۹ آذر ۱۳۹۱، ۹:۴۴
کد خبر: 80434067
T T
۰ نفر
كاوش باستانشناسي تپه ريوي در خراسان شمالي آغاز شد

بجنورد - سرپرست هيات كاوش باستانشناسي 'تپه ريوي' در شهرستان مانه و سملقان از توابع خراسان شمالي از آغاز فصل دوم كاوش بر روي اين تپه تاريخي خبر داد.

به گزارش روز پنجشنبه اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی 'محمدجواد جعفری' گفت: این اقدام با هدف تكمیل اطلاعات گمانه لایه نگاری و شناخت توالی استقراری دورانهای مختلف در این محوطه صورت می گیرد.

وی افزود:‌ بخش نخست مطالعات این تپه برای تعیین عرصه و حریم محوطه تاریخی ریوی، ایجاد گمانه های باستانشناسی، میل كوبی و مشخص نمودن محدوده عرصه بر روی زمین و در نهایت ابلاغ ضوابط آن در بهار سال جاری انجام شده بود.

او ادامه داد: در كاوش بخش شرقی تپه ریوی 'الف' یك گمانه لایه نگاری برای شناخت توالی استقراری گذشته این محوطه ایجاد شده بود كه در پی آن شواهدی از وجود یك قلعه حاكم نشین مستحكم از دوران هخامنشی به دست آمد.

سرپرست هیات كاوش با اشاره به محدودیتهای ملی و گستردگی فعالیتهای میدانی گفت: اكنون بخش دوم لایه نگاری نیز با هدف تكمیل اطلاعات گمانه و شناخت توالی استقراری آغاز شده است.

وی در خصوص اهمیت این محوطه نیز گفت: بر اساس مدارك باستانشناسی گستره این محوطه بیش از 110 هكتار با مركزیت تپه های ریوی 'الف و ب' است و مدارك به دست آمده نشانگر توالی استقرار مردم از عصر آهن(سه هزار سال قبل) تا دوران اسلامی میانه(800 سال قبل) در این محدوده می باشد.

جعفری افزود: كشفیات به شكوفاترین و پررونق ترین دورانی كه محوطه به گستردگی یك شهر بوده در دوران هخامنشی(2500 سال قبل) مربوط است لذا اهمیت علمی و فرهنگی آن در منطقه شمال شرق ایران منحصر به فرد می باشد و اكنون مهمترین بخشهای باقی مانده این شهر، تپه ریوی الف و تپه ریوی ب است.

سرپرست هیات كاوش باستانشناسی تپه ریوی همچنین مهمترین عامل تهدید و تخریب این محوطه را فعالیت سه كوره آجرپزی بزرگ در بخشهای میانی و جنوبی آن ذكر و بیان كرد: این فعالیتها در چند سال گذشته تا به امروز باعث تخریب بیش از 30 درصد محوطه شده كه با تداوم این فعالیتها در آینده به یقین اثری از این محوطه برجای نخواهد ماند.

وی توسعه فعالیتهای كشاورزی را از دیگر تهدیدهای این محوطه ذكر كرد و گفت:‌ البته این تهدید با توجه به همكاری مردم منطقه و حمایت مسوولان مهار و ضوابط مناسبی در این خصوص وضع شده است.

محوطه تاریخی ریوی واقع در سه كیلومتری غرب شهر آشخانه مركز شهرستان مانه و سملقان در سال 1346 با شماره 720 در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسیده است.ك/1

626
۰ نفر