۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۲۱:۵۲
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85479654
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

هشدار سازمان ملل درباره تاثیر آوارگی جمعی از رفح بر اقشار آسیب پذیر غزه

نیویورک – ایرنا- سازمان ملل متحد با اعلام اینکه ۶۰۰ هزار نفر از رفح به اجبار آواره شده اند، درباره تاثیرات خطر آوارگی دسته جمعی از رفح برای اقشار آسیب پذیر در نوار غزه هشدار داد.

به گزارش ایرنا، دفتر هماهنگی حقوق بشر سازمان ملل متحد در فلسطین (اوچا) روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد که بیش از ۶۰۰ هزار فلسطینی به زور از رفح و ۱۰۰ هزار نفر دیگر از شمال غزه آواره شده اند.

اوچا تصریح کرد که این آوارگی اجباری کودکان، سالمندان و کسانی را که دارای معلولیت یا بیماری مزمن هستند» را در معرض خطر جدی قرار داده است.

دفتر هماهنگی حقوق بشر سازمان ملل تاکید کرد که نیروهای اسرائیلی باید از اجبار آوارگان داخلی در غزه برای جابجایی دست بردارند و در عوض نیازهای اولیه آنها را تامین و ورود و توزیع کمک های بشردوستانه و سایر نیازهای زندگی آنان را تسهیل کنند.

فرحان حق معاون سخنگوی سازمان ملل نیز روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگار درباره وضعیت غزه گفت:  دفتر هماهنگی امور بشردوستانه (OCHA) می‌گوید که چند روزی است که گذرگاه‌ها به سمت جنوب غزه بسته شده‌اند، دسترسی آنها ناامن و از نظر لجستیکی قابل دوام نیست.

او توزیع منظم سوخت بدون واردات آن و نبود ارتباطات را تقریبا غیرممکن  دانست و تاثیرات این وضعیت برای بیش از دو میلیون نفر ساکن غزه را  ویرانگر دانست.

فرحان حق همچنین تصریح کرد که در همین حال، اوچا می گوید که وضعیت در کرانه باختری از جمله بیت المقدس شرقی، در بحبوحه خشونت مستمر  نیروهای اسرائیلی و شهرک نشینان، تخریب اموال غیرنظامیان و آوارگی بیشتر، همچنان نگران کننده است.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

کابینه جنگ رژیم اسرائیل ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۶ می ۲۰۲۴ نیز به رغم مخالفت‌های بین‌المللی، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از ۱۸ اردیبهشت بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده‌ است و بدین ترتیب، رفح شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بسته است.

اسرائیل همچنین به بهانه نابودی حماس قصد دارد به شهر مرزی رفح، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی پناه گرفته‌اند، حمله کند که این موضوع باعث نگرانی های بین المللی شده چرا که وضعیت نوار غزه را وخیم‌تر می‌کند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت غزه، شمار شهدای غزه تا این لحظه به ۳۵ هزار و ۲۳۳ نفر و تعداد مجروحان نیز به ۷۹ هزار و ۱۴۱ نفر رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha