۱۵ فروردین ۱۳۹۴، ۱۶:۲۰
کد خبر: 81559269
T T
۰ نفر
مذاكرات مفصل با منابع دست اول تامین هواپیما در جهان

تهران - ایرنا - وزیر راه و شهرسازی با بیان اینكه ناوگان هوایی كنونی مناسب و در خور شان ملت ایران نیست، گفت: مذاكرات مفصل با منابع دست اول تامین هواپیما در سطح جهانی در دستور كار قرار دارد تا با لغو تحریم با فوریت قراردادها را برای نوسازی ناوگان منعقد كنیم.

به گزارش ایرنا از وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی روز شنبه با بیان اینكه همزمان با مذاكرات 1 + 5 نشست های مفصلی با شركت های تامین كننده ناوگان هوایی انجام دادیم، افزود: ناوگان هوایی كنونی مناسب و درخور شان ملت ایران نیست و باید سرمایه گذاری عمده ای در ناوگان صورت گیرد، هرچند مذاكرات مفصلی را با منابع دست اول تامین هواپیما در سطح جهانی دنبال می كنیم تا با لغو تحریم با فوریت قراردادها را در این زمینه منعقد كنیم.

وی تصریح كرد: همزمان با نوسازی ناوگان باید بتوانیم شركت های بزرگ هواپیمایی ایران را بازسازی ساختاری كنیم زیرا كه تعداد شركت هواپیمایی در ایران زیاد است اما لزوما قدرت رقابت بین المللی ندارند كه در نخستین مرحله وزارت راه و شهرسازی بازسازی ساختاری شركت هما و تبدیل آن به یك شركت معتبر بین المللی و درخور شان ملت ایران را انجام می دهد.

به گفته وی، افزایش میزان سرمایه شركت های هواپیمایی برای رقابت در سطح بین المللی باید انجام شود.

آخوندی اظهار داشت: افزایش قدرت رقابت بین المللی ایران در حوزه هوا و دریا، توسعه ارتباط ایران با همسایه ها و یكپارچه كردن شبكه حمل و نقل ریلی ایران با همسایگان و فعال شدن بازار مسكن سه راهبرد اصلی وزارت راه وشهرسازی در سال 1394 است كه پیگیری می شود.



** آغاز عملیات اجرایی ترمینال 2 فرودگاه امام خمینی (ره) در تابستان

وزیر راه و شهرسازی در ادامه توضیحات خود در بخش هوایی به وضعیت فرودگاه‌های كشور اشاره كرد و گفت: در بخش ترمینال فرودگاه ها با توجه به اینكه فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) در وضع مناسبی نیست، ساخت ترمینال پنج آن آغاز شده و تلاش می كنیم تا 18 ماه به بهره برداری برسد.

وی اعلام كرد: عملیات اجرایی ترمینال 2 فرودگاه امام خمینی (ره) نیز در تابستان امسال آغاز می شود.

آخوندی یادآور شد: ترمینال های فرودگاه‌های بین‌المللی به ویژه در مراكز استانهای خوزستان، اصفهان مورد بازنگری قرار گیرد زیرا كه ترمینال های فرودگاه‌های كشور وضع خوبی ندارند و باید با بازسازی در وضع شایسته ای قرار گیرد.



** بهره برداری از اولین فاز توسعه بندر چابهار در سال 94

وزیر راه و شهرسازی در ادامه تشریح سیاست‌ها و برنامه‌های این وزارتخانه در سال 1394 با اشاره به اهمیت بخش بنادر و دریانوردی بیان داشت: در بخش دریا به دلیل شرایط و تنگناهایی كه بود، كشورهایی كه در شرایط عادی توان رقابت با ایران را نداشتند، فعال شدند و اكنون بخش عمده ای از بنادر در جنوب خلیج فارس فعال شده است.

وی تصریح كرد: تلاش می كنیم بندر چابهار را در دریای عمان فعال كنیم و در سال 94 اولین فاز توسعه بندر چابهار مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت و ظرفیت آن از 2.5 میلیون تن به 8.5 میلیون تن افزایش پیدا می كند.

