۱۷ اسفند ۱۳۹۲، ۸:۵۱
کد خبر: 81076803
T T
۰ نفر
آبشارها، غارها و مناطق گردشگری شرق استان گلستان در یك نگاه

گنبدكاووس- ایرنا - آبشارها ، غارها و مناطق گردشگری شهرستان های زیبا و دیدنی شرق استان گلستان، به خاطر دسترسی آسان برای گردشگران و مسافران از اماكن منحصر به فرد این منطقه به شمار می رود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان های شرق استان گلستان به دلیل وجود مناطق جنگلی و استپی، پارك های طبیعی، آبشارهای زیبا و منحصر بفرد طبیعی در شرق استان گلستان در كنار اماكن تاریخی و مذهبی، مكان های مناسبی برای استراحت مسافران و گردشگران است.

آبشارهای متعدد در این طبیعت بسیار زیبا كه در شهرهای رامیان، خان ببین، مینودشت و گالیكش قرار دارد امكان مناسبی برای حضور مسافران و گردشگران نوروزی می باشد.

'' غار و آبشارهای شیرآباد ''

غار و آبشارهای شیرآباد در جنوب روستای شیرآباد از توابع شهر خان ببین در شهرستان رامیان واقع شده است.

این غار در ارتفاع حدود 345متری از سطح دریا قرار دارد و طول آن حدود 235 متر و قطر دهانه آن حدود 9 - 15متر می باشد.

از كف غار آب سرد با دمای 10 - 11 درجه سانتی گراد جاری است و به رودخانه شیرآباد وارد می شود و چندین آبشار بسیار زیبا در محیط جنگلی را تشكیل داده است.

غار شیرآباد یكی از غارهای مهم طبیعی و جالب استان گلستان به شمار می رود كه دست بشر در آن دخالتی نداشته است.

این منطقه به دلیل جاری بودن آب، زیستگاه بسیار خوبی برای برخی از گونه های حیوانی از جمله سمندر كوهستانی ایرانی ( Batracoperus ) می باشد.

این غار اندكی بالاتر از آبشارها قرار دارد كه به دلیل هجواری نام روستای شیرآباد، نام روستا را بر آن نهاده اند.

محیط بیرونی غار را كوهستان و جنگل تشكیل می دهد كه گونه هایی از درختان و درختچه ها نظیر ممرز، افرا، انجیلی، توسكا، همیشك، داردوست، خزه ها و گیاهان گلدار و دیگر گونه ها را می توان مشاهده كرد.

اطراف این مجموعه جذاب و دیدنی، زیستگاه مرال، شوكا، خرس، پلنگ، خوك وحشی، گربه جنگلی و رودك می باشد.

در درون غار نیز به دلیل داشتن شرایط مطلوب و وجود آب، گونه هایی از مهره داران و بی مهره گان نظیر گاماروس، كرم، عنكبوت، خرچنگ آب شیرین، سوسك، خفاش، قورباغه جنگلی و سمندر زیست می كنند.

در سال های اخیر به دلیل حضور مسافران و گردشگران در این مناطق، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان امكاناتی نظیر محل اقامت مسافری ، آب بهداشتی و سرویس های بهداشتی برای مسافران در این مكان فراهم كرده است.

'' گل رامیان ''

گل رامیان با 320 متر ارتفاع از سطح دریا در شش كیلومتری جنوب رامیان و در دامنه كوه پنهان خانه واقع شده است.

مساحت گل رامیان پنج هزار و 670متر مساحت و عمق آن نا مشخص است (به روایتی عمق آن 34تا 35متر و یا تا 60متر هم گفته اند).

منبع تامین آب گل رامیان از بخش داخلی جوشش دارد و سرریز آن به رودخانه قره چای رامیان كه یكی از شاخه های گرگانرود است، وارد می شود.

در گل رامیان گونه های ماهیان شامل ماهی سفید رودخانه ای، سیاه ماهی و ماهی های دیگر را می توان در آن یافت.

عمده ماهیان گل رامیان، سفید ماهی رودخانه ای می باشد و تغذیه این ماهی بیشتر از حشرات آبزی و نرم تنان است این گونه ماهی در این منطقه دارای ارزش صید ورزشی با قلاب می باشد.

از نظر اهمیت تفرجگاهی و توریستی باید گفت كه گل رامیان و محیط های پیرامونی آن بسیار جذاب و دیدنی است و آسفالته بودن جاده نیز دسترسی به این مكان را آسان كرده است.

اطراف آن را درختان پهن برگ پوشانده و خود در نزدیكی مجموعه دلپذیر و با اهمیت ذخیره گاه جنگلی زربین واقع شده است.

تاكنون امكانات خاص رفاهی برای استفاده مسافران و گردشگران در این مكان از سوی متولیان امر شهرستان پیش بینی نشده است با این حال با اندك توجه و دایر كردن امكانات خدماتی و رفاهی می توان از این مكان به عنوان مركزی برای جذب توریسم استفاده كرد.

'' آبشار پشمكی ''

آبشار پشمكی در شرق استان گلستان در 10 كیلومتری جنوب شهر رامیان در روستای پا قلعه واقع است.

