۲۸ مهر ۱۳۹۷، ۱۴:۳۰
کد خبر: 83072149
T T
۰ نفر
فعالان صید و پرورش آبزی بوشهر گرفتار درتور مشكلات

بوشهر- ایرنا- صیادان، پرورش دهندگان و صادركنندگان آبزیان در استان بوشهر می گویند: بدلیل وجود نابسامانی و تنگناهای فراوان در این حوزه، به جای صید، خودمان همچون ماهی در تور این مشكلات گیر افتاده ایم.

به گزارش ایرنا، آنان درنشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در استان بوشهر راهكارهای كنترل صید بی رویه، تامین سوخت مورد نیاز گشت های كنترل ذخائر دریایی، ضرورت حركت در جهت آبزی پروری، تامین زیرساخت های سایت های پرورش میگو، حل مشكل مالكیت اراضی پرورش میگو، لحاظ كردن كنش ها و واكنش های جامعه صید و صیادی پیرامون تصمیم های دستگاه های اجرایی، واگذاری كنترل ذخائر دریایی به محیط زیست را خواستار شدند.
همچنین ساماندهی قایق های بدون هویت، پرهیز از عرضه میگوی مولد در بازار، جلوگیری از ورود پساب و فاضلاب به دریا، اعطای تسهیلات كم بهره برای پوشش هزینه های جاری صید و صیادی از دیگر مواردی بود كه در این نشست توسط فعالان حوزه صید و صیادی و آبزی پروری در استان بوشهر مطرح شد.

* تك نرخی شدن سوخت و ساماندهی قایق های بدون مجوز
رئیس اتاق بازرگانی بندر بوشهر گفت: نحوه سوخت رسانی به شناورهای صیادی باید بر اساس فرمول فائو باشد و چه سوخت بین راهی و چه در حوزه صید برابر با عرف و رویه قانونی با یك نرخ عرضه شود.
خورشید گزدرازی افزود: موضوع قایق های بدون هویت و مجوز نیز باید توسط كمیته ای متشكل از اداره های كل بنادر و دریانوردی، شیلات و اتحادیه های صیادی و یگان حفاظت آبزیان استان بوشهر پیگیری شود.

* لایروبی اسكله های صیادی و نظارت و كنترل صید غیر مجاز
وی بیان كرد: موضوع بهسازی و لایروبی بنادر و موج شكن اسكله های شیلاتی بندرگاه، شیلات، دیر، عامری، صلح آباد، نخل تقی و غیره از اهم خواسته های صیادان استان است كه امیدواریم توسط بنادر و دریانوردی استان بوشهر و شیلات پیگیری شود.
گزدرازی ادامه داد: با توجه به كاهش ذخایر آبزیان باید كارگروهی متشكل از دستگاه های ذیربط در زمینه تعیین زمان و مكان صدور مجوزصید و تردد شناورهای صیادی تشكیل شود.
وی تاكید كرد: همچنین شیلات و اتحادیه های صیادی و یگان حفاظت آبزیان در باره نظارت و كنترل جدی روی صید غیر مجاز (قایق های تفریحی و غیره )، صید با ادوات غیر متعارف از جمله تور ترال و كنترل تعداد و میزان ادوات صیادی شناورها اقدام كند.

* تسهیل مشكلات صیادان و پرورش دهندگان با بانك ها
گزدرازی در ارتباط با مشكلات صید و صیادی در حوزه بانك ها اظهار داشت: با بخشودگی سود، جرائم و دیر كرد وام های صنعت آبزی پروی، اتحادیه صید و صیادی نیز متقاضی مساعدت و بخشودگی سود، جرائم و دیر كرد وام های اتحادیه و تعاونی های صیادی هستند.
وی گفت: پیگیری موضوع اعطای تسهیلات كم بهره به منظور نوسازی شناورهای صیادی و كاهش هزینه های جاری بویژه مصرف سوخت شناورها توسط شیلات و بنادر و دریانوردی از دیگر درخواست های صیادان استان بوشهر است.

* كاهش مجوزهای صید
مدیركل شیلات استان بوشهر گفت: ذخایر دریایی محدود است و باید با راهكارهای ممكن از افزایش صید و همچنین دادن مجوز جدید جلوگیری شود.
عباسعلی زنده بودی افزود: اداره كل شیلات استان بوشهر برای كنترل صیدهای بی رویه و جلوگیری از تلاش های غیرقانونی نیازمند تجهیزات و نیروی انسانی مجهزتری است كه این انتظارات تاكنون برآورده نشده است.
وی گفت: دریا و ذخیره دریا متعلق به خود صیادان ایت از این رو انتظار است آنها نیز برای حفاظت از این منابع پیشگام شوند.
زنده بودی افزود: در این ارتباط چنانچه تعاونی های صیادی سوخت مورد نیاز گشت های كنترلی را فراهم كنند یگان شیلات می تواند بصورت روزانه از ذخایر دریایی حفاظت و شاید این مهم بتواند جلوی 90 درصد از تخلف های این حوزه را بگیرد.
وی تاكید كرد: 50 درصد از كنترل صیدهای بی رویه در دست خود صیادان است از این رو امید واریم نسبت به این مهم توجه جدی داشته باشند.

* ضرورت پیشگیری از بحرانی شدن مشكل فعالان حوزه آبزیان
رئیس انجمن آبزیان استان بوشهر گفت: مشكل بخش آبزیان وارد مرحله بحران شده است، طوریكه اكنون از
45 واحد فرآوری محصولات آبزی در این استان تنها 10 درصد آنها فعال است كه این مهم گواه مشكلات موجود است.
وی اظهار داشت: در بازار واحدهای مختلفی عرضه كننده میگوی مولد هستند كه با توجه به پایان یافتن مهلت صید با این مهم برخورد قانونی نمی شود.
زارعی ادامه داد: 32 كشتی فعال در حوزه خلیج فارس كه مشخص شد امتیاز آنها متعلق به برخی از مسئولان است، فعالیت آنها ذخایر ماهی ها را به میزان بسیار چشمگیری كاهش داد.

* در حوزه صید و صیادی قاچاق سوخت نداریم
وی در ارتباط با قاچاق سوخت گفت: در مدت یكماه كه دریابست اعلام شد میزان سوخت كاهش پیدا نكرد و این نشان می دهد كه قاچاق سوخت در حوزه فعالیت های صید و صیادی صورت نمی گیرد.
زارعی ادامه داد: باید سوخت شناروهای صیادی تك نرخی شود.
وی افزود: در استان بوشهر از مجموع 15 تن میگوی پرورشی چهار هزار تن برداشت شده كه از این میزان 600 تن و آن هم بصورت قاچاق صادر شده زیرا صادر كنندگان به دلیل یك سری مسائل از جمله برگشت ارز حاصل از صادرت به سامانه نیما امكان صادرات متعارف را ندارند.

* حوزه آبزیان نیازمند مدیریت راهبردی
یك صیاد بوشهری گفت: صید و صیادی قطب و محور مهم در اقتصاد استان بوشهر است.
عبدالرسوال غریبی افزود: فعالیت های این حوزه نیازمند یك مدیریت راهبردی است زیرا در غیر این صورت نارضایتی آیندگان را فراهم ساخته ایم.
وی تاكید كرد: بخشی از تصمیم های نادرست این حوزه توسط مركزنشینان است كه بدون توجه به كنش ها و واكنش های تصمیم های خود را اجرایی می كنند.
غریبی گفت: اینكه صیادان ما در اثر ناچاری اقدام به صید در آب های كشورهای حوزه خلیج فارس می كنند این موضوع به هیچ وجه زیبنده ساحل نشینان نیست.
وی تاكید كرد: نگهداری و حراست از ذخائر دریایی باید به جای شیلات در دست محیط زیست باشد تا آمار و عملكرد آن منوط به كاهش و افزایش صید نباشد.

* كاهش ذخایر آبزی مشكل اصلی جامعه صیادی
مدیرعامل اتحادیه تعاونی صیادان استان بوشهر گفت: اساسی ترین مشكل جامعه صیادی كاهش شدید ذخائر صید است كه عوامل عمده آن ورود پساب و فاضلاب به دریاست.
محمد كارگر افزود: در این حوزه باید با ورود دستگاه های ذیربط ترسیم استراتژی دریا صورت گیرد كه اكنون در چه وضعیتی قرار داریم و این وضعیت در پنج سال آینده باید چگونه باشد.
وی گفت: در این ارتباط برگزاری كارگروه تخصصی صید و صیادی در استان بوشهر اقدامی قابل تقدیر برای حل مشكل صیادی است.
كارگر یادآور شد: افزایش چندین برابری هزینه های صید و صیادی ایجاب می كند كه به فعالان این عرصه تسهیلاتی كم بهره تعلق گیرد.

* تامین سرمایه در گردش خواست اصلی پرورش دهندگان
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی بندر بوشهر گفت: در زمینه بخشودگی سود و جرائم صنعت پرورش میگوی استان تأمین منابع لازم از محل بند و تبصره 16 بودجه سال 97 توسط سازمان برنامه و بودجه، شیلات و بانك های استان بوشهر پیگیری لازم صورت گیرد.
امیر شهریاری افزود: در سنوات گذشته یكهزار میلیارد ریال به بخش پرورش میگو اختصاص یافت كه این موضوع مشكلات عمده آن را حل كرد.
وی ادامه داد: نزدیك به یك دهه از عمر زیرساخت های ایجاد شده برای پرورش میگو در استان بوشهر می گذرد كه در این ارتباط باید به منظور اصلاح، مرمت و بازسازی زیرساخت های سایت پرورش میگوی استان توسط سازمان برنامه و بودجه و شیلات استان بوشهر با مشاركت اتحادیه های سایت های پرورش میگو پیگیری لازم صورت گیرد.
شهریاری افزود: موضوع تامین اعتبار سرمایه در گردش كم بهره مورد نیاز صنعت پرورش میگوی استان توسط بانكهای عامل و شیلات استان بوشهر از دیگر مطالبات فعالان حوزه پرورش میگو در استان بوشهر است.

* اسناد اراضی پروش میگو به تولید كنندگان واگذار شود
وی گفت: اصلاح فرآیند صدور و تحویل اسناد زمین های واگذاری به بهره برداران حوزه صنعت پرورش میگو از دیگر مطالبات تولید كنندگان است كه انتظار می رود تا حصول نتیجه توسط شیلات، راه و شهرسازی، امور اراضی و جهاد كشاورزی بوشهر پیگیری شود.
شهریاری افزود: با توجه به نیاز مبرم سایت های پرورش میگو به آب شیرین برای تامین نیاز كارگران انتظار می رود با ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی شاهد تحقق این مهم باشیم.

* ضرورت اعمال معافیت بیمه ای و حل مشكل ثبت سفارش نهاده های پرورش دهندگان
وی در ارتباط با مشكل تولیدكنندگان درحوزه تامین اجتماعی گفت: موضوع معافیت سهم كارفرما تا سقف پنج كارگر برای كارگاه های تولیدی، برای تمام فصول، توسط سازمان تامین اجتماعی اجرا شود.
شهریاری تاكید كرد: با وجود صراحت قانون در باره معافیت سهم كارفرما تا سقف پنج نفر كارگر برای كارگاه های تولیدی سازمان تامین اجتماعی این معافیت را فقط در فصل های تولید برای مراكز تكثیر اعمال می كند.
وی گفت: در حوزه تولید لارو، غذا، پرورش و فرآوری نیاز است كمیته تخصصی دستگاه های ذیربط جهت بروز رسانی دانش فنی و استفاده از روش ها و تكنیك های جدید و به روز در صنعت پرورش میگو تشكیل شود.
شهریاری گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق بازرگانی نیز می توانند نسبت به برگزاری دوره آموزشی در زمینه ثبت سفارش كالا اقدام كنند.
وی در ارتباط با مشكلات ارزی صادر كنندگان میگوی پرورشی گفت: موضوع تعهد برگشت ارز حاصل از صادرات كه به دغدغه ملی تبدیل شده كه باید توسط مسئولان استان بصورت مجدد پیگیری شود.
شهریاری اظهار داشت: از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز انتظار می رود نسبت به حل فوری مشكل ثبت سفارش و واردات اقلام مورد نیاز واحدهای، تولید، تكثیر، پرورش، فرآوری و بسته بندی آبزیان اقدام كند.

* تامین برق سایت های پرورش میگو در اولویت است
مدیرعامل شركت توزیع نیروی برق استان بوشهر گفت: با تصمیم پرورش دهندگان میگو برای افزایش بهره وری در واحد سطح برق مورد نیاز آنها نیز افزایش پیدا كرده است.
امرالله پاراد افزود: برقدار كردن سایت ها را در اولویت قراردادیم و نسبت به تحقق آن اهتمام جدی داریم.
وی افزود: در این ارتباط سایت های دلوار و مند شهرستان های تنگستان و دشتی به عنوان اولویت های مهم در دستور شركت توزیع برق قرار گرفته است.

* مدیریت ذخایر آبزی اولویت شیلات باشد
نماینده شهرستان های دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: وقتی جمعیت جهان در هر 25 سال 2 برابر می شود این موضوع در كنار وجود زمین، دریا و آب ثابت ایجاب می كند كه به جای صید سنتی به سمت آبزی پروری حركت كنیم.
شهریاری افزود: مدیریت ذخائر از كارهای ضروری شیلات است كه باید نسبت به آن توجه ویژه و لازم را داشته باشد.
وی گفت: فعالیت لنج ها مربوط به دوره قاجاریه است و با گذشت این همه سال نباید زندگی ساحل نشینان وابسته به حركت این لنج های قدیمی باشد بلكه باید آنها به سرمایه گذاری در طرح های پرورش میگو و ماهی در قفس ترغیب كرد.
شهریاری در ارتباط با سایت پرورش میگوی مند بیان كرد: با توجه به قول هایی كه در سال گذشته برای تحقق این مهم داده شده انتظار است این سایت هر چه سریع تر برق رسانی شود.
وی یادآورشد: بخشی اراضی پرورش میگوی دلوار نیز توسط راه و شهرسازی استان بوشهر تملك شده كه امیدواریم با هدف حمایت از این صنعت در باره این موضوع تصمیم گیری مناسبی لحاظ شود.

* دولتی كردن مالكیت اراضی پرورش میگو اجحاف به تولید و مردم است
استاندار بوشهرگفت: انتقال مالكیت و تغییر اراضی واحدهای تولیدی اقتصادی بویژه در بخش پرورش میگو توسط دستگاه های دولتی این استان ممنوع شد.
عبدالكریم گراوند افزود: چنانچه دستگاهی مانند راه و شهرسازی قصد تملك این اراضی را داشته باشد این انتقال تابع یك سری قوانین و مقررات است و در غیر این صورت انتقال خلاف قوانین و مقررات است.
وی بیان كرد: در ارتباط با زمین های پرورش میگو كه در محدوده شهرها قرار می گیرند منابع طبیعی باید برای انعقاد قرارداد با اداره كل مسكن راه و شهرسازی از انتقال مالكیت آنها خودداری كند.
گراوند تاكید كرد: انتقال مالكیت های اراضی پرورش میگو به دستگاه های دولتی اجحاف درحق مردم و تولید است.
وی ادامه داد: در ارتباط با سایت پرورش میگوی مند نیز شركت توزیع برق استان موظف است در موعدد مقرر نسبت به برق رسانی آن اقدام كند.
استاندار بوشهر با اشاره به كاهش ذخائر دریایی ادامه داد: باتوجه به تحلیل رفتن این ذخایر شیلات باید با بهره گیری از تمامی ظرفیت ها و بویژه تعاونی های صیادی این موضوع را مدیریت كند.
وی گفت: آموزش با هدف توجیه آنها از جمله راهكاری است كه می تواند به پایداری ذخائر دریایی كمك كند.
وی در ارتباط با هزینه های بندری نیز گفت: مقرر شده هزینه های این بخش بجای محاسبه با نرخ ارز آزاد با ارز نیمایی محاسبه شود كه این مهم نقش پررنگی در كاهش هزینه های بندری ایجاد می كند.
گراوند افزود: امید است با این تعرفه ها به میزان ثابتی برسد تا دغدغه فعالان این عرصه بطور كامل برطرف شود.
وی بیان كرد: در ارتباط با موضوع سوخت شناورها نیز مشكل برطرف شده و مسایل جزئی پیرامون این موضوع نیز بزودی ساماندهی می شود.
7212/6043

سرخط اخبار استان‌ها