گاردین: داعش توسط آمریكا و متحدینش شكست نخواهد خورد

لندن - ایرنا- روزنامه گاردین در مقاله ای با اشاره به نقش آمریكا و متحدینش درشكل گیری گروه داعش در سوریه و عراق نوشت: واشنگتن از وجود این گروه در برابر دیگر نیروهای منطقه، به عنوان بخشی از یك تلاش وسیع تر به منظور حفظ كنترل غرب در خاورمیانه، بهره برداری كرده است.

به گزارش ایرنا، در مقاله گاردین كه توسط 'سیوماس میلنه ' نوشته شده، تصریح شده است گروه داعش و وحشیگری آن توسط همان قدرت هایی كه آن را در وهله اول به عراق و سوریه وارد كردند و با جنگ افروزی های خود آن را پرورش دادند، شكست نخواهد خورد.

در مقاله گاردین آمده است: جنگ بی انتها علیه تروریسم كه 14 سال قبل توسط جورج بوش رییس جمهوری وقت آمریكا آغاز شد، با گذشت زمان، متناقض تر و پیچیده تر می شود.

در این مقاله با اشاره به برهم خوردن روند محاكمه 'برلهن گلدو' شهروند سوئدی در هفته گذشته در لندن به اتهام همكاری با تروریست ها در سوریه، افزود: این اتفاق زمانی افتاد كه نقش سازمان اطلاعات انگلیس در تجهیز تسلیحاتی همان گروه های شورشی كه آن فرد متهم به كمك به آنها بود، روشن شد.

'سیوماس میلنه' دراین مقاله افزود: این پرونده ظاهرا به منظور اجتناب از آبروریزی سرویس های اطلاعاتی انگلیس، از سوی دادستان رها شد. وكیل مدافع عنوان می كند كه ادامه آن محاكمه در زمانی كه شواهد فراوانی دال بر حمایت وسیع دولت انگلیس از جناح مخالف مسلح سوری وجود دارد، ' بی حرمتی به عدالت'، بشمار می آید.

وی افزود: آن حمایت ها فقط شامل كمك های غیرمرگبار كه دولت انگلیس دم از آن می زند (شامل لباس های ضد گلوله و خودروهای نظامی ) نیست بلكه دربرگیرنده آموزش، حمایت لجستیكی و عرضه سلاح در مقیاس وسیع نیز است. براساس گزارش های منتشر شده، دستگاه ضد جاسوسی انگلیس 'ام آی 6 ' با كمك 'سیا' در عملیاتی تحت عنوان 'خط موش'، سلاح هایی را از ذخایر تسلیحاتی لیبی در سال 2012 میلادی، پس از سقوط رژیم قدافی، به شورشیان سوریه تحویل داده اند.

در ادامه این مقاله آمده است: به طور آشكار این مساله پوچی است كه فردی برای انجام كاری به زندان فرستاده شود كه مقامات و دستگاه های اطلاعاتی انگلیس خودشان بشدت درگیرآن بوده اند. اما این دادگاه آخرین مورد از این گونه موارد بوده است.

در این مقاله با زیر سووال بردن محكومیت 'انیس سردار ' توسط دادگاه انگلیس به حبس ابد به دلیل مشاركت در ساخت بمب های دست ساز در سال 2007 میلادی در جریان مقاومت های صورت گرفته علیه اشغال عراق توسط انگلیس و آمریكا، نوشت: مخالفت مسلحانه علیه اشغال غیرقانونی یك كشور به طور آشكار نمی تواند عملی تروریستی یا قتل بر اساس بیشتر تعاریف موجود از جمله كنوانیسون ژنو، بشمار آورد.

نویسنده این مقاله با اشاره به توجهات حاضر به مساله خطرات تروریسم خصوصا در منطقه خاورمیانه افزود: اما در آنجا تروریست های امروز جنگجویان فردا علیه استبداد - و متحدان امروز دشمنان فردا- خواهند بود و این امر اغلب با هوا وهوس های سیاستگذاران غربی در ارتباط است.

این نویسنده افزود: در سال گذشته میلادی نیروهای آمریكا، انگلیس و دیگر قدرت های غربی به عراق بازگشتند ظاهرا با این علت كه گروه تروریستی فرقه گرای افراطی داعش را نابود كنند، آن هم پس از تهاجم داعش به بخش های وسیعی از سرزمین عراق و سوریه و اعلام یك خلافت اسلامی خود خوانده.

نویسنده با اشاره به اینكه این كارزار تاكنون پیشرفت خوبی نداشته است، افزود: گروه داعش در ماه گذشته وارد شهر الرمادی عراق شد و در آنسوی مرزی كه اكنون دیگر وجود ندارد، نیروهای آن شهر پالمیرا (تَدمُر ) در سوریه را تصرف كردند. جبهه النصره شاخه رسمی القاعده نیز دستاوردهایی در سوریه داشته است.

در این مقاله با اشاره به شكایت برخی عراقی ها از تعلل و وقت كشی آمریكا درمقابل حملات گروه داعش (پس از حمله شهر الرمادی ) نوشت: آمریكایی ها می گویند كه سعی دارند از تلفات غیرنظامیان اجتناب شود و ادعا می كنند موفقیت های چشمگیری داشته اند اما در خفا، مقامات رسمی می گویند كه نمی خواهند چنین بنظر برسد كه مقر سنی ها را در یك جنگ فرقه ای هدف قرار می دهند و سبب خطر دلخوری متحدان سنی شان در خلیج فارس شوند.

