۲۹ مرداد ۱۳۹۳، ۲۳:۳۹
کد خبر: 81280671
T T
۰ نفر
كابوس شبانه مادران اسپایكر/ ویدئویی كه داغ عراقی ها را تازه تر كرد

بغداد-ایرنا- فیلم و تصاویر ویدئویی منتشرشده در عید فطر بر روی شبكه های اجتماعی، داغ مادران قربانیان پایگاه هوایی اسپایكر در استان صلاح الدین عراق را تازه كرده و حالا به كابوس شبانه آنان تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، یك زن میانسال عراقی روز دوشنبه گذشته در مقابل وزارت دفاع این كشور در بغداد همراه صدها تن از خانواده های دانشجویان پایگاه هوایی اسپایكر بی تابانه فریاد می زد و جملات اعتراض آمیزی می گفت كه در هیاهوی بحث و جدل های سایر خانواده ها با ماموران مستقر در آن حوالی درهم می آمیخت و گم می شد.

او آمده بود تا نشانی از فرزندش بگیرد. هر بار كه سوال می كردی ، به جای حرف ، هق هق گریه تحویل می داد. پسر نوجوانش كه مادر را همراهی می كرد، گفت او حالا دو هفته ای است كه خواب ندارد.

پسر گفت: مادر تا قبل از انتشار آن ویدئوی لعنتی در شب عید، كمتر بی قراری می كرد، اما از آن شب تا حالا با كابوس های شبانه از خواب می پرد و دقایق طولانی ضجه می زند و گریه می كند.

پدران و مادران دانشجویان اسپایكر می گویند تا آخر راه را خواهند رفت، چرا كه بچه هایشان بی گناه با دستهای بسته كشته شده اند و هنوز از سرنوشت بسیار از آنها اطلاعی در دست نیست.

حادثه اسپایكر زمانی رخ داد كه داعش بعد از 20 خرداد گذشته بر موصل سیطره یافت و كنترل شهرهایی مانند تكریت را به دست گرفت.

اسپایكر، یك پایگاه هوایی در حومه شمالی تكریت است كه از گذشته های دور از مهمترین پایگاههای ارتش عراق بوده و یك مركز آموزشی با سابقه داشته است.

آمریكایی ها بعد از اشغال عراق در سال 2003 میلادی نام این پایگاه هوایی را به یاد خلبان كشته شده آمریكایی در جنگ خلیج فارس، 'اسپایكر' نهادند.

بر اساس اطلاعات موجود، نیروهای داعش با كمك برخی عشایر منطقه و شماری از فرماندهان اسپایكر، زمینه های سقوط این پایگاه را فراهم كردند و 2500 دانشجوی زیر 22 سال در حال آموزش آن را بدون اسلحه به دام انداختند.

روایات زیادی در باره آنان وجود دارد؛ برخی می گویند همه را یك جا اعدام كرده اند و برخی نیز مدعی هستند كه برخی ها را اعدام و بقیه را در مخفی گاههایشان نگهداری می كنند و حتی احتمالا تعدادی از آنان با البغدادی بیعت كرده و نزد داعش هستند.

هنوز معلوم نیست كه این روایات چه میزان صحت دارد، اما منابع محلی عشایری گفته اند كه از اعدام جمع بسیاری از آنان، احتمالا حدود 1700 دانشجوی شیعه این پایگاه مطمئن هستند و انتشار فیلم ویدئویی در روز عید فطر نیز این احتمال را تقویت كرده است.

اكنون هرچه زمان می گذرد و هیاهوی بحران روزهای اول ورود داعش به شمال عراق فروكش می كند، داغ مادران و پدران اسپایكر به سان آتش فشان، صفحات روزنامه ها را می سوزاند.

در بغداد تاكنون دستكم هفته ای دو تا سه بار مادران و پدران اسپایكر تجمع می كنند. صدها خانواده در دیوانیه نیز كه 400 تن از پسران اسپایكر از اهالی این استان بوده اند، تاكنون چند تجمع برگزار كرده اند.

