۱۳ تیر ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 9385973
T T
۰ نفر

نفرت فزاینده مردم اروپا از آمریکا

۱۳ تیر ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 9385973
نفرت فزاینده مردم اروپا از آمریکا ................................................
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 13/04/86 خارجی.سیاسی.آمریکا.نظرسنجی.
افکار عمومی جهانی از سیاست های غلط ایالات متحده آمریکا درمناطق مختلف جهان نفرت پیدا کرده است و این مساله حتی درنتایج نظرسنجی های صورت گرفته توسط غربیها و در کشورهای غربی می توان مشاهده کرد.
باید اذعان کرد که نفرت و انزجار از سیاست های آمریکا در جهان عمیق شده است، اما نه فقط در ذهن مسلمانان جهان، بلکه این نفرت در اروپا هم که به صورت سنتی همپیمان آمریکا محسوب می شود، حلول کرده است.
نظرسنجی های صورت گرفته توسط موسسه ها و مراکز افکارسنجی اروپایی و آمریکایی بعد از اشغال عراق توسط آمریکا نشان داده که محبوبیت ادعایی دولت بوش از سال 2003 میلادی رو به کاهش بوده است.
حتی تشکیل اداره "دیپلماسی عمومی" در وزارت امور خارجه آمریکا، نیز نتوانسته است مانع از تسریع در روند رو به نزول جایگاه آمریکا در سراسر جهان شود.
اوایل هفته گذشته نتایج نظرسنجی موسسه "هریس اینتراکتیو" که در نشریه انگلیسی"فایننشنال تایمز" منعکس شده بود، نشان می داد که 11 درصد از مردم آمریکا دولت فعلی خود را تهدیدی برای کشورشان می دانند.
جالب اینکه در این نظرسنجی 32 درصد از پرسش شوندگان اروپایی، به ویژه اسپانیایی ها با 46 درصد، آلمانی ها با 32 درصد و فرانسویان با 31 درصد آمریکا را بزرگترین تهدید برای اروپا بشمار می آورند.
نظر سنجی های سال گذشته این موسسه نیز نشان داده بود که از هر دو نفر در اروپا یکی عقیده دارد که آمریکا در عرصه بین المللی عمدتا نقشی منفی را ایفا می کند.
همچنین تحقیقاتی که شبکه تلویزیونی "بی.بی.سی" در سال گذشته انجام داده بود، حاکی از این بوده است که فقط کمتر از یک سوم (29 درصد) مردم سراسر جهان معتقد به تاثیرگذاری مثبت آمریکا هستند.
در سال 2004 و 2005 میلادی، 40 درصد از پرسش شوندگان معتقد به ایفای نقش مثبت آمریکا بودند.
73 درصد از مجموع 26 هزار نفری که از 25 کشور - از جمله آمریکا - در این مطالعه شرکت کرده اند، اقدام نظامی به رهبری جورج بوش علیه عراق را اشتباه دانستند.
در آمریکا 57 درصد پرسش شوندگان سیاست دولت شان را در قبال عراق مردود دانستند.
نظرسنجی موسسه "بیو" نیز سال گذشته از بین 17 هزار شهروند اروپایی که بیشترآنها تابعیت کشورهای همپیمان آمریکا را دارند. نشان می دهد که76 درصد اسپانیایی ها جنک علیه تروریسم به شیوه آمریکا را قبول ندارند.
60 درصد بریتانیایی ها جنک عراق و اشغال این کشور را عامل مهم خطرناک شدن جهان عنوان کرده اند.
"دوک میلر"، رییس موسسه مطالعاتی تحقیقات نظرسنجی آمریکایی گلوبال اسکن در این خصوص به خبرگزاری فرانسه گفته است که منفی بودن وجهه آمریکا احتمالا به وقایعی که در خاورمیانه رخ می دهد و همچنین نبود تناسب میان ارزش های تبلیغی این کشور با رفتارش برمی گردد.
دید منفی افکار عمومی اروپا نسبت به اشغال عراق، زندانهای مخفی سازمان اطلاعات آمریکا(سیا) و انتقال اطلاعات شهروندان اروپایی به آمریکا از جمله مواردی است که برای مردم این قاره از جهان به ویژه در کشورهای فرانسه، آلمان و اسپانیا به هیچ وجه قابل درک نیست.
* چرا آمریکا ستیزی ؟ از پایان جنک سرد و فروپاشی اتحاد شوروی و رهایی اروپای شرقی و به هم خوردن دنیای دوقطبی، اغلب گفته می شود که امروز آمریکاستیزی از این سرچشمه می گیرد که به اصطلاح "اوبر ودرین"، وزیر امور خارجه فرانسه، ایالات متحد اکنون "زبرین قدرت" شده است.
دراین تعبیر فرض بر این است که سیادت یا هژمونی آمریکا درگذشته توجیه پذیرتر بود، به این دلیل که اولا آمریکا بر تعداد کمتری از کشورها سلطه داشت، و ثانیا در برابر شوروی ایستاده بود.
بعد از پایان جنک سرد و تسلط تدریجی آمریکا، اقدامات ایالات متحده در مناطق مختلف جهان از شرق اروپا گرفته تا شاخ آفریقا وهمچنین در خاورمیانه بتدریج زمینه های ایجاد نفرت در افکار عمومی جهانی را ایجاد کرده است.
حمله به افغانستان و سپس به عراق و همچنین مداخله های مکرر در امور داخلی کشورها، از جمله مواردی بوده که زمینه های بروز حس نفرت نسبت به آمریکا را ایجاد کرده است.
حادثه 11 سپتامبر و امنیتی شدن فضای بین المللی، اگرچه توانست متحدان اروپایی آمریکا را مجاب به همکارهای تنگاتنک با ایالات متحده کند، اما در نموداری وارونه، وجهه سیاستهای آمریکا نزد افکار عمومی اروپایی بشدت تنزل پیدا کرد.
بنظر می رسد نگاه مردم اروپا به آمریکا درآینده بتواند در خط مشی رهبران جدید اروپا در تعامل خود با کاخ سفید تاثیرگذار باشد.
راهبرد.1878.1552 شماره 134 ساعت 04:19 تمام انتهای پیام P13.23-04-19
۰ نفر