۹ شهریور ۱۳۹۴، ۱۰:۳۱
کد خبر: 81741716
T T
۰ نفر
كشف 81 میلیون دلار داروی قاچاق و غیراستاندارد در عملیات پانجی آ8

تهران - ایرنا – معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتای نیروی انتظامی از كشف 81 میلیون دلار داروی قاچاق و غیر استاندارد در عملیات پانجی آ8 (پلیس مبارزه با دارو و تجهیزات تقلبی) خبر داد و گفت: در این عملیات پلیس فتا یك هزار و 634 مورد سایت را رصد كرد كه از این تعداد یك هزار و 439 مورد بعنوان جرم محرز شد.

به گزارش خبرنگار انتظامی ایرنا سرهنگ حسین رمضانی روز دوشنبه در نشستی خبری افزود: همچنین در این رصد سهم سایت های داخلی از میان سایت های مجرمانه 632 مورد بوده است.
وی ادامه داد: عملیات بین المللی پانجی آ8 با محوریت سازمان اینترپل و مشاركت 115 كشور جهان با حضور پلیس فتا بعنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران با موفقیت اجرا شد.
وی با بیان اینكه عملیات پانجی آ8 از خرداد 2014 آغاز شد گفت: هدف از اجرای این عملیات مبارزه با فروش و عرضه داروهای غیرمجاز، تقلبی و تبلیغات غیرقانونی در راستای فروش داروهای غیرمجاز به صورت آنلاین است.
این مقام نیروی انتظامی با اشاره به اینكه عملیات های پانجی آ از سال 2004 ساماندهی شد گفت: ایران فعالیت خود را در این عملیات به صورت رسمی از سال 2011 آغاز كرد.
رمضانی با اشاره به داروهای غیرمجازی كه توسط پلیس سایبری از علمیات پانجی آ4 تا 8 كشف و توقیف شد گفت: در سال 2011 ، دو میلیون و 600 هزار قلم داروی غیرمجاز در سال 2012، چهار میلیون و 353 قلم دارو، 2013، 10 میلیون قلم دارو و 2014 حدود 9 میلیون 600 هزار قلم دارو كشف و توقیف شد.
وی اضافه كرد: امروز فضای سایبری در دنیا و ایران توسعه یافته و بسیاری از خدمات كشورها و دولت‌های الكترونیك در این فضا انجام می‌شود به گونه‌ای كه امروز مردم در این فضا امور روزمره‌شان را ساماندهی كرده و مجرمین از این فضا برای منافع مالی خود و همچنین تولید، تبلیغ، عرضه و فروش داروهای غیرمجاز استفاده می‌كنند.
معاون اول امور بین‌الملل و حقوقی پلیس فتای ناجا اظهار داشت: سازمان اینترپل از سال 2004 عملیات پانجی‌آ را راه‌اندازی كرد و ایران به‌صورت رسمی از سال 2011 هماهنگ با سایر پلیس سایبری كشورهای دیگر در این عملیات‌ها شركت كرد.
به گفته وی، اولین عملیات پانجی‌آی 2004 ، 8 كشور شركت داشتند.
وی اضافه كرد: چرخه تولید و عرضه دارو در تمام كشورهای دنیا چرخه حساسی است كه با نظارت و حساسیت خاصی انجام می‌شود و امروز نیز در كشور ما هیچ مرجع قانونی حق فروش و عرضه دارو را ندارد.
وی با بیان این كه گزارش عملیات‌ها در این راستا به مسئولان كشور ارسال شده است، گفت: از مسئولان خواسته‌ایم برای ارائه خدمات در فضای سایبری چاره‌اندیشی كنند؛ هرچند كمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی، سازمان غذا و دارو، گمرك و دادستانی كل كشور در این عملیات‌ها پلیس را حمایت كرده‌اند.
رمضانی اضافه كرد: تمام مردم توجه داشته باشند كه هیچ بستر قانونی در فضای سایبری برای ارائه خدمات دارویی در كشور وجود ندارد و چنانچه به مواردی از این دست برخورد كنیم،‌ حتما بر اساس پیگیری‌های قانونی با این دست موارد برخورد خواهیم داشت چرا كه سلامت مردم در هر جامعه‌ای حائز اهمیت است.
