۲۴ دی ۱۳۹۳، ۱۳:۳۸
کد خبر: 81464520
T T
۰ نفر

نعمت زاده: اصلاح قیمت نان ضروری بود

۲۴ دی ۱۳۹۳، ۱۳:۳۸
کد خبر: 81464520
نعمت زاده: اصلاح قیمت نان ضروری بود

تهران - ایرنا - وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اصلاح قیمت نان در واقع پس از 30 ماه كه نرخ آن تغییری نداشت، صورت گرفته و درعین حال با توجه به رشد هزینه های دستمزد و جانبی، اجرای آن ضروری است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمدرضا نعمت زاده روز چهارشنبه در حاشیه افتتاح نمایشگاه بین المللی سیمان، بتن، تكنولوژی های ساخت و ماشین آلات وابسته در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران در گفت و گو با خبرنگاران، اظهار داشت: حدود 70 هزار واحد نانوایی در سطح كشور فعالیت دارند و چنانچه از سوی یك واحد نانوایی تخلفی صورت گیرد، دستگاه نظارتی مربوطه برخورد لازم را انجام خواهد داد.

دولت از دهم آذرماه امسال، قیمت انواع نان (بربری، تافتون، سنگك و لواش) را در سطح كشور حداكثر تا سی درصد افزایش داد.

محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت گفته بود: اصلاح قیمت نان با هدف جبران هزینه های تولید نان مانند هزینه نیروی كار و افزایش قیمت سوخت انجام می شود تا كیفیت نان بهبود یابد و تخلفاتی مانند كاهش وزن نان از بین برود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: دولت گندم را به قیمت 465 تومان در اختیار كارخانه های آرد و نانوایان قرار می داد و این درحالی است كه از كشاورزان به قیمت هر كیلوگرم یك هزار و 50 تومان خریداری می كند.

نعمت زاده یادآور شد: قیمت هركیلوگرم گندم خریداری شده از كشاورزان در سال گذشته 800 تومان بود و امسال با افزایش 250 تومانی به یك هزار و 50 تومان رسید.

سخنگوی دولت گفته بود: دولت برای آنكه نان با كیفیت و ارزان به دست مصرف كنندگان برسد هر سال یارانه می دهد و امسال هم هفت هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت خواهد كرد و در عین حال روند خرید گندم با قیمت بالاتر و عرضه آرد با قیمت پائین تر چندین سال است كه پیاده می شود.

به گفته نعمت زاده، اصلاح قیمت نان موجب شد تا گندم و آرد با افزایش 200 تومانی به نرخ 665 تومان عرضه و به این ترتیب بخشی از یارانه پرداختی جبران شود ، در غیر این صورت باید میزان یارانه مربوطه افزایش می یافت.

اكنون از مجموع 67 هزار و 80 واحد صنفی خبازی(بدون فانتزی، حجیم، نان صنعتی، ‌محلی) 56 هزار و 736 واحد دارای پروانه كسب یارانه ای معادل 84.5 درصد و 10 هزار و 344 واحد دارای مجوز آزادپز معادل 15.5 درصد است.

شمار واحدهای نانوایی كشور 71 هزار و 186 واحد است كه بر حسب نوع پخت نانوایی شامل لواشی برابر 26 هزار و 14 واحد سهم 36.5 درصدی دارند، تافتون با 16 هزار و 651 واحد بالغ بر 23.4 درصد سهم دارند، نانوایی بربری به 17 هزار و 503 واحد می رسد و 24.6 درصد را شامل می شود، سنگك به تعداد 6 هزار و 369 واحد كه 8.9 درصد را در برمی گیرد.

همچنین شمار فانتزی پز دو هزار و 387 واحد 3.4 درصد را شامل می شود، نان حجیم (تولید انبوه)با 634 واحد، نان صنعتی با 12 واحد و نان متفرقه محلی با یك هزار و 616 واحد فعالیت دارند.

سازمان حمایت از مصرف كنندگان و تولیدكنندگان نیز با هماهنگی بازرسی اتاق اصناف و بازرسی ویژه نانوایی ها كار نظارت را برعهده دارند.

اقتصام (3)1559**1558
۰ نفر