۲۱ تیر ۱۳۸۴، ۰:۰۱
کد خبر: 9753487
T T
۰ نفر
یک بانوی نگارگر: بخشی از تمدن و فرهنک ایرانی در نگارگری تجلی یافت # تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 21/04/84 داخلی.فرهنگی.نگارگری.خطیبی. "اکرم خطیبی" نگارگر و پژوهشگر هنری می گوید که بخشی از تمدن و فرهنک ایران در آثار نگارگران تجلی یافته و درقالب هنر به دیگر مناطق دنیا رفت.
وی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ایرناافزود: کهن ترین نگارگران ایران براساس اسناد،حجاری ها ونقش های روی اشیا(سفال )،توانسته اند تمدن دیرینه افتخارآمیز خود را به صورت پیام به دیگران انتقال دهند. او اظهار داشت:نگارگری هنر اصیل ایرانی است که می تواند با رنک های خاک (بدون طرح مینیاتور) پیام زمان خود را بدهد. وی افزود : نگارگر با احساس صادقانه، تجربه های عمیق، همدلی با طبیعت و خلاقیت آثار خود را خلق می کند. خطیبی افزود: نگارگران ابتدایی، طراحان نقش های ظروف سفالی بودند که اشکال و طرحهای بدیع و خاصی را ابداع می کردند و این طرح و نقش ها،واقعی و به شدت تاثیرگذار بوده و اساس طراحی ایران را تشکیل می دادند. وی ادامه داد:نقاشی یک زبان بین المللی است که به وسیله چشم تشخیص داده و یا با حس فهمیده می شود. وی پیوند نزدیک با زندگی را از ویژگی های خاص هنر ایران دانست و افزود: تار و پود هنر ایرانی از تجربیات بشری بافته شده است. او می گوید که آثارش را با استفاده از رنک های اصیل خاک،خاک معادن و ورق طلا، شنجرف و سرنج خلق می کند و هنر اصیل ایرانی را با هنر روز در چندین دهه تلفیق کرده است. وی گفت:نقاشی درایران تابع اندیشه های فلسفی،زندگی و شعر بوده و متاسفانه کسی بطور اصولی در راه هنر نگارگری قدم برنداشته است. خطیبی ماندگاری و دوام آثارنقاشی را عاملی برای بررسی و بازشناخت تاریخ تمدن ایران برشمرد و گفت : درصورتی که یک هنر از این ویژگی برخوردار باشد می توان بخشی از اطلاعات تاریخی را آن به دست آورد. این هنرمند که در ارایه آثار خود بر هنرهای اصیل و مردمی ایرانی تاکید دارد، به استفاده از خاک ایران برای تهیه رنک های نقاشی روی آورده است. وی تاکنون آثار خود را در کشورهای فرانسه، هلند، آلمان، آمریکا، کانادا ، انگلیس و چند کشور عربی به نمایش گذاشته است. خطیبی در تلاش است تا در آثار خود زندگی، فرهنک، آداب و رسوم ایرانیان را نشان داده و معتقد است که نقاشی ایرانی امتداد سنت های هزاران ساله این سرزمین و یکی از منابع تحقیقاتی وپژوهشی تاریخ هنر و فرهنک ایران می باشد.
خطیبی تاکنون 30 اثر نقاشی خود را به سازمان اسناد و گنجینه ی کتابخانه ملی ایران اهدا کرده و کتابی باعنوان "نقش و رنک ده هزار ساله ایران" را نیز به رشته تحریر در آورده است. دراین کتاب ویژگی های هنر وتمدن ایرانی از دوران قبل ازاسلام شرح و توصیف شده است. فراهنک 1889/ 1917
۰ نفر