رمضانی تاكید كرد: پروتزهای تقلبی و تجهیزات و داروهای غیرمجاز كه از سوی برخی از مردم خریداری شده، آسیب‌های جدی به سلامت آنها وارد كرده است؛ بر این اساس لازم است تا پلیس موارد غیرمجاز را شناسایی و توقیف كند.
معاون امور بین‌الملل و حقوقی پلیس فتای ناجا اظهار داشت: عملیات پانجی‌آی 8 كه هماهنگی‌های آن از سال 2014 آغاز شد، افسری به‌عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران به مقر دبیرخانه این عملیات در فرانسه اعزام شد كه تمام نمایندگان كشورهای دنیا در آنجا حضور داشتند.
وی ادامه داد: بر اساس اهداف بین‌المللی و تدابیر رییس پلیس سایبری ایران این عملیات ساماندهی شد و تمام استان‌ها و ستاد یك هفته درگیر اجرای این عملیات بودند و در راستای آن سایت‌هایی كه به‌صورت غیرمجاز خدماتی در این راستا ارائه می‌دادند، شناسایی شدند.
به گفته وی، در این عملیات 18 هزار و 575 وب‌سایت رصد شد كه از این تعداد جرم یك هزار و 600 مورد از آنها محرز شد.
رمضانی اضافه كرد: همچنین در این عملیات بیش از 90 نفر دستگیر شدند و ارزش داروهای تقلبی و غیرمجاز به‌دست آمده بیش از 14 میلیارد ریال است و حدود 131 هزار و 622 مورد تجهیزات غیرمجاز،‌ حدود 950 هزار گرم مكمل‌های ورزشی گرانقیمت و حدود 96 هزار عدد قرص،‌ دارو و آمپول‌های تقلبی شناسایی و كشف شد.
وی در بخشی دیگر از این نشست خبری گفت: براساس گزارش رسمی سازمان اینترپل در هفتمین مراحله اجرای این عملیات مشترك در سال 1393، از بین 113 كشور شركت كننده، پلیس سایبری ایران موفق به كسب رتبه 17 در سطح جهانی شد و در سطح منطقه رتبه اول را كسل كرد.
این مقام پلیس اضافه كرد: در سال 2015 نیز 20 میلیون قلم داروی غیرمجاز كشف شد كه دو برابر سال 2013 بوده است.
معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا ناجا با اشاره به كشف دو پرونده مهم در جریان عملیات پانجی آ 8، گفت: پلیس فتای مشهد توانست باند سازمان یافته ای كه از عنوان دكتر سینا برای تبلیغ و فروش محصولات غیرمجاز خود استفاده كند را شناسایی كرده كه در خلال این كشف به كارگاه تولیدی رسیدیم كه بیش از یك تن روغن نباتی فاسد و غیرمجاز را به عنوان مواد اولیه لوازم بهداشتی و آرایشی استفاده می كرد.
رمضانی اضافه كرد: همچنین در این كارگاه بسته و هالوگران های شكیل كشف شد كه محصولات تولید شده خود را در این بسته ها قرار داده و مردم اعتماد كرده و آن ها را خریداری می كردند.
وی به پرونده دیگری در حوزه پلیس فتای تهران اشاره كرد و گفت: در این پرونده، كارگاه بزرگی در حاشیه تهران شناسایی شد كه تجهیزات غیربهداشتی تولید كرده و علاوه بر فعالیت در حوزه داخلی، سفارشات بین المللی از كشورهای دریای خزر داشته و حدود 5 میلیارد ریال لوازم غیربهداشتی از این كارگاه كشف شد.
رمضانی با بیان اینكه حدود 14 میلیارد ریال در سال 2015 داروهای تقلبی و غیرمجاز كشف و تحویل مراجع قضایی شد، به آمار های جهانی مقابله با دارو و تجیهزات تقلبی در قالب عملیات پانجی آ 8 اشاره كرد و افزود: در عملیات سال 2015، 115 كشور شركت كردند كه در این راستا 156 نفر دستگیر شدند كه ارز كل دارو و تجهیزات غیر مجاز كشف شده 81 میلیون دلار آمریكا است.
به گفته وی در این عملیات 236 نهاد از مقامات قانون گذاری پلیس، گمرك و بهداشت همكاری داشتند.
رمضانی با بیان اینكه این عملیات منجر به 429 مورد پی جویی شد، گفت: بخش های خصوصی از اینترنت و صنایع 1رداخت نیز از این عملیات پشتیبانی كرده كه ركوردی بالغ بر 20 میلیون و 700 هزار در كشف داروهای غیرقانونی و تقلبی را در پی داشت كه این رقم بیش از 2 برابر مقدار توقیف شده در عملیات سال 2013 محسوب می شود.
