تمام نهادهای رسمی بخش قرآنی دارند

تهران- ایرنا- دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور گفت که تمام نهادهای رسمی و وزارتخانه‌ها بخش قرآنی دارند و این موضوع یکی از دستاوردهای انقلاب است. 

به گزارش ایرنا از معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام سید مصطفی حسینی در دومین روز گردهمایی روسای گروه و کارشناسان دفاتر قرآن و عترت ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یک روز بسیاری دستگاه‌ها و وزارتخانه ها بخش قرآنی نداشتند؛ اما در حال حاضر با اینکه به قله نرسیده ایم و فاصله داریم هیچ ساختار رسمی نداریم که بخش قرآنی نداشته باشد و این دستاورد بزرگی است.

وی افزود: امروز ما از تبدیل مرکز توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی به معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و از این که ساختار تشکیلاتی فعالیت‌های قرآنی در کشور روز به روز ارتقاء می یابد، خوشحالیم اما نیروی انسانی مومن، متعهد، انقلابی و پای کار می تواند از ساختار محافظت کند و کار را انجام دهد. بنابراین توجه به سرمایه نیروی انسانی بسیار مهم است.

تمام نهادهای رسمی بخش قرآنی دارند

امام جمعه زنجان اضافه کرد: نقش مهمی که قرآنی ها بر عهده دارند این است که در مسائل کشور اثرگذاری داشته باشند؛ در موضوع های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی مثل بحران آب و ناترازی انرژی نقش ایفا کنند و از ظرفیت طرح هایی مانند زندگی با آیه ها و پویش های مختلف الگوی صرفه جویی را به مردم بیاموزند.

این حافظ قرآن بر لزوم نقش آفرینی موسسات و فعالان قرآنی در مسائل روز جامعه تاکید کرد و گفت: اگر از سند تحول آموزش و پرورش یا از قانون جوانی جمعیت صحبت می شود ولی سرپنجه ها و لایه های میانی نتوانند کار خود را به خوبی انجام دهند، کار به سرانجام نمی رسد؛ حتی اگر در شورای عالی انقلاب فرهنگی یا شورای توسعه فرهنگ قرآنی هم قوانینی وضع شود.

جشنواره آیات در ۷ استان، نمایشگاه قرآن و عترت در ۲۵ استان

سعید مجیدی مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج فعالیت های قرآن و عترت گفت: امسال هفت استان میزبان برگزاری جشنواره‌های ملی فرهنگی، هنری و رسانه ای آیات در قالب های فیلم کوتاه، نگارگری و طراحی سنتی، فیلمنامه‌نویسی و نمایشنامه نویسی، نقاشی خط، آواها و نغمات، شعر و تولید محتوای فضای مجازی می شوند.

مجیدی افزود: در سال جاری به جز استان هایی که میزبان جشنواره های ملی آیات هستند، برای ۲۵ استان نیز برگزاری نمایشگاه قرآن و عترت پیش بینی شده است.

تمام نهادهای رسمی بخش قرآنی دارند

وی با اشاره به انتخاب پایتخت های قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه که در سال های گذشته صورت می گرفت، اظهار داشت: در برنامه‌های امسال، در نظر داریم که ضمن تکمیل فرآیند برنامه‌های شهرستان های منتخب قبلی به عنوان پایتخت قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه، پس از بررسی و ارزیابی کارشناسان، استان های منتخب جدید نیز انتخاب و اعلام شود.

مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج فعالیت های قرآن و عترت افزود: یکی از طرح های جدید این دفتر، حمایت از فعالیت های قرآنی ۴۰۰ مسجد در سراسر کشور برای برپایی جلسات، کرسی های تلاوت و محفل انس با قرآن است که فرآیند انتخاب آن آغاز شده است.

مجوز ۴۷ ترجمه قرآن در یک سال صادر شد

کریم دولتی رئیس دبیرخانه ترجمه قرآن کریم و متون دینی معاونت قرآن و عترت گفت: در سال گذشته ۴۷ ترجمه قرآن مورد بررسی قرار گرفت و در حال حاضر ۲۸ عنوان ترجمه از ۴۷ عنوان مجاز اعلام شده است.

این دبیرخانه در سال ۱۳۸۶ با هدف نظارت، هدایت و ارتقای کیفی ترجمه قرآن کریم و متون صحیفه سجادیه، نهج البلاغه و مفاتیح الجنان در مرکز توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی تشکیل تا به ارزیابی و بررسی ترجمه های قرآن بپردازد و مجوز صادر کند.

تمام نهادهای رسمی بخش قرآنی دارند

وی افزود: درحال حاضر این دبیرخانه تحت نظر معاونت قرآن وعترت و با یک شورای تخصصی با حضور معاون وزیر و ۱۵ عضو تخصصی فعالیت می کند که ماموریت های اصلی این دبیرخانه، بررسی کلیات و مبانی ترجمه ها، صلاحیت علمی و شخصیتی مترجمان و بازخوانی کامل آثار است.

گردهمایی سالانه رؤسای گروه و کارشناسان قرآنی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها روزهای یکشنبه و دوشنبه، ۱۸ و ۱۹ خرداد در تهران برگزار شد. محور اصلی این گردهمایی، توانمندسازی و آگاهی‌بخشیِ نیروهای انسانی معاونت در ادارات کل استانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به اقدامات عملیاتی سال جاری معاونت قرآن و عترت است و این اقدامات در راستای تحقق اهداف برنامه هفتم پیشرفت و کلان برنامه های چهارگانه ابلاغی سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه ریزی شده است.

در آیین پایانی این گردهمایی بیانیه ای در 15 بند به سیاست ها و اولویت های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  به شرح قرائت شد:

  • 1-اهتمام به پیگیری و تحقق برنامه هفتم پیشرفت و تکالیف تصریح شده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه قرآن و عترت اعم از تربیت حافظان قرآن، تولید محصولات فاخر قرآنی، توسعه موسسات مردمی و طرح پایگاه قرآنی مساجد
  • 2-پیگیری و اجرایی سازی کلان برنامه های چهارگانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت چهاردهم
  • 3-توجه ویژه به حوزه عترت با تاکید بر نهج البلاغه و صحیفه سجادیه در تمامی سیاست ها و برنامه ها
  • 4-راهبری کلان فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآنی برای گسترش سبک زندگی قرآنی فردی و اجتماعی
  • 5-تقویت  پیوند قرآن و مسجد از طریق توسعه پایگاه های قرآنی مساجد و تعامل سازنده و هم افزای موسسات قرآنی با مساجد
  • 6- همدلی، هم آفرینی و هم افزایی با سایر نهادها و دستگاه های دینی و قرآنی کشور با هدف بهره گیری حداکثری از ظرفیت های فرهنگی و دینی کشور
  • 7-تلاش در جهت مردمی سازی فعالیت های قرآنی از طریق توسعه کمی و کیفی شبکه های مردمی حوزه قرآن و عترت
  • 8-توجه به دیپلماسی قرآنی و شبکه سازی فعالان قرآنی در جهان با همکاری کنش گران عرصه بین الملل
  • 9-شناسایی، تکریم و بهره مندی از ظرفیت فکری و تجارب ارزنده پیشکسوتان و صاحب نظران قرآنی و خادمان قرآن کریم در فرایند تصمیم سازی  و تصمیم گیری راهبری  فعالیت های قرآنی  کشور  و حمایت از فعالیت ها و تولیدات فاخر آنها
  • 10-بکارگیری هدفمند  و موثر از فناوری های نوین به ویژه هوش مصنوعی و ابزار هنر و رسانه در جهت ترویج و تعمیق سواد قرآنی در فرهنگ عمومی
  • 11- بسترسازی به منظور رشد و توسعه موسسات مردمی تبلیغی ترویجی قرآنی در مناطق مختلف کشور
  • 12-تلاش در جهت توسعه مشارکت ها و جذب  منابع مردمی و خیرین برای رشد و ارتقای فعالیت های قرآن و عترت 
  • 13-توجه به ظرفیت مناطق روستایی و عشایر کشور در جهت توسعه فعالیت های قرآن و عترت
  • 14-توجه جدی به حوزه کودک و نوجوان در جهت رشد، تعمیق و نهادینه سازی آموزه های دینی و قرآنی
  • 15- بسترسازی و حمایت از ترویج فرهنگ غدیر، رضوی، مهدویت، نماز و امر به معروف و نهی از منکر

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha