معاون وزیر کشور: تحقق گفتمان وفاق ملی با تضارب آرا امکان پذیر است

بوشهر - ایرنا- معاون سیاسی وزیر کشور گفت: تحقق گفتمان وفاق ملی با تضارب آرا امکان پذیر است، زیرا این مهم ریشه در باورهای اسلامی- ایرانی دارد و اگر همگان به این چارچوب پایبند و وفادار باشند، خیر و صلاح کشور تضمین خواهد شد زیرا آینده ایران در آرامش، هم‌افزایی و به رسمیت شناختن تنوع نظرها نهفته است.

علی زینی وند روز چهارشنبه در بازدید از دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان بوشهر اظهارکرد: این وفاق به معنای همگرایی و هم‌افزایی برای حل مشکلات مردم است؛ به جای تمرکز بر مسائل حاشیه‌ای، همه ظرفیت‌ها باید بر ایجاد تحول، توسعه و پیشرفت در راستای منافع مردم متمرکز شود.

معاون سیاسی وزیر کشور با اشاره اینکه این رویکرد می‌تواند آرامش، امید و نشاط را در جامعه تقویت کند ادامه داد: جای خوشحالی است که این آرامش مورد تأیید و تأکید رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفته است و ایشان یکی از ویژگی‌های شرایط کنونی را آرامش و دوری از جنجال‌های سیاسی دانسته‌اند؛ امری که ریشه در شعار وفاق ملی رئیس‌جمهور دارد و ایشان نیز نسبت به آن وفادار بودند.

زینی‌وند بیان کرد: ابعاد مختلف وفاق ملی باید مورد بررسی و تأمل قرار گیرد زیرا این مفهوم فراتر از چینش نیروی انسانی در دولت است و تعریف ساختار مدیریتی و تنظیم ترتیبات اجرایی کشور و استان‌ها در راستای منافع ملی باید حول مفاهیمی مانند مصالح کشور، امنیت ملی، و توسعه پایدار شکل بگیرد.

وی ادامه داد: وفاق باید در موضوعاتی چون منافع مردم، توسعه کشور، اصول اساسی، و نوع مواجهه با عرصه بین‌المللی تجلی یابد؛ بویژه در شرایط کنونی که گرچه در ظاهر در چارچوب دیپلماسی رفتار می‌کنیم، اما درعمل درگیر نوعی جنگ تمام‌عیار در نظام بین‌الملل هستیم.

معاون سیاسی وزیر کشور گفت: در چنین وضعیتی، وفاق و هم‌افزایی میان جریان‌ها و نیروهای سیاسی ضروری است و همه جناح‌ها با اندکی تسامح و درک مشترک از مسائل اساسی کشور می‌توانند در مسیر تحقق وفاق ملی گام بردارند.

معاون وزیر کشور: تحقق گفتمان وفاق ملی با تضارب آرا امکان پذیر است

زینی‌وند اظهار کرد: در کمتر از یک سالی که از عمر دولت چهاردهم گذشته، رئیس‌جمهور خود پرچم‌دار این شعار بوده و حمایت و تأیید رهبر انقلاب از دولت، پشتوانه‌ای قوی برای تحقق این راهبرد ملی است.

معاون سیاسی وزیر کشور گفت: در سطح استان‌ها نیز باید این رویکرد پیاده‌سازی شود. مبنای شعار وفاق ملی، گفت‌وگو است و باید بیشتر گفت‌وگو کنیم؛ زیرا گفت‌وگو معجزه می‌کند و اقناع‌سازی، درک متقابل و تفاهم از دل گفت‌وگوهای واقعی و آزادانه بدست می‌آید.

زینی‌وند یادآور شد: در نشست‌های مختلف، با حضور دیدگاه‌های متفاوت، می‌توان به نقطه‌ای میانه و مشترک رسید زیرا نیاز جامعه امروز، تفاهم و توافق در همه عرصه‌هاست، اگر همه مثل هم فکر کنیم، جامعه از تضارب آرا و تنوع اندیشه محروم می‌شود؛ در حالی که خلاقیت، جذابیت و نوآوری در بستر تنوع فکری شکل می‌گیرد و این همان روح وفاق است.

معاون وزیر کشور: تحقق گفتمان وفاق ملی با تضارب آرا امکان پذیر است

معاون سیاسی وزیر کشور بیان کرد: وقتی وفاق به‌عنوان نقطه مرکزی در سیاست‌گذاری‌ها تعیین شود، گفت‌وگو، مناظره و حتی اختلاف‌نظر می‌توانند در مسیر صحیح قرار گیرند و در دل همین گفت‌وگوها، توافق و اجماع بر سر مسائل اساسی کشور حاصل شود که تحقق این هدف مهم، بخشی از وظیفه مدیران اجرایی کشور است.

وی گفت: اگرچه طرح وفاق ملی در دولت دکتر پزشکیان به‌طور جدی مطرح شده، اما این مفهوم ریشه در روحیه، فرهنگ و هویت ایرانی-اسلامی ما دارد و مبتنی بر ادب، تسامح، هم‌فهمی و هم‌افزایی است.

معاون سیاسی وزیر کشور تاکید کرد: اینکه رهبر انقلاب بر این سبک تعامل و سلوک اجتماعی تأکید دارند، نشانه روشنی است که رئیس‌جمهور مسیر درستی را انتخاب کرده است. البته در کشوری که دولت‌ها با دیدگاه‌های گوناگون روی کار آمده‌اند، تثبیت وفاق نیازمند گفت‌وگو، نظریه‌پردازی، کار رسانه‌ای و حتی بررسی‌های تاریخی و تطبیقی است.

زینی‌وند عنوان کرد: براساس رویکردهای تطبیقی مشخص شده کشورهایی که بر مبنای ارزش‌های مشترک به توافق رسیده‌اند، در اداره امور خود موفق‌تر عمل کرده‌اند.

وی بیان کرد: عناصر وفاق ملی باید به‌صورت یک منشور مدون درآیند و به استانداران و مدیران ابلاغ شوند که این مفاهیم در سخنرانی‌های رئیس‌جمهور، تحلیل‌های راهبردی وزیر کشور و در ادبیات دولت دیده می‌شود.

زینی‌وند عنوان کرد: اگر همگان به این چارچوب پایبند و وفادار باشند، خیر و صلاح کشور تضمین خواهد شد زیرا آینده ایران در آرامش، هم‌افزایی و به رسمیت شناختن تنوع نظرها نهفته است.

وی یادآور شد: در این چارچوب، هر فردی که به وفاق ملی باور داشته باشد، می‌تواند در دولت مسئولیت بپذیرد و به‌عنوان بازوی اجرایی دولت ایفای نقش کند؛ چراکه این رویکرد ریشه در عقلانیت، شریعت و فرهنگ غنی ایران - اسلامی دارد و از هر جهت قابل تبیین و دفاع است.

وفاق ملی باید در دل استان‌ها شکل گیرد

زینی‌وند عنوان کرد: امیدواریم در استان بوشهر با تکیه بر این نگاه، شاهد دوره‌ای از تحول، رونق و آرامش در راستای پیشبرد امور مردم باشیم.

معاون سیاسی وزیر کشور ادامه داد: استان بوشهر با ظرفیت‌های انسانی و اقتصادی خود، در تحقق این رویکرد ملی، نمونه‌ای موفق و قابل الگوبرداری است.

زینی‌وند یادآور شد: در فضای استان بوشهر، که استانی تاریخی و اثرگذار با پیشینه‌ای فرهنگی، اقتصادی و هویتی است، نمی‌توان از نقش بنیادین آن در تاریخ ایران چشم‌پوشی کرد و امروز هرجا سخن از مرور تاریخ ایران باشد، بوشهر به‌عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از هویت ملی حضور دارد.

وی بیان کرد: بر همین اساس، اقوام مختلف از سایر استان‌ها در اینجا ساکن شده‌اند و تنوع جمعیتی بالایی به وجود آمده است.

معاون سیاسی وزیر کشور گفت: بوشهر از نظر اقتصادی نیز یکی از مراکز مهم تولید محصولات استراتژیک مانند نفت، گاز و پتروشیمی به شمار می‌آید و در سطح جهانی در این حوزه‌ها جایگاه معتبری دارد، این استان همچنین از نظر نیروی انسانی، استانی مستعد و پیشرو است.

وی افزود: در فضای کنونی و با توجه به رویکرد وفاق ملی که از شعارهای محوری رئیس‌جمهور است، باید توجه داشت که در ادوار مختلف تشکیل دولت‌ها، گرایش‌های سیاسی در نحوه مدیریت دولت‌ها بی‌تأثیر نبودند و در برخی دولت‌ها این گرایش‌ها پررنگ‌تر و در برخی دیگر کمرنگ‌تر بودند.

معاون سیاسی وزیر کشور تصریح کرد: تحقق شعار وفاق ملی، کاری ساده نیست و باید از دل استان‌ها شکل بگیرد.

وی گفت: در این زمینه، استان بوشهر با تیم مدیریتی خود و استانداری‌ که شناخت خوبی از ظرفیت‌های این استان دارد، یکی از استان‌های موفق در تحقق این وفاق بوده است.

معاون وزیر کشور: تحقق گفتمان وفاق ملی با تضارب آرا امکان پذیر است

ایرنا رسانه‌ای حرفه‌ای در تحقق وفاق ملی و ایجاد امید اجتماعی است

معاون سیاسی وزیر کشور با تاکید بر ضرورت تحقق وفاق ملی به عنوان شعار کلیدی دولت،گفت: رسانه‌ها بویژه خبرگزاری ایرنا مرجعی حرفه‌ای و موثر در ایجاد امید اجتماعی است زیرا با اینکه نوعی ارگان رسمی دولت محسوب می‌شود، در همه این سال‌ها توانسته مرجعیت رسانه‌ای خود را حفظ کند.

وی بیان کرد: این رسانه هم در عرصه داخلی و هم در سطح بین‌المللی، یکی از منابع معتبری است که می‌توان با اطمینان به آن اعتماد کرد و اهمیت این موضوع در آن است که ایرنا در دولت‌های مختلف با گرایش‌های متفاوت، توانسته هویت حرفه‌ای خود را نگهدارد.

زینی‌وند افزود: هم قدمت و ساختار این رسانه و هم نیروهای انسانی‌ای که در بدنه آن در حوزه‌های خبری و دیگر بخش‌ها تربیت شده‌اند، از نقاط قوت آن به شمار می‌روند.

وی گفت: ایرنا با رویکردی بی‌طرفانه، توانسته در ادوار مختلف برای ایجاد امید و نشاط در جامعه نقش مؤثری ایفا کند و این نیازمند کار حرفه‌ای رسانه‌ای است و تنها با اقدامات سطحی یا رسانه‌ای جهت‌دار نمی‌توان این هدف را محقق کرد.

زینی‌وند ادامه داد: این فعالیت باید مبتنی بر رسالت و رویکردی باورپذیر باشد و مردم در زندگی روزمره خود با مسائل ملموس مواجه‌اند و آنچه حتی به نام دولت و نظام منتشر می‌شود، باید برای آنها قابل درک و باور باشد.

معاون سیاسی وزیر کشور گفت: نه کوچک‌نمایی خدمات و واقعیت‌ها می‌تواند حقیقت را پنهان کند و نه بزرگ‌نمایی اغراق‌آمیز، واقعیت را افزایش می‌دهد.

وی بیان کرد: واقعیت، همان چیزی است که مردم با آن در زندگی روزمره مواجه‌ هستند و ایرنا با پایبندی به این اصل و با حفظ واقع‌گرایی در عملکرد رسانه‌ای خود، مرجعیت خبری‌اش را تثبیت کرده‌است.

معاون وزیر کشور: تحقق گفتمان وفاق ملی با تضارب آرا امکان پذیر است

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha