی رتبه ایران از جمله رهبر معظم انقلاب، رییس جمهوری، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، رییس قوه قضاییه و رییس مجلس شورای اسلامی دیدار و درباره مناسبات دو كشور، مسایل منطقه ای و بین المللی گفت و گو كرد كه آن را از نظر می گذرانیم.
رییس جمهوری اتریش عصر دوشنبه وارد تهران شد و در فرودگاه مهرآباد مورد استقبال محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت قرار گرفت، در تمام مدت سفر سه روزه فیشر به تهران، نعمت زاده او را همراهی می كرد شاید از آن جهت كه جنبه اقتصادی سفر وی به تهران پررنگ تر بود.

***دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی
یكی از برنامه های مهم رییس جمهور اتریش دیدار عصر سه شنبه با رهبر معظم انقلاب بود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار با اشاره به دشمنی دولت آمریكا با انقلاب اسلامی به دلیل از دست دادن منافع خود در ایران، دنباله روی برخی كشورهای اروپایی از سیاست های خصمانه آمریكا در قبال ایران را غیر منطقی خواندند و خاطرنشان كردند: البته اتریش جزء این دسته از كشورها نیست و لازم است مقامات دو كشور برای تقویت هر چه بهتر روابط برنامه ریزی و پیگیری كنند.
ایشان با تاكید بر اهمیت برنامه ریزی برای تقویت روابط دو كشور، در پاسخ به سوال رییس جمهوری اتریش درباره آینده روابط ایران و كشورهای اروپایی، گفتند: تاكنون صحبت هایی از طرف دولت هایی اروپایی مطرح شده است اما باید منتظر آثار عملی این اظهارات بود.
فیشر در این دیدار از نگاه مثبت رهبر انقلاب به اتریش ابراز خرسندی كرد و خاطرنشان كرد كه گفت وگوهای وی با دكتر روحانی خوب بود و فرصت جدیدی برای همكاری های مشترك به وجود آمده است.

**دیدار با دكتر روحانی
نخستین برنامه روز سه شنبه استقبال رسمی رییس جمهوری از فیشر بود، پس از آن دو رییس جمهور وارد مذاكره دوجانبه شدند و گفت و گوها با مذاكرات مشترك هیات های عالی رتبه دو كشور ادامه یافت.
نشست خبری مشترك دكتر روحانی و فیشر پایان بخش نخستین برنامه رییس جمهوری اتریش در تهران بود.
رییس جمهور 76 ساله اتریش این نشست خبری، توافق هسته ای بین ایران و كشورهای 1+5 را باز شدن فصلی جدید در كتاب تاریخ روابط ایران و دیگر كشورها دانست و افزود: ما تلاش داریم روابط اقتصادی خود را حداقل به صورت كوتاه مدت تا پایان امسال به حجم 300 میلیون یورو برسانیم یا نزدیك كنیم و پیش بینی می كنیم كه پس از آن هم رشد فزاینده داشته باشد.
فیشر خاطرنشان كرد: اگر از من درصد و عدد می خواهید باید بگویم كه ما به دنبال این هستیم كه 50-50 باشیم یعنی این كه كسی سهم بیشتری از این تبادل نسبت به دیگری نداشته باشد و این به نفع دو كشور خواهد بود.

***ساختار قضایی مستقل ایران نكته ای جالب توجه برای فیشر
فیشر عصرسه شنبه هم با آیت الله صادق آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه دیدار و گفت وگو كرد.
در این دیدار رییس جمهور اتریش با استقبال از پیشنهاد آیت الله آملی لاریجانی درباره برگزاری گفت وگوهایی در سطح علمی در خصوص مفاهیم حقوق بشری، گفت: با این پیشنهاد شما بسیار موافق هستم و درباره آن فكر خواهم كرد و نتیجه آن را از طریق سفیر خود در ایران به اطلاع خواهیم رساند.
فیشر افزود: ساختار قضایی مستقل جمهوری اسلامی ایران بسیار جالب است و در قوانین ما چنین ساختاری برای قوه قضاییه مجزا پیش بینی نشده است.
رییس جمهور اتریش با تاكید بر ضرورت توجه به مفاهیم حقوق بشری افزود: با شما موافقم كه در هیچ كشوری حقوق بشر به طور كامل رعایت نمی شود اما این موضوع نباید به هدف غایی ما كه رسیدن به شأن و منزلت انسانی است لطمه وارد كند.

***نشست تجاری بازرگانان ایرانی و اتریشی
شركت در نشست تجاری ایران و اتریش یكی دیگر از برنامه های فیشر در تهران بود، بیش از 200 شركت ایرانی و اتریشی عصر روز سه شنبه در محل اجلاس سران گرد هم آمدند تا باب همكاری های جدید بین دو كشور باز شود.
رییس جمهوری اتریش در این نشست با اشاره به حضور هیات 250 نفره همراه خود، گفت: این هیات طیف وسیعی از فعالیت ها در بخش های مختلف را در برمی گیرد و مایلم ابراز علاقه مندی دولت ائتلافی اتریش را برای همكاری خوب با ایران ابراز دارم.
رییس جمهوری اتریش خاطرنشان ساخت: دولت ائتلافی اكنون بر برقراری همكاری های اقتصادی با ایران به اتفاق نظر رسیده و این موضوع مورد حمایت دو حزب ائتلافی قرار دارد.
وی اضافه كرد: دو كشور در سال های آینده شاهد همكاری های روبه رشد خواهند بود و اتریش به عنوان یك كشور مستقل در جهان نقش كم اهمیتی ندارد و این موضوع در آینده همكاری ها بسیار اثرگذار خواهد بود.