این آبشار در مسیر اولنگ به سمت پاقلعه از توابع بخش مركزی شهرستان رامیان واقع است و از شمال شرقی به پل آرام، از جنوب و غرب به ارتفاعات قلعه ماران و از شمال غربی به منطقه تفریحی جامه شوران محدود می‏ شود.

ارتفاع روستای كوهستانی پاقلعه، از سطح دریا 180 متر است و تحت تأثیر اقلیم كوهستانی زمستان‏های سرد و تابستان‏های معتدل دارد.

'' آبشار حسینا ''

این آبشار در 21كیلومتری شهرستان مینودشت قرار دارد؛ حسینا، نام روستایی است كه در مجاورت روستا، چشمه ای وجود دارد و در مسیر خود با ایجاد آبشارهای كوتاه و بلند تا ارتفاع 20متر و غارهای آهكی، مناظر بسیار جذاب و دیدنی خلق كرده است.

'' آبشار لولوم ''

این آبشار در نزدیكی روستای لولوم و در بخش مركزی مینودشت قرار دارد و ارتفاع آن در حدود 50 متر می باشد كه چشم انداز زیبای این آبشار باعث جذب علاقه مندان به طبیعت در این منطقه شده است.

'' آبشار لووه ''

آبشار لووه در شرق شهرستان گالیكش و نزدیكی بوستان ملی گلستان و در جنوب روستای لووه قرار دارد.

آبشار 15متری لووه از مجموعه آبشارهای كوتاه و بلند و پلكانی درست شده و از چشمه های بالادست تغذیه می شود.

اطراف این آبشار پوشیده از درختان سربه فلك كشیده پهن برگ خزری بوده كه بسیار دیدنی است.

همجواری آبشار لووه با بوستان ملی گلستان و قرار گرفتن آن در مسیر جاده بین المللی تهران به مشهد، ارزش جهانگردی ویژه ای به آن بخشیده است.

این مجموعه با ارزش و دیدنی برای حفاظت كامل و مطلوب و همچنین استفاده های علمی ، تحقیقاتی، آموزشی و تفریحی با بخش هایی از جنگل های لووه به عنوان منطقه حفاظت شده به سازمان حفاظت محیط زیست كشور معرفی شده است.

'' آبشار گلستان ''

این آبشار در محدوده بوستان ملی گلستان واقع شده كه ارتفاع آن 19.5 متر و دارای آب همیشگی است و از چشمه های شمالی آبشار تغذیه می شود.

آب آبشار گلستان سرانجام وارد رودخانه مادرسو (دوغ) بوستان گلستان شده و به رودخانه گرگانرود می ریزد.

محیط پیرامونی آبشار به دلیل داشتن جنگل، صخره ها و چشم اندازهای جالب محل تجمع بسیار از علاقه مندان، طبیعت دوستان و زائرین امام هشتم در مشهد مقدس بوده كه ضمن توقف در كنار این آبشار زیبا و جذاب لحظاتی را استراحت می كنند.

در مجموعه تفریحگاه آبشار از سوی سازمان حفاظت محیط زیست، امكانات سرویس بهداشتی، سطل های زباله، نمازخانه، ساختمان نگهبانی و آب لوله كشی وجود دارد.

''غار كیارام''

غار 'كیارام' در شهرستان گالیكش با دسترسی و مسیر آسان به عنوان قدیمی‌ترین غار مسكونی در شمال كشور شناخته شده است.

این غار در شش كیلومتری روستای فرنگ از توابع دهستان فارسیان قرار دارد و بر اساس منابع تاریخی قدیمی‌ترین بقایای حضور انسان كه در استان گلستان كشف شده مربوط به غار 'كیارام' است كه گفته می‌شود به حدود دوره پارینه سنگی میانه (موسترین) تعلق دارد.

''غار سم''

غار' سم ' دومین غار عمیق كشور با عمق 375 متر در ارتفاعات شرقی كوه خواجه قنبر روستای دوزین شهرستان گالیكش قرار دارد.

این غار زیبا و منحصربفرد طبیعی در ارتفاعات 1700 متری كوه خواجه قنبر در منطقه نامیج گالیكش قرار دارد.

جاذبه های طبیعی بكر و زیبای این غار ناشناخته، بهشتی برای طبیعت گردان و كوهنوردان و علاقه مندان به رشته های غارنوردی فراهم كرده است.

تاكنون با تلاش های گروه های كوهنوردی 21 چاه از این غار زیبا كشف شده كه 17 چاه از این غار بوسیله گروه كوهنوردی 'قابوس' گنبدكاووس كشف شده است.

مسافران نوروزی پس از بازدید و استراحت از این مكان های دیدنی در شرق استان گلستان، می توانند به مسیر خود در شرق كشور ادامه مسیر دهند.

علاوه بر آبشارهای و غارهای موجود در شهرهای شرق استان گلستان مناطق دیدنی و طبیعی دیگری در این منطقه وجود دارد كه مسوولان شهرستان هایی شرق استان گلستان امكانات اولیه برای استراحت مسافران در این مكان ها فرار كرده اند.

نیمی از جمعیت یك میلیون و 750 هزار نفری استان گلستان در شهرستان ها رامیان، آزادشهر، گنبدكاووس، مینودشت گالیكش، مراوه تپه و كلاله سكونت دارند.

گزارش: مهدی ابراهیم پور

/622/508
۰ نفر