وی ادامه داد: تعلیق 550 میلیون تبلیغ آن لاین مواد دارویی غیر قانونی و آف لاین كردن دو هزار و 414 وب سایت در سطح دنیا شد.
رمضانی درمورد اقدامات پست در زمینه ارسال محصولات، گفت: پلیس موظف است با جرایم رایانه ای برخورد كند كه در دستور كار فتا قرار دارد، حفظ حریم خصوصی افراد و آزادی های مشروع جز اولویت های این پلیس است.
معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا ناجا با بیان اینكه جلسات مفصلی با شركت پست جمهوری اسلامی ایران برگزار شده است، گفت: با نمایندگان دستگاه های مربوطه جلساتی برگزار و تصمیم گیری در این حوزه اتخاذ شده است از سوی دیگر در ارسال محصولات پستی حفظ حریم خصوصی اهمیت دارد اما نباید بستری برای انتقال محصولات غیر مجاز فراهم شود كه این موضوع در دستور كار پلیس قرار دارد.
رمضانی گفت: گاه مجرمان با ارسال پیامك یا ایمل به افراد، اقدام به ارسال لینكی كرده و كاربر را تشویق یا در اصطلح مهندسی اجتماعی كرده و او را فریب می دهد تا فلان تصویر یا موضوع را در قلان لینك ببیند یا بشنود در این بین كاربر لینك را باز كرده و تمام اطلاعات فرد در اختیار نمجرم قرار می گیرد چرا كه با باز شدن لینك تمام اطلاعات فرد رمزگذاری شده و مجرم شروع به باجگیری از فرد می كند.
وی با بیان اینكه به این گونه شگردها باج افزار گفته می شود، گفت: به كاربران توصیه می شود تا به پیامك های ناشناس پاسخ ندهند.
رمضانی اضافه كرد: امروز جرایم سایبری بعد بین المللی یافته به گونه ای كه امروزه این جرایم براساس آمار دفتر مبارزه با جرم و مواد مخدر سازمان ملل متحد در اروپا 70 درصد، در آفریقا و آسیا هر كدام 40 درصد و در آمریكا 30 درصد بعد بین المللی یافته است به گونه ای كه وقتی یك جرم سایبری اتفاق می افتد، چندین كشور را درگیر می كند.
وی با اشاره به راه اندازی مجتمع جهانی نوآوری در سنگاپور برای مقابله با این جرایم، گفت: تا پایان سال 2016 و 2017 هیچ بستری برای مجرمان داخلی و بین المللی در فضای سایبری امن نخواهد بود.
رمضانی در مورد توسعه تلگرام و خرید سرور آن ، گفت: مخالف توسعه فضای سایبری نیستیم هر چند از مجاری بین المللی دسترسی های پلیسی را درخواست كرده ایم، در زمینه تلگرام نیز مستندات را جمع آوری كرده و به مجتمع جهانی نوآوری ارسال كرده و منتظر پاسخ هستیم.
وی تاكید كرد: همكاران ما در فضای سایبری جرایم را رصد كرده و هر جایی كه ممكن است به كاربران آسیبی وارد كند را از طریق مراجع بین المللی پیگیری می كنیم.
رمضانی با بیان اینكه پلیس فتای ایران بیش از 80 درصد قدرت كشف جرایم سایبری را دارد، گفت: این در حالی است كه در كشورهای پیشرفته قدرت كشف، 20 تا 30 درصد است البته پیچیدگی جرایم سایبری دركشورهای پیشرفته بیشتر است ودر كشور ما بیشتر این جرایم شامل برداشت های غیرمجاز آن لاین از حساب افراد است كه آن هم به دلیل اشتباهات افراد صورت می گیرد.
رمضانی در مورد مبارزه با مواد مخدر در فضای مجازی گفت: در این راستا با پلیس مبارزه با مواد مخدر همكاری داشته و این پلیس این جرایم را رصد كرده و عملیات هایی به این منظور انجام داده یا در دست انجام دارد كه در این عملیات ها فروشندگان مواد مخدر در اقصی نقاط كشور شناسایی و دستگیر شده اند.
اجتمام ** 9105 ** 9314 **3053 ** 1418
۰ نفر