'سیوماس میلنه' در این مقاله به فاش شدن یك گزارش اطلاعاتی سری آمریكا در آگوست سال 2012 میلادی اشاره كرده و می افزود: این گزارش محرمانه روشن می سازد چگونه به اینجا رسیده ایم. در این گزارش به طور مرموزی احتمال شكل گیری یك امیرنشین 'سلفی' در شرق سوریه و یك «دولت اسلامی» تحت كنترل القاعده در سوریه و عراق پیش بینی و عملا از آن استقبال شده است.

وی گفت: برخلاف ادعای غربی ها، در این سند آژانس اطلاعات دفاعی آمریكا، مشخصا از القاعده در عراق ( كه تبدیل به گروه داعش شد) و گروه های سلفی به عنوان «نیروهای عمده شورشی در سوریه» نام برده می شود و می گوید كه «كشورهای غربی،‌ دولت های خلیج فارس و تركیه» از تلاش های جناح مخالف برای تحت كنترل درآوردن شرق سوریه حمایت می كنند.

نویسنده این مقاله با اشاره به ذكر دقیق «احتمال تشكیل یك امیرنشین سلفی اعلام شده یا نشده» در سند محرمانه یاد شده، عنوان می كند: این دقیقا همان چیزی است كه قدرت های حامی جناح مخالف به منظور منزوی ساختن رژیم سوریه كه عمق راهبردی گستره شیعه (عراق و ایران) قلمداد می شود، بدنبال آن هستند.

وی افزود: این دقیقا همان چیزی است كه دو سال بعد رخ داد. این گزارش اگرچه یك سند خط مشی نیست، و به شدت سانسور شده و ابهاماتی در نگارش آن وجود دارد. اما مضمون آن به قدر كافی روشن است. پس از گذشت یك سال از وقوع شورش در سوریه، آمریكا و متحدانش فقط از جناح مخالفی كه می دانستند تحت كنترل گروه های فرقه ای افراطی است، حمایت نمی كردند، بلكه برای حمایت از ایجاد نوعی «دولت اسلامی» به عنوان یك سپر سنی به منظور تضعیف دولت سوریه - با وجود «خطرات عظیم» آن برای وحدت عراق- آماده بودند.

این نویسنده اضافه كرد: البته این بدین معنی نیست كه آمریكا داعش را ایجاد كرد، گرچه قطعا برخی از متحدان آن در خلیج (فارس) در این زمینه نقش داشتند همانگونه كه ' جو بایدن' معاون ریییس جمهور آمریكا سال گذشته به آن اذعان كرد. اما تا زمان تهاجم آمریكا و انگلیس به عراق القاعده در آن كشور حضور نداشت. آمریكا قطعا از وجود داعش در برابر دیگر نیروهای منطقه به عنوان بخشی از یك تلاش وسیع تر به منظور حفظ كنترل غرب در خاورمیانه، بهره برداری كرده است.

وی افزود: اما محاسبات قبلی ( آمریكا و متحدینش ) با شروع اقدامات داعش در سربریدن غربی ها و انتشار تصاویر خشونت های خود در شبكه اینترنت تغییر كرد و دولت های خلیج فارس اكنون از گروه های دیگر از قبیل جبهه النصره در جنگ سوریه حمایت می كنند.

'سیوماس میلنه' دراین مقاله نوشت: این عادت آمریكا و غرب در بازی با گروه های افراطی كه سپس دامن گیر خودشان می شوند، حداقل به جنگ دهه 1980 میلادی علیه اتحاد شوروی سابق در افغانستان باز می گردد كه با پرورش القاعده توسط 'سیا' همراه بود.

وی افزود: این مساله در جریان اشغال عراق باز طراحی شد و نیروهای آمریكایی تحت رهبری ژنرال 'پترائوس' به سبك 'جنگ كثیف' در السالوادور، با استفاده از جوخه های مرگ فرقه ای، به منظور تضعیف مقاومت عراق بودند. پیامد آن در جنگ هماهنگ شده توسط ناتو در سال 2011 میلادی در لیبی آشكار شد كه داعش هفته گذشته در آنجا شهر سِرت زادگاه قذافی را تحت كنترل درآورد.

این نویسنده اضافه كرد: در واقع، خط مشی سیاسی آمریكا و غرب در كشت و كشتاری كه هم اكنون در منطقه خاورمیانه جریان دارد، مطابق رویه كلاسیك امپراطوری 'تفرقه بینداز و حكومت كن' است.

وی افزود: نیروهای آمریكایی یك جناح از شورشیان را در سوریه بمباران می كنند در حالیكه از جناح دیگر حمایت می كنند و عملا به عملیات نظامی مشترك با ایران علیه داعش در عراق مبادرت می ورزند درحالیكه از عملیات نظامی عربستان سعودی علیه نیروهای حوثی تحت حمایت ایران در یمن حمایت می كنند. اما این سیاست گیچ كننده آمریكا ممكن است با تضعیف و تقسیم عراق و سوریه مطابقت داشته باشد.

'سیوماس میلنه' در پایان با بیان اینكه بدیهی است كه داعش و وحشیگری آن توسط همان قدرت هایی كه آن را در وهله اول به عراق و سوریه وارد كردند و با جنگ افروزی های خود آن را پرورش داده اند، شكست نخواهد خورد، نوشت: مداخلات نظامی بی پایان غرب در خاورمیانه، تنها نابودی و تشتت به همراه داشته است و فقط مردم این منطقه می توانند این بیماری را درمان كنند نه كسانی كه عامل تكوین و رشد این ویروس بوده اند.

اروپام**5** 1552

http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jun/03/us-isis-syria-iraq

سرخط اخبار جهان