آخوندی افزود: فاز دوم توسعه بندر شهید رجایی تجهیز خواهد شد و با فعال شدن فاز سوم این بندر ظرفیت آن به شدت افزایش پیدا می كند و قدرت رقابتی برای این بخش به وجود می‌آید و با رفع تحریم ها خطوط بین المللی دریایی بیشتری در ایران به طور مستقیم فعالیت خواهند كرد.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ضرورت نوسازی ناوگان دریایی، اظهار داشت: در حال حاضر كانتینرهایی كه به مقصد ایران می‌آیند، ابتدا به جنوب خلیج فارس وارد و مجدداً بارگیری می شود و به ایران می آیند كه برای هر كانتینر بین 500 تا 700 دلار فقط پول حمل و نقل مجدد صرف می‌شود و این هزینه ای است كه بر دوش مردم ایران قرار دارد.

وی در ادامه سخنانش گفت: در حوزه ریلی و جاده ای تسهیل تجارت را با اتصال شبكه های ریلی جهان و به ویژه منطقه شبكه های جاده ای و بزرگراهی آسیا پیگیری خواهیم كرد.



** 100 دستگاه لكوموتیو جدید وارد شبكه ریلی می‌شود

آخوندی افزود: در حوزه ریلی قراردادهای منعقد شده كه حداقل 300 واگن مسافری جدید، بیش از 2 هزار واگن باری در حوزه باری و 100 لكوموتیو جدید وارد شبكه ریلی می‌شود و ناوگان ریلی نوسازی خواهد شد.

وی در ادامه به موضوع حمل و نقل ریلی حومه اشاره كرد و گفت: از تهران بحث حمل و نقل ریلی حومه را دنبال می‌كنیم و كرج، قم و شهرهایی كه به تهران منتهی می شود دارای حمل و نقل ریلی به سمت تهران خواهند شد.

وزیر راه و شهرسازی افزود: در حوزه جاده ای هم پیگیر نوسازی ناوگان هستیم و هم كریدورهای توسعه ایران را فعال خواهیم كرد.

وی با اشاره به كریدورهای توسعه در كشور، گفت: یك كریدور در جنوب از بندر امام تا گوادر در دست پیگیری داریم تا در واقع بتوانیم كل ساحل مكران و خلیج فارس دسترسی و كریدور بسیار خوب داشته باشیم.

آخوندی گفت: در كریدور شمال - جنوب هم از بندر امام خمینی (ره) تا بازرگان در غرب ایران در دستور كار است.



** جزئیات مسكن اجتماعی تا پایان فروردین ماه اعلام می شود

وزیر راه و شهرسازی تصریح كرد: در حوزه مسكن، بحث عمده انضباط شهری است كه شهرها قابل سكونت شود در حال حاضر اكثر كلان شهرهای ایران هوای سالم ندارد و گرفتاری بسیار زیادی دارد كه در این زمینه امسال نیز بحث خط انضباط شهری را ادامه خواهیم داد و تلاش می كنیم شهرها را قابل سكونت كنیم و از این وضع افسارگسیخته خارج شویم و سوداگران را از بازار مسكن خارج سازیم.

آخوندی توضیح داد: بازار مسكن به یك بازار اقتصادی كه عرضه و تقاضای واقعی تعیین كننده باشد، تبدیل می شود.

وی سپس اظهار داشت: ساخت حدود 500 هزار واحد مسكونی را در سال برنامه ریزی كرده ایم كه 300 هزار واحد مسكونی شهری آن در بافت فرسوده عملیاتی خواهد شد و 200 هزار واحد مسكونی نیز در روستاها ساخته می‌شود.

وی افزود: در اواخر سال 93 با هماهنگی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی برای طبقات كم درآمد، ساخت 125 هزار واحد مسكونی برنامه ریزی شده كه جزئیات طرح تا پایان فروردین ماه اعلام می شود و با این شیوه برای 60 درصد تقاضای بازار مسكن برنامه ریزی شده است.



** ابلاغ آیین نامه حقوق مسافر در بخش هوایی در آینده نزدیك

وزیر راه و شهرسازی همچنین گفت: برای حقوق مسافر سال گذشته در شورای هواپیمایی كشوری بحث های مفصلی شد و آیین نامه آن آماده شده است كه به زودی ابلاغ خواهد شد.

آخوندی اظهار داشت: آیین حقوق مسافر به منظور توجه بیشتر به حقوق مسافر بیش ازگذشته، تهیه شده و دارای مقدمات زیادی است كه در واقع برنامه های تأخیری، پروازهایی كه انجام نمی شود و شرایط مختلف حقوق مسافر در این آیین نامه تعیین خواهد شد.

وی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی در آیین نامه حقوق مسافران بخش هوایی ناظر بر استیفای حقوق شهروند و مسافر خواهد بود.

اقتصام (1)1574**1558
۰ نفر