اهالی بابل نیز روز چهارشنبه در مقابل استانداری اجتماع كرده و خواستار روشن شدن وضعیت 250 تن از پسران این استان شدند.

آنها كه پلاكاردها و تصاویر فرزندانشان را حمل می كردند، از مقامات خواستند برای روشن شدن وضعیت فرزندانشان اقدام فوری كنند.

'حسین حاكم جواد' پدر یكی از دانشجویان اسپایكر گفت:' اطلاعی از سرنوشت بچه ام ندارم، خدا كند زنده باشد!'.

ناظران در باره علت بی توجهی نسبت به فاجعه دانشجویان اسپایكر كه به خشم خانواده ها انجامیده ، به دلایل زیادی اشاره می كنند؛ از جمله بحران عمیق امنیتی!

آنها می گویند دولت عراق در تمام 70 روز گذشته با چندین بحران روبه رو بوده كه هر كدام از آنها می توانست یك دولت مقتدر با ثبات را سرنگون كند.

برخی ها معتقدند جریان های سیاسی ، بویژه كردها و سنی ها ، از ابتدا تمایل زیادی به طرح مساله نداشته اند، چرا كه در این ماجرا، كردها دچار مشكل نیستند و سنی ها نیز نه تنها در لیست قربانیان، كسی را ندارند، بلكه برخی عشایر و اهالی سنی استان صلاح الدین نیز متهم به همكاری با داعش در قتل عام اسپایكر هستند و بنابراین، ترجیح می دهند این فاجعه در سكوت به فراموشی سپرده شود.

با این حال، فشار پدران و مادران در هفته های اخیر تا حدودی اثر كرده است. طی دو روز گذشته تحركاتی در پارلمان و دولت صورت گرفته و نوید پیگیری های جدی را می دهد.

وزیر حقوق بشر عراق روز چهارشنبه یك كنفرانس خبری برگزار كرد و در آن خبر داد كه پرونده اسپایكر را به ژنو می برد.

مهندس محمد شیاع السودانی گفت كه پرونده قربانیان پایگاه هوایی در صلاح الدین را به صورت یك لایحه تنظیم شده به جلسه اضطراری شورای حقوق بشر ویژه عراق خواهد برد و علیه عاملان این جنایت به عنوان جنایتكاران جنگی شكایت خواهد كرد.

جلسه اضطراری شورای حقوق بشر با اصرار دولت عراق قرار است با هدف بررسی پرونده هایی مانند پایگاه هوایی اسپایكر، زندان بادوش و محاصره شهر آمرلی توسط داعش برگزار شود.

آمرلی شهری تركمن نشین با مذهب عمدتا شیعه، در شرق تكریت در استان صلاح الدین قرار دارد و اكنون مدت دو ماه است كه بدون آب و آذوقه در محاصره داعش قرار دارد، به گونه ای كه اخیرا مقامات عراق نسبت به وقوع یك فاجعه انسانی در این شهر هشدار داده اند.

خانواده های قربانیان نیز بیكار ننشسته اند. تلاش های آنان در دو ماه گذشته باعث شد اسامی و تصاویر تعدادی از جنایتكاران اسپایكر روی شبكه های اجتماعی قرار بگیرد.

روز چهارشنبه بیشتر خبرگزاری های عراق این تصاویر و اسامی را همراه یك ویدئوی مربوط به كشتار دسته جمعی توسط داعش پخش كردند؛ همان فیلمی كه روز عید فطر توسط داعش در فضای مجازی پخش شد. این افراد از طریق شبكه های مردمی شناسایی شده اند.

عراقی ها اعتقاد دارند كه كشتارها در پایگاه اسپایكر، زندان بادوش در موصل ، راندن اجباری اقلیت های مذهبی در شمال عراق از جمله مسیحیان و ایزدی ها و محاصره شهر آمرلی ، از جمله اقداماتی است كه با حوادث نسل كشی در بوسنی و رواندا در دهه 90 میلادی برابر می كند.



خاورم*1*1770*1551

سرخط اخبار جهان