۹ اسفند ۱۳۹۳، ۱۴:۱۲
کد خبر: 81523252
T T
۰ نفر
مديركل دفتر بهبود تغذيه:20 تا 30 درصد نمك توليدي كشور استاندارد نيست

سمنان - ايرنا - مديركل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: 20 تا 30 درصد نمك در كشور زيرزميني و غيراستاندارد توليد مي شود.

زهرا عبداللهي روز شنبه در كارگاه منطقه اي نمك در دانشگاه علوم پزشكي سمنان افزود: توليد نمك در كشور و واحدهاي توليدي اين ماده غذايي كه در زندگي مردم نقش مهمي دارد، نيازمند ساماندهي است.

وي يادآور شد: طرح يددار كردن نمك از سال 1368 در كشور آغاز شد كه در آن زمان شيوع بيماري گواتر كه علت اصلي آن كمبود يد است 68 درصد بود.

وي با بيان اينكه ميزان شيوع اين بيماري اكنون در كشور فقط پنج درصد كاهش يافته است، افزود: يددار بودن بيشتر نمك توليدي در كشور مساله دار است و به بررسي نياز دارد.

مديركل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي بر نظارت بخش غذا و داروي دانشگاههاي علوم پزشكي در استانهاي مختلف بر توليد نمك يددار تاكيد كرد.

معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي سمنان نيز هدف از برگزاري كارگروه نمك را نظارت بيشتر بر توليد نمك، چگونگي يددار كردن نمك و كمك به بهبود تغذيه مردم دانست و گفت: كارشناسان تغذيه و غذا و داروي 14 استان كشور در اين كارگاه حضور دارند.

محمدكاظم زينعلي افزود: كارشناسان استانهاي كردستان، اصفهان، البرز، تهران، قم، مركزي، آذربايجان شرقي، خراسان رضوي و ... در اين كارگروه حضور دارند.ك/2

6103