۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۲:۰۷
کد خبر: 81605416
T T
۰ نفر
نمایشگاه كتاب تهران فرصتی مغتنم برای معرفی كتاب های دینی

تهران - ایرنا - نشست تخصصی نشر كتاب های دینی، فرصت ها و چالش ها با حضور آیت الله حسینی بوشهری؛ مدیر حوزه های علمیه كشور توسط خانه كتاب برگزار شد دراین نشست از نمایشگاه كتاب تهران به عنوان مغتنم برای معرفی كتاب های دینی نام برده شد .

به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا، در این نشست كه توسط خانه كتاب برگزار شد ، سید عباس صالحی؛ معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمایشگاه كتاب فرصتی است كه نشر كشور در فضای اقتصادی خود دارای تحرك شود. در نمایشگاه امسال، 2 هزار و 400 ناشر داخلی با 300 هزار عنوان كتاب حضور دارند. بنابراین نمایشگاه كتاب تهران، فضایی را برای اقتصاد نشر و در دسترس قرار گرفتن كتاب فراهم می كند.

بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی كتاب تهران تا 26 اردیبهشت ماه ادامه دارد.

صالحی ادامه داد: در نمایشگاه كتاب در كنار بخش اقتصاد نشر، وجوه نمایشگاهی كتاب هم تقویت می شود كه این اتفاق در نمایشگاه امسال در ابعاد مختلف صورت گرفته است. به عنوان مثال در حوزه بین الملل دریچه ارتباطی با حوزه فكر، فرهنگ و نشر بین الملل تقویت و هر روز به نام یك كشور نامگذاری شده. همچنین با نمایشگاه های جهانی مثل نمایشگاه پاریس ارتباط برقرار شده تا از فرصت نمایشگاه برای تبادل فرهنگی استفاده شود.

رییس نمایشگاه كتاب تهران افزود: گرچه نمایشگاه دارای پسوند تهران است، اما ایران را شامل می شود. به همین دلیل هم در برنامه امور استانی های كمیته علمی- فرهنگی هر روز را به یك استان اختصاص داده ایم.

پس از سخنان وی آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری؛ مدیر حوزه های علمیه كشور درباره اهمیت و جایگاه كتاب های حوزه دین چنین بیان كرد: كتاب های حوزه دین بالاترین شاخص را بین كتاب های منتشر شده در سال 1393 داراست. البته در بازدیدی كه از سالن كارنامه نشر نمایشگاه داشتم، كتاب های كودك و كمك درسی هم در همین تراز قرار داشتند، اما كتاب های حوزه دین نمود بیشتری دارد كه جای خوشبختی است.

آیت الله حسینی بوشهری ادامه داد: با توجه به نیاز فرهنگی نسل امروز لازم است قدم هایی جدی در رابطه با همه آثار و به ویژه آثار حوزه دین برداشته شود. در حوزه دین كتاب زیاد نوشته می شود، اما این كتاب ها بدون ساماندهی و ساز و كاری برای نیازسنجی به چاپ می رسد.

مدیر حوزه های علمیه كشور در رابطه با كتاب های دینی، مباحث مختلفی را برشمرد و گفت: استان قم در رابطه با نشر كتب دینی بالاترین رقم را داراست. اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با كمك مولفان و اصحاب نشر در این زمینه نیازسنجی انجام بدهد كه كتاب ها متناسب با نیازهای گروه های سنی منتشر شود، تاثیر كتاب های دینی افزایش می یابد.

ارتقاء و استحكام كتاب های دینی، شیوا و جذاب بودن قالب كتاب های دینی و مورد حمایت قرار گرفتن این دسته از كتاب ها، از نكات دیگری بود كه آیت الله حسینی بوشهری به آن ها اشاره كرد.

سایر مهمانان حاضر در این نشست نیز مباحثی را در رابطه با نشر كتاب های دینی مطرح ساختند. علی اكبر اشعری؛ عضو هیئت امنای خانه كتاب این نكته را بیان كرد كه كتاب های دینی هنوز نتوانسته اند به حوزه های مختلف زندگی مردم وارد شوند. اشعری، حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را منحصر به ناشران دانست و پیشنهاد كرد كه بخشی از حمایت های این وزارتخانه به مولفان و نویسندگان به عنوان صاحبان فكر تعلق بگیرد.

حجت الاسلام محمد علی مهدوی راد؛ دبیر علمی جایزه كتاب سال جمهوری اسلامی ایران نیز ضمن اشاره به این موضوع كه نقد سازنده، راهكار خروج از سهل انگاری در نگارش كتاب های دینی است، گفت:برای شكل گیری اثری فاخر كه بتواند برای جامعه مفید باشد، سه مقدمه لازم است؛ انسانی كه بنویسد، ابزاری كه بتوان از آن استفاده كرد و فضایی كه نویسنده در آن بتواند دغدغه های خود را بدون نگرانی احساس كند.

حجت الاسلام محمدرضا زائری؛ عضو هیئت مدیره خانه كتاب نیز گفت : كارهایی را كه از عهده ناشر و مولف خارج است و به نهادهای فرهنگی مربوط می شود، می توان به 5 فصل تقسیم كرد. پژوهش و نیازسنجی برای آشنایی نهادهای دینی با واقعیت های اجتماعی، آموزش و تربیت نیروی انسانی در زمینه نویسندگی و ترجمه، تبلیغ و معرفی آثار حوزه دین در رسانه ها و برگزاری جشنواره های تخصصی گسترده در حوزه های عمومی كتاب دین یا در نشریات تخصصی كتاب، برخی از این برنامه ها است.

وی همچین از جایگاه كتاب در موضوع سبك زندگی دینی، ایجاد دسترسی در حوزه توزیع و ایجاد زمینه شركت در نمایشگاه های خارجی برای نویسندگان، مولفان و ناشران به عنوان فعالیت هایی كه بر عهده نهادهای فرهنگی است، نام برد.

در پایان این نشست نیز آیت الله حسینی بوشهری ضمن ابراز امیدواری برای مرتفع شدن دغدغه های نشر كتاب های حوزه دین گفت:«نكاتی كه در این نشست مطرح شد، از دغدغه های جدی نشر كتاب های دینی است. معتقدم با موافقت معاون فرهنگی ارشاد و مدیر كل ارشاد استان قم، می توانیم مطالب مطرح شده را فصل بندی كنیم تا در نمایشگاه بیست و نهم كتاب بخشی از این دغدغه ها و آسیب ها برطرف شده باشد.»

حجت الاسلام ایزدپناه؛ مشاور وزیر و مدیر كل ارشاد استان قم، حسینی؛ رئیس تعاونی ناشران قم، هادویان؛ عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع)، مجید فلاح پور؛ عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع)، حجت الاسلام سید احمد سجادی؛ رئیس دانشگاه قرآن اصفهان و مدیرعامل موسسه بصیر رایانه، مولایی؛ نایب رئیس كمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر قم و علوی؛ معاون مجمع ناشران انقلاب اسلامی از دیگر افرادی بودند كه در این نشست نظرات و پیشنهادات خود را درباره نشر كتاب های حوزه دین مطرح كردند.

فراهنگ *9187**1601**
۰ نفر