**دیدار با رییس مجلس شورای اسلامی / افتخار اتریش به میزبانی مذاكرات
در ادامه برنامه های كاری فشرده فیشر، وی عصر سه شنبه با علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی نیز دیدار و گفت و گو كرد.
فیشر در این دیدار سفر خود به تهران را علامتی روشن از تمایل اتریش برای توسعه همكاری های مشترك با تهران در آینده است و تاكید كرد كه درهای اتحادیه اروپا برای گفت و گو پیرامون راه های بسط این همكاری ها در زمینه مسائل مهم منطقه ای و بین المللی و تحولات مربوطه باز است.
رییس جمهور اتریش ادامه داد: اتریش از میزبانی مذاكرات هسته ای اخیر خرسند و مفتخر است و اكنون وقت آن است كه با توافق اخیر میان ایران و 1+5 تمام تلاش و همت خود را مصروف تحقق اهداف توسعه همكاری های اقتصادی در جهت منافع متقابل كنیم.

***دیدار با رییس مجمع تشخیص مصلحت
دیدار با آیت الله هاشمی رفسنجانی برنامه بعدی رییس جمهور اتریش بود، فیشر در این دیدار با تاكید بر این كه اولویت كشور ما همكاری مسالمت آمیز و مبتنی بر احترام متقابل با سایر كشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران است، افزود: كشورهای اروپایی به این اصل اصولی رسیده اند كه فائق آمدن بر مشكلات جهانی از راه گفت وگو میسر است.
رییس جمهوری اتریش خطاب به آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: زندگی نامه جناب عالی را به خوبی مطالعه كرده ام و مایلم ارزیابی جناب عالی را درخصوص نتایج گفت وگوهای ایران با كشورهای 1+5، فرصت های ایجاد شده پس از توافق با این كشورها، بحران های منطقه ای به ویژه بحران كهنه در كشور سوریه و آینده روابط ایران با اتحادیه اروپا و آمریكا جویا شوم.
وی با تأیید سخنان آیت الله هاشمی رفسنجانی در خصوص خطر جدی و روزافزون گسترش تروریسم در جهان، گفت: سخنان جناب عالی در این خصوص به خوبی درك می كنم، زیرا معتقدم خطر گسترش تروریسم برای كل جهان خطرناك است.

** روز سوم؛ بازدید ازاصفهان
هاینس فیشر و هیات بلند پایه اتریشی روز چهارشنبه در آخرین روز سفر خود به ایران به اصفهان رفتند تا با بخشی از آثار تاریخی و فرهنگی ایران آشنا شوند.
فیشر در این سفر یك روزه، از بناهای تاریخی مجموعه میدان امام (ره)، باغ موزه چهلستون، سی و سه پل و بازارهای قدیمی اصفهان دیدن كرد.
رییس جمهوری اتریش و هیات همراه، همچنین در بازدید از میدان تاریخی نقش جهان از واحدهای تولید صنایع دستی از جمله هنر مینیاتور بازدید كرد و با این هنر- صنعت آشنا شد.
فیشر در اصفهان با اشاره به این كه ایران از بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری بسیاری برخوردار است، گفت: اتریش نیز در زمینه گردشگری دارای دانش و تجربیات خوبی است و این ظرفیت ها می تواند همكاری های دو كشور در زمینه گردشگری را توسعه دهد.
رییس جمهوری اتریش از اصفهان به عنوان گوهر بی بدیل نام برد و افزود: بی دلیل نیست كه این شهر به عنوان یكی از قطب های فرهنگی دنیا شناخته می شود.
وی اضافه كرد: یكی از خواسته من و همسرم در سفر رسمی به ایران، بازدید از اصفهان بود و خوشحال و سپاسگزارم كه مقامات ایرانی زمینه این سفر را فراهم كردند.

***توسعه همكاری های گردشگری دو كشور
وی یكی از محورهای توافق های انجام شده در تهران را توسعه همكاریهای گردشگری بیان كرد و افزود: در سفر به اصفهان نیز با استاندار اصفهان توافق كردیم كه استاندار ایالت سالزبورگ اتریش كه یكی از قطب های گردشگری این كشور است در دو ماه آینده به اصفهان سفر كند.

***امضا نخستین توافقنامه نفتی ایران و اتریش
انعقاد نخستین توافقنامه همكاری های نفتی ایران و اتریش بین دانشگاه صنعت نفت ایران و دانشگاه تكنیك مونتان اتریش در جریان سفر فیشر به تهران را نیز می توان آغاز رسمی همكاری های علمی و مهندسی بین ایران و اتریش دانست.
حجم مبادلات تجاری ایران و اتریش در 6 ماهه نخست سال جاری میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود 44 درصد رشد داشته است كه این امر نیز یكی دیگر از نشانه ها و علائم تمایل طرف اتریشی برای حضور در بازار پر رونق ایران است.
سیام**9012**1429
